Thursday, 21 July 2016

Kisah Tonik Ajaib Vivix Yang Semakin Di Gemari Ramai

KISAH TONIC AJAIB VIVIX

Peringkat awal 2004 vivix mdpt sambutan hangat di kalangan masyrakat dan leaders Chinese.

Bg mereka nilai vivix amat murah jika di bandingkn dgn kos mendapatkn Resveratrol dari red wine. Kos sebotol vivix sama dgn Rm 30000 jika mampu minum 3000 gelas red wine.
Satu sudu teh 10 ml bersamaan 100 gelas red wine yg ada resveratrol.Mmang masyarakat Cina amat myukai product kesihatan yg bri kesan awet muda.Byk testimoni telah dpt di kongsi. Lg pun dgn vivix senang dpt repeat order dan senang utk effektif.



Bg masyarat India vivix byk membantu pesakit spt darah tinggi dan diabetes.Ada leaders yg hanya fokus jual vivix sahaja sehingga mjadi effektif coordinators.

Hujjah mereka amat mudah..analaogy sebuah rmh atau bangunan yg dah berpuluh thn mesti byk yg kena repair spt bumbung yg bocor,dinding yg berlubang,paip yg berkarat dsbnye..oleh itu vivix diperlukn utk REPAIR dulu mana2 sel atau organ yg dah rosak.
Saya kenal bberapa org leaders yg komited jual vivix dlm quantiti yg bykk.

Masyarakat Melayu telah mula menerima vivix setelah yakin tentang status halal dan bila melihat kesan yg amat positif dari penggunaan vivix..antara testimoni yg di viral adalh stroke,diabetes,kanser,darah tinggi dan kidney failure.



Bg generasi Y mereka teruja dgn kemampuan vivix boleh mjadikn rupa paras kulit wajah yg makin mulus...testimoni menayang wajah2 cun ni pun jd viral.

Apapun soalan dari gambar ni nape sya minum vivix trus dr botol??..sbb utama mudah dan tak rugi jika ia melekat pd sudu.Lg pun sebotol ni mgkin tahan seminggu lebih je...



Wpun harga vivix agak tinggi tp masyarakat sudah fhm nilai kesihatan lg mahal..kos operate jantung dan kos rawatan buah pinggang dan kanser lg mahal...

Faktor2 di atas mnyebabkn vivix mjadi minuman fav bg mereka yg pentingkn kesihatan,kesejahteraan kluarga serta penampilan yg hebat.

Saya dan Master Law sendiri yg minta Mr Roger bwa masuk semasa kami dinner di Kuala Lumpur pd 2004 wpun harga agak tinggi.

Mudah2 anda trus bkongsi anugerah alam dan sains ini dgn org yg anda CARE..

Shaklee make this possible..Tima kasih Shaklee.

credit ; PM Hj Roslan Ghazali


Nak dapatkan vivix anda???

Whatsapp Eita 012.7555.470

#pregnant #preggy #setbersalin #setberpantang #setkesuburan #setmenyusu #setpantang #kencingmanis #cantikalami #flawlessmakeup #flawlessskin #shakleeeffects #ibumenyusui #ibumenyusu #vitaminc #jerawatan #jerawat #putihgebu #putihalami #energydiet #dietsehat #eatclean #shakleemalaysia #bazaar #pengedarshakleepontian #shakleeonline #kuruscepat #bakarlemak #kuruscepat #vivixmurah

Tuesday, 19 July 2016

Apa itu Healing Crisis? Dan Tips Untuk Menghadapinya

Healing Crisis / Krisis Pemulihan
************************************

Hari ni mama nak story pasal healing crisis (HC) / Krisis pemulihan..Ada certain org bila start ambil supplemen akan alami HC ni..utk satu jangka masa yg tertentu...ada yg biasa 1-2 minggu tergantung pd individu..

.
Adakala penyakit2 lama akan mula timbul kembali..semakin lemah kondisi badan akan semakin lama masa utk badan recover balik.
.
.
Haaa...kenapa semua ni terjadi yer.???

 HC ni terjadi di sebabkan toksin yg udah lama bebeno bertimbun dlm badan kita...just imagine for 30years...(kalau umur 30lah) apa jelah yg kita sumbat as makan n minum kan..
👉 Minuman manis
👉 Minuman berkarbonat
👉 Fast food
👉 Makanan berlemak/berminyak
👉 Stress
👉 Tak bersenam
👉 Diet tak seimbang
👉 Kurang tidur /Terlebih tidur
👉 Pengunaan ubat2an@@yg terlalu lama

Apa Terjadi Pada Waktu Healing Crisis??
**********************************
Kebiasaan feedback yg mama terima ialah
√ Pening
√ Kelesuan
√ Sakit kepala pd bahagian tertentu
√ Ketidakhadaman (Perut terasa kembung / Asyik lapar je)
√ Cirit birit
√ Asik berpeluh
√ Air kencing menjadi keruh
√ Kahak berlebihan

Simptom2 ini berbeza pd setiap individu dan akan pulih pd jangka masa sekitar 1-2 minggu

Tips Hadapi Healing Crisis
****************************

1) Pastikan pengambilan air yg mencukupi Setiap 25kg berat badan = 1 Liter air putih..
**Di ulangi air putih yer....bukan air manis..😁

2) Lebihkan sayur dan buah-buahan dlm diet harian.Amalkan pemakanan seimbang. Kurangkan pengambilan gula,garam dan msg.

3)Amalkan senaman ringkas dan banyakkan berehat...

Selagi mana kita memahami itu adalah simptom healing crisis.kita akan mampu tempuhi waktu sukar itu...sebabnya badan kita tgh reprogram balik utk stabil dan masukkan kembali nutrien2 berkhasiat dlm badan kita...jadinya BERSABAR LAH...Nescaya ada KEMANISAN di hujungnya InsyaAllah....

Pada yg ingin mendapatkan vitamin semulajadi anda...meh jangan segan2 whatsapp mama yer...

My Hotline Eita 012.7555.470

#tsunamishaklee #ptstim9
#healingcrisis #prosespemulihan

Wednesday, 13 July 2016

Kegagalan Bukan Pada Bila Kita Jatuh Tetapi Bila Kita Tidak Mahu Bangun




Suka pd quotes tu " KEGAGALAN BUKAN PADA BILA KITA JATUH, TETAPI BILA KITA TIDAK MAHU BANGUN "
.
.
Iyer..itulah kegagalan yang sebenar2nya..awal mula berbisnes shaklee ni...saat my upline kata eita kena ada blog...kena setup blog..masa tu dah start termenung...blog???hem...macamana?..
.
.
Even ada background IT sumpah ku tak tau pasal nak setup blog bagai..tapi semangat tak pernah luntur..mulalah pencarian..dok google sana sini mcmana nak setup blog...blog awal ku adalah blogspot... then barulah bertukar domain...
.
.
Setiap hari paling awal akan tido pukul 4am gara2 blog punya pasal...bangun kembali 530am..hari2 mcm tu...awal2 blog memang banyak copy artikel produk dr my upline vitaminibucergas.com jadi rujukan setiap saat...hehehe...tq omakku...😘😘
.
.
Setahun pertama memang tak der sales dr blog...sedih pilu entah mcm2 lah muncul...tapi...ku tak pernah berhenti..keep digging n digging ilmu2 SEO dr upline..jarang "kacau" upline..tapi kalau dah stuck sangat brulah contact...tp my blog is still on progress..jalan mcm biasa..
.
.
Walau kdg2 mood ke laut..tapi tetap lah sharing..and now dah mula dapatkan sales dr blog..sales dr kawasan berhampiran..cod pun banyak dah..
.
.
Customer ku semua sporting..sanggup tunggu utk dapatkan vitamin fresh from HQ..alah tak lama pun kan i order online sehari dua dah sampai kan..kan..
.
.
Even kejayaan masih jauh..tapi ku masih tetap bertahan hingga sekarang...bangun jatuh dlm perniagaan itu biasa...yg luar biasa bila jatuh tak bangun..bangun...hoiii "tidor" terus ke apa tu...🤔😜😜😜 Nak dapatkan vitamin whatsapp je.. Eita 012.7555.470

#tsunamishaklee #ptstim9 #shakleeonline #pontianshaklee

Monday, 11 July 2016

Tonik Ajaib Membantu Menyelesaikan Pelbagai Masalah Penyakit Kronik

-  Rasai sendiri keajaiban vivix ni...
Vivix membantu menyelesaikan masalah kesihatan seperti


👉 #gout
👉 #stroke
👉 #kanser
👉 #diabetes
👉 #penyakitjantung
👉 #sakittulang
👉 #sakitsendi
👉 #buahpinggang
👉 #masalahsaraf
👉 #darahtinggi
👉 #awetmuda

Ikhtiar sihat dengan #vivix... Whatsapp #pengedarshaklee anda

Eita 012.7555.470

#pengedarshakleepontian #vivixmurah #promosivivix

Sharing Is Caring