Nak Harga Ahli Shaklee Dan Cash Back Bonus KLIK SINI | Twin Pack Vivix Free Membership KLIK SINI
X

Friday, 27 December 2013

ENERGIZING SOY PROTEIN ( ESP )

                                         
Ia merupakan minuman soya rendah lemak yang berkhasiat.Ia adalah non-GMO (non-genetically modified organism). Ia juga bukanlah organisma yang di ubah secara genetik.Ia juga merupakan sumber protein biologi yang lengkap untuk keperluan seisi keluarga dengan adanya 9 asid amino yang di perlukan oleh tubuh badan.

Kelebihan Energizing Soy Protein (ESP)
 1. Protein membantu membina dan memperbaiki tisu-tisu badan.
 2. Energizing Soy Protein mengandungi 14 gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk menyihatkan jantung.
 3. Setiap hidangan membekalkan 50% keperluan kalsium untuk menyokong pertumbuhan tulang yang kuat.Setiap kanister ESP boleh di gunakan untuk 30 hidangan.
 4. Mengandungi kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan simptom menapous
 5. Hidangan yang serba lengkap- sumber protein dan lain-lain khasiat utama yang ideal.
 6. Indeks Glesemik (G.I) yang rendah iaitu 39 untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah yang optimum,menjadikan ESP sangat sesuai untuk penghidap kencing manis.
 7. Satu hidangan ESP bersamaan dengan 2 kali ganda daging,4 kali ganda telur,12 kali ganda susu,rendah lemak,tiada kolestrol,tiada asid urik dan sangat mudah di serap oleh tubuh manusia.
Manfaat Utama Energizing Soy Protein ( ESP)
 1. Awet Muda- Asid amino amat penting untuk membina kuku,otot,rambut,darah,organ,kulit,gland dan lain-lain.Pengambilan yang konsisten kunci kepada awet muda.
 2. Baik Untuk Hormon - Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, yang mana fungsinya sama dengan hormon estrogen wanita.Ia membantu merendahkan paras kolestrol,mencegah osteoporosis dan sakit jantung.
 3. Baik Untuk Prostat - Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti berupaya menghalang pertumbuhan dan penularan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan yang mana sel radikal bebas ini berupaya menukarkan sel DNA asal kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus,ovari,menapous dan pembesaran prostat.
 4. Kulit Remaja - Merangsang pembentukkan semula kulit dan otot,mengurangkan kedutan,agen anti-penuaan,mengembalikan kelembapan kulit dan kepejalan otot,mempercepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
 5. Pembekal Tenaga - Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun badan,mencegah migrain,imsomnia dan tekanan.
 6. Membaiki Pigmentasi Kulit- Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur,membaiki masalah pigmentasi,kedutan dan kesan penuaan.
 7. Membaiki Memori- Meningkatkan kualiti memori,vitaliti,dorongan seksual dan rangsangan.
Cara Pemakanan ESP
     2-3 kali sehari, 2 sudu besar (sekiranya dalam keadaan perut kosong). Boleh di campur dengan meal shake dan performance Drink.

Fakta Nutrisi Setiap Hidangan

                            
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=4df14e7ba7f3122fa391492bdf8d59a7


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee anda,saya adalah  wakil pengedar sah anda seluruh malaysia. Sebarang pertanyaan boleh di buat dengan menghubungi saya di talian berikut:


Nama: Mahligai Vitamin @ Eita (ID 1081587)

Emel: mahligaivitamin@yahoo.com

Phone/Message/WhatsApp: 012-7555470
"Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee?? Hubungi saya juga!!.Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan !. Wakil pengedar seluruh Malaysia masih di perlukan !. Dan anda juga akan di jemput ke group Ekslusif di Facebook"


No comments:

Post a Comment

Sharing Is Caring