Nak Harga Ahli Shaklee Dan Cash Back Bonus KLIK SINI | Twin Pack Vivix Free Membership KLIK SINI
X

Tuesday, 31 December 2013

Mengatasi Masalah Kesuburan Lelaki dengan CoQ10 Shaklee


Masalah kesuburan Lelaki boleh di kategorikan dengan banyak aspek ,antaranya gaya hidup yang tidak sihat seperti nikotin dari rokok,alkohol dari minuman keras,tekanan emosi,terdedah kepada suhu yang tinggi,dadah serta ubat-ubatan yang boleh menyebabkan ganguan pada hormon testosteron di sperma. Selain itu air mani yang di hasilkan juga tidak sihat.

Menurut WHO (World Health Organisation) terdapat beberapa syarat untuk mendiagnosa air mani. Antaranya ialah seperti berikut:-

  • Jumlah spermanya tidak kurang 20juta dalam satu milliter (ml)
  • Jumlah sperma yang di keluarkan sekurang-kurangnya adalah 40juta
  • Sperma yang aktif bergerak (kedepan atau ke belakang) di anggarkan sekurang-kurangnya 50%
  • 75% sperma mesti hidup sekurang-kurangnya
  • Sekurang-kurangnya 25% yang bergerak aktif ke hadapan
  • Sperma yang bentuk normal adalah sekurang-kurangnya dalam 60%
"Kebanyakkan lelaki memang bimbang jika gagal memuaskan isteri secara hubungan seksual dan amat terguris egonya jika tidak dapat menghamilkannya.Namun jangan mudah terguris ego wahai sang suami anggaplah ini musibah dan ujian yang Allah berikan dan berusahalah mencari penawarnya.

Bagi lelaki yang mempunyai masalah sperma,banyak cara yang boleh di usahakan. Jika masih muda dan mahukan rawatan secara konsevatif dengan ubat-ubatan dan supplement amat di cadangkan supaya mencuba CoQ10" - di petik dr blog Dr Zubaidi Hj Ahmad

Kenapa Beliau (Dr Zubaidi Hj Ahmad ) mencadangkan untuk mengambil CoQ10?

Ada kajian yang menyokong keberkesanan supplement ini..kerana CoQ10 berfungsi sebagai tenaga dalam sel yang banyak berada di dalam mitochondrion . Ia menghasilkan ATP,iaitu molekul yang menghasilkan tenaga.Oleh itu Coenzyem Q10 (CoQ10) adalah ibarat vitamin. ia boleh di jumpai di dalam organ yang mempunyai banyak tenaga seperti jantung,hati,ginjal dan pankreas.

                             

Dalam Journal Urology 2009; 182(1):237-48 ;satu kajian di lakukan di Urology and Nephrology Research Centre,Shahid Beheshti University,Tehran,Iran menyatakan keberkesanan Coenzyme Q10 (CoQ10) dalam memperbaiki kualiti sperma kepada lelaki yang mempunyai masalah kesuburan.

*Sumber: drzubaidi.com

Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai Coenzyme Q10 (CoQ10) sila klik SINI (CoQ10)

Untuk mendapatkan maklumat lanjut cara mengatasi  Masalah Kesuburan Lelaki ( Klik Sini)

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee anda,saya adalah  wakil pengedar sah anda seluruh malaysia. Sebarang pertanyaan boleh di buat dengan menghubungi saya di talian berikut:


Nama:Mahligai Vitamin @ Eita (ID 1081587)

Emel: mahligaivitamin@yahoo.com

Phone/Message/WhatsApp: 012-7555470




"Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee?? Hubungi saya juga!!.Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan !. Wakil pengedar seluruh Malaysia masih di perlukan !. Dan anda juga akan di jemput ke group Ekslusif di Facebook"




COENZYM Q10


Apa itu Coenzym Q10?

Coenzyme di ertikan sebagai bahan yang penting dalam fungsi enzyme yang besar dan kompleks,Ketiadaan Coenzyme akan membuatkan enzyme tidak boleh menjalankan tugasnya denga betul.Coenzyme juga di kenali sebagai ubiquinone, di ambil dari perkataan bahasa inggeris ubiquitous yang bermakna " di dapati di mana-mana".Ia di dapati secara semulajadi di dalam sel-sel badan kita.

Coenzym Q10 (CoQ10) juga berfungsi sebagai antioksidan,yang mana antioksidan ini melindungi tubuh badandaripada kerosakkan yang di sebabkan oleh radikal bebas. Coenzyem Q10(CoQ10) secara semulajadinya memang ada dalam sumber makanan harian kita,tetapi dalam kuantiti yang sedikit. Ia di jumpai di dalam hati,hempedu,dan buah pinggang dan juga di dalam daging,minyak soya,sardin ikan mackerel dan juga kekacang.

Coenzyme Q10( CoQ10) membantu enzim-enzim dalam tubuh kita untuk berkerja mencernakan makanan dan juga membantu proses-proses lain lagi dalam tubuh badan termasuk melindungi jantung dan otot. Ia juga membantu untuk boostkan tenaga dan cepat memulihkan kecederaan semasa bersukan. Coenzyem Q10 ( CoQ10) juga di gunakan untuk mengurangkan side effect ubat-ubatan (kesan buruk) yang di ambil yang boleh merosakkan jantung,otot dan organ-organ,malahan jika di ambil dalam tempoh yang lama ia sangat-sangat membantu mengurangkan tekanan darah tinggi.

Coenzyem Q10 (CoQ10) juga membantu meningkatkan kesuburan lelaki. Bagaimana? Ia memperbaiki kualiti simen dalam lelaki yang sememangnya kurang subur dan mempunyai bilangan sperma yang sedikit.



Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee anda,saya adalah  wakil pengedar sah anda seluruh malaysia. Sebarang pertanyaan boleh di buat dengan menghubungi saya di talian berikut:


Nama: MaMa Zaralisha @ Mahligai Vitamin @ Eita

Emel: b_chantique@yahoo.com

Phone/Message/WhatsApp: 011-25811513




"Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee?? Hubungi saya juga!!.Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan !. Wakil pengedar seluruh Malaysia masih di perlukan !. Dan anda juga akan di jemput ke group Ekslusif di Facebook"


Monday, 30 December 2013

Kelebihan Kalsium OsteMatrix Shaklee Dalam Tubuh.

Kalsium

Kalsium sering di kaitakan sebagai nutrien untuk tulang yang sihat. Ia lebih di kenali sebagai nutrien untuk wanita. Yang menyedihkan berapa ramaikah yang menganggap pengambilan kalsium ini tersangat penting??..
Sayangnya ramai yang tidak mengendahkan kepentingan mineral ini dan betapa banyak sekali kelebihan kalsium ini terhadap tubuh badan sendiri kerana kesan kekurangan kalsium hanya dapat di lihat pada usia yang sangat lewat.

Kelebihan atau Manfaat Utama Kalsium  Dalam Tubuh

  • Menguatkan Tulang- Kalsium menghalang osteoporosis,menguatkan kuku,kerangka,gigi dan sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak,osteomalacia (rickets dewasa),kuku rapuh,eczema,konvulsi/kekejangan,gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.
  • Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas- Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas,kekejangan,sakit sendi dan artritis
  • Meringankan Stres - Ianya mengimbangi tekanan darah,memelihara denyutan jantung,impuls saraf,penenang saraf;mengalakkan tidur selesa,memperbaiki jantung berdebar,gementar,mimpi buruk dan stres.Juga memperbaiki depresi,mood swing,sakit kepala dan pitam.
  • Memperbaiki Masalah Haid - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1,000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil
  • Pengalkalian Tubuh - Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikkan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesity di waktu umur tua.Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrient dan merangsang detoksifikasi.
  • Memperbaiki hyperaktiviti perut dan sakit gastrik
  • Vitamin D - Di namakan sebagai vitamin D pada 1916 bila di dapati ia mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang,menguatkan kerangka,memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian yang kurang terdedah pada matahari sewaktu musim panas,individu melebihi 55 tahun,wanita hamil,dan kanak-kanak perlu mengambil supplement vitamin D.
                                         
                                  

Magnesium

Bagaimana pula dengan magnesium?? Adakah magnesium di kenali ramai sebagaimana kalsium? Berapa ramaikah antara kita yang sedar bahawa kalsium dan magnesium umpama rakan karib yang menyokong di antara satu sama lain?


  • Magnesium - ia adalah ion positif no.2 penting di dalam tubuh kita.Ianya mengalakkan komposisi tulang dan rawan.
  • Membantu sistem saraf,mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga,pengecutan saraf dan otot.
  • Menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung.
  • Memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus.
  • Menghalang endapan kalsium
  • Melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu.
  • Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.
  • Zinc Boron,manganes,kuprum- Memelihara metabolisme kerangka dan pertumbuhan otot,menyusun enzim yang di perlukan untuk membaiki tulang rawan dan menghalang artritis.
Testimoni -Testimoni Mereka Yang Berpuas Hati Dengan Ostematrik Shaklee


                                               



Untuk keterangan lebih lanjut mengenai OsteMatrik Shaklee sila klik SINI

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=3f3d00da06bb333dafc5705b5b29039a

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee anda,saya adalah  wakil pengedar sah anda seluruh malaysia. Sebarang pertanyaan boleh di buat dengan menghubungi saya di talian berikut:



Nama: Mahligai Vitamin @ Eita (ID 1081587)

Emel: mahligaivitamin@yahoo.com

Phone/Message/WhatsApp: 012-7555470




"Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee?? Hubungi saya juga!!.Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan !. Wakil pengedar seluruh Malaysia masih di perlukan !. Dan anda juga akan di jemput ke group Ekslusif di Facebook"








OSTEMATRIK

                                                   
OsteMatrix ( MAL07081510XC)

Tulang merupakan struktur penting dalam tubuh manusia. Ia menyokong kerangka berat badan dan organ utama manusia seperti paru-paru,jantung,hati dan ginjal serta membolehkan kita mengerakkan otot-otot dan kita secara bebas.Mengekalkan kesihatan tulang secara optimum amat penting bagi mengekalkan kesihatan yang optimum secara menyeluruh.

Lebih Daripada Sekadar Kalsium
Ostematrik membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukkan dan penjagaan tulang dan gigi. Formulanya yang unikdi buat dari mineral semulajadi dan garam mineral laut mati,mengandungi Kalsium,Magnesium,fosforus dan vitamin D,zinc,kuprum,manganes dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu di ambil bersama- sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan suplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.



Tahukah Anda??

                                     

Bilangan Saiz Setiap Botol
120 biji

Jadual Makan
Untuk Memelihara Kesihatan :2-4 biji sehari.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=3f3d00da06bb333dafc5705b5b29039a


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee anda,saya adalah  wakil pengedar sah anda seluruh malaysia. Sebarang pertanyaan boleh di buat dengan menghubungi saya di talian berikut:


Nama:  Mahligai Vitamin @ Eita

Emel: mahligaivitamin@yahoo.com

Phone/Message/WhatsApp: 012-7555470




"Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee?? Hubungi saya juga!!.Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan !. Wakil pengedar seluruh Malaysia masih di perlukan !. Dan anda juga akan di jemput ke group Ekslusif di Facebook"

Saturday, 28 December 2013

ADVANCE JOINT HEALTH TABLET SHAKLEE - Meningkatkan kesihatan Sendi seawal 5 hari


 Advance Joint Health Tablet

Mengandungi satu bentuk ekstrak Bowsellia yang telah di tunjukkan di dalam kajian Klinikal,mampu meningkatkan keselesaan sendi di dalam jangkamasa seawal 5+ hari - hampir 28% lebih pantas dari yang di dakwa oleh satu jenama terkemuka.

Ramuan yang dirumus secara saintifik ini merangkumi ramuan yang terbukti secara klinikal:

  • Meningkatkan Fleksibiliti*
  • Meningkatkan Fungsi Sendi*
  • Menyokong kesihatan sendi untuk jangkamasa panjang*
Juga merangkumi kombinasi nutrien kesihatan sendi yang di reka khas: zinc ,kuprum,manganese dan vitamin C- setiap satunya memainkan peranan yang unik dan kritikal di dalam membangunkan kolagen penghubung dan rawan yang sihat.*

Tidak seperti kebanyakkan supplemen kesihatan sendi,New Advanced Joint Health tidak mengandungi kondroitin,satu bahan yang terbukti di dalam ujian klinikal menghalang penyerapan glukosamin. New Advanced Joint Health adalah bebas 100% kekerang dan 100% vegetarian - tidak langsung mengandungi sumber haiwan.

                 


Testimoni -Testimoni Advanced Joint Health

COLLAGEN POWDER SHAKLEE




Untuk Rasa Lebih Sihat ,Lebih Muda, Lebih Menawan

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang di ekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee,kira-kira 1,000 Dalton* ,dapat di serap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

7 Bahan Utama Yang Di Gabungkan Untuk Meningkatkan Keberkesanan Kolagen RSS
  • Ekstrak biji benih Camellia Japonica
  • Ekstrak Pfaffia
  • Kolagen Ikan
  • Ekstrak Kerang-kerangan
  • Lactobacillus Acidophilus
  • Vitamin C 
  • Vitamin B
Kesemua bahan-bahan ini di gabungkan untuk meningkatkan keberkesanan Kolagen RSS dan menyokong kecantikkan anda dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan di pek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakkannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

*Berat molekul diukur dalam unit Dalton


                                        


Lagi info berkenaan Collagen Powder Shaklee KLIK SINI

Bilangan Saiz Setiap Botol
15 Sachet Setiap Kotak

Jadual Makan
Makan 1 sachet sehari di campur mana-mana air yang di sukai. Keberkesanan akan jelas kelihatan selepas 4 minggu.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=cbc141ed137320abb0ec1e22a4319840

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee anda,saya adalah  wakil pengedar sah anda seluruh malaysia. Sebarang pertanyaan boleh di buat dengan menghubungi saya di talian berikut:


Nama: Mahligai Vitamin @ Eita

Emel: mahligaivitamin@yahoo.com

Phone/Message/WhatsApp: 012-7555470




"Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee?? Hubungi saya juga!!.Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan !. Wakil pengedar seluruh Malaysia masih di perlukan !. Dan anda juga akan di jemput ke group Ekslusif di Facebook"

Friday, 27 December 2013

Vivix Shaklee

                                 

Vivix (Botanical Beverage Mix)

Satu Penemuan Revolusionari Dalam Anti -Penuaan Pada Tahap Sellular

Setahun yang lalu, Shaklee memperkenalkan Vivix, produk supplemen revolusionari anti penuaan dalam pertarungan melawan penuaan pada tahap selular. Lebih 1 Juta botol Vivix telah pun di jual.

Vivix merupakan supplemen anti-penuaan terbaik di dunia yang di bangunkan selepas penyelidikkan bertahun-tahun oleh shaklee,Syarikat No1 Supplemen Tambahan di Amerika.

Di dalam kajian makmal,ramuan vivix telah menunjukkan impak kepada empat mekanisme penting penuaan pada tahap sellular.

4 Mekanisme Penuaan Pada Tahap Sellular

CAROTOMAX SHAKLEE

       

CarotoMax (MAL08010692XC)  


Terdiri daripada Enam Karotenoid Terbaik  
CAROTOMAX merupakan campuran luarbiasa yang mengabungkan alfa-karotena,astaxanthin,beta-karotena,lutein,likopena dan zeaxanthin yang memberikan faedah karotenoid yang lengkap. Bahkan,anda tidak akan dapat ketulenan dan keberkesanan karotenoid daripada makanan itu sahaja.

  • Biasanya pengambilan purata harian lutein karotenoid,lycopene, dan beta karotena adalah hanya 8mg.Tetapi Carotomax menyediakan lebih 13mg daripada karotenoid yang paling bermanfaat berbanding karoteniod biasa.
  • Membantu mengekalkan kesihatan keseluruhan untuk mata,jantung,kulit,paru-paru,prostat dan serviks dalam jangka masa panjang*
  • Menyokong*Sistem imun yang kuat

MEAL SHAKE -FRENCH VANILLA

                                         
    Meal Shake Shaklee Untuk Kanak-Kanak

                                                   

Anak anda mengalami masalah susah makan?
Cerewet dalam pemilihan makanan?
Buntu mencari menu makanan anak?

Meal Shake dari shaklee dapat membantu anda!



Meal Shakes Shaklee 

Meal Shakes Shaklee amat sesuai di gunakan oleh segenap lapisan masyarakat sama ada bayi,anak-anak yang sedang membesar,ibu hamil/mengandung,para atlit,golongan vegetarian,pesakit,orang berkerjaya yang tidak sempat menyediakan makanan berkhasiat,baik lelaki mahupun wanita.

RESEPI ENAK ESP UNTUK DI KONGSI BERSAMA

Malam ni saja-saja nak berkongsi resepi enak ESP,hehe..nak bagi korang-korang terliur sebenarnya muahahaha. Hanya yang pernah merasai ESP tahu betapa ENAK nya minuman yang paling best ni... :-) Dah lah SEDAP,LAZAT,BERKRIM,MENGENYANGKAN pastu dapat BONUS macam-macam lak tu..


                                      Yang ni Favourite saya setiap hari mesti tak miss..Soooo Yummy..

Antara Resepi Lain Pengambilan Energizing Soy Protein ( ESP )

  1. ESP + Air Suam 
  2. ESP + Fresh Milk ( hehe..resepi saya lah tu!!)
  3. ESP + Fresh Milk + Kurma ( rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP..bukan sahaja bertenaga, tapi menjadi BOOSTER MILK PRODUCTION + ENERGIZED)
  4. ESP + Susu Anmum
  5. ESP + Performance Drink Shaklee + Meal Shake 
  6. ESP + Nesvita 3 in 1
  7. ESP + Jus Twister Tropicana
  8. ESP + Ribena
  9. ESP + any juice fruit (tembikai,epal,lobak putih,peria,pegaga)
  10. ESP + Milo/Horlicks
  11. ESP + Sirap Bandung
  12. ESP + Meal Shake + Aiskrim
Cubalah salah satu resepi menarik di atas, anda pasti puas hati dengan rasanya..hehe..
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=4df14e7ba7f3122fa391492bdf8d59a7


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee anda,saya adalah  wakil pengedar sah anda seluruh malaysia. Sebarang pertanyaan boleh di buat dengan menghubungi saya di talian berikut:


Nama: Mahligai Vitamin @ Eita (ID 1081587)

Emel: mahligaivitamin@yahoo.com

Phone/Message/WhatsApp: 012-7555470




"Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee?? Hubungi saya juga!!.Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan !. Wakil pengedar seluruh Malaysia masih di perlukan !. Dan anda juga akan di jemput ke group Ekslusif di Facebook"


ENERGIZING SOY PROTEIN ( ESP )

                                         
Ia merupakan minuman soya rendah lemak yang berkhasiat.Ia adalah non-GMO (non-genetically modified organism). Ia juga bukanlah organisma yang di ubah secara genetik.Ia juga merupakan sumber protein biologi yang lengkap untuk keperluan seisi keluarga dengan adanya 9 asid amino yang di perlukan oleh tubuh badan.

Kelebihan Energizing Soy Protein (ESP)
  1. Protein membantu membina dan memperbaiki tisu-tisu badan.
  2. Energizing Soy Protein mengandungi 14 gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk menyihatkan jantung.
  3. Setiap hidangan membekalkan 50% keperluan kalsium untuk menyokong pertumbuhan tulang yang kuat.Setiap kanister ESP boleh di gunakan untuk 30 hidangan.
  4. Mengandungi kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan simptom menapous

Thursday, 26 December 2013

ALFALFA COMPLEX

                                                     
Alfalfa Complex (MAL07010978XC)


Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien.Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6 meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah,sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesi semualajadi.

Alfalfa Complex merupakan satu formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya di bangunkan oleh Dr Shaklee pada tahun 1950s. Shaklee hanya mengunakkan alfalfa terbaik yang tumbuh di california yang kaya dengan zat besi dengan pelbagai jenis zat,termasuk kalsium,fosforus,zat besi dan magnesium serta klorofil,bioflavanoid,pelbagai mineral surih dan vitamin.
  • Sumber semulajadi Alfalfa.
  • Pil juga boleh di hancurkan dan di campur ke dalam air sebagai minuman herba semulajadi.
  • Tidak mengandungi fungisid,bakteriosid,hormon-hormon sintetik atau bahan-bahan kimia.
Produk ini mengandungi Alfalfa (medicago sativa).Individu yang menghidap Lupus Eritematosus Sistemik (SLE) perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mangambil produk ini.

LECITHIN SHAKLEE - Pemecah Lemak dan Penghalang Kegemukkan

                                                         
Lecithin (MAL07021519XC)

Kolina merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf. Soya lecithin merupakan sumber utama kolina. Lecithin Shaklee di perolehi secara semulajadi daripada kacang soya. Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530mg lecithin.

Manfaat Utama Lecithin
  1. Membantu penyerapan vitamin larut lemak A,D,E dan K
  2. Melindungi hati - menghalang mendapan lemak di hati,sirosis hati dan membantu memulihkan kesihatan hati.
  3. Pemecahan lemak dan kolestrol- Lecithin bertindak sebagai pembersih salur darah,pengambilan Lecithin membantu mengemulsi dan memetabolismekan lemak,kolestrol dan trigliserida di dalam tubuh.
  4. Pelangsingan- Menghalang obesity.Pengambilan dalam kuantiti yang banyak dapat mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan langsing yang seimbang.

ZINC COMPLEX SHAKLEE - Meningkatkan Kesuburan Lelaki

                                                       
Zinc Complex (MAL070311330XC) 

Zinc merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh kita. Ia merangsang tindakan bagi 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi-reaksi biokimia dalam tubuh kita.

Menyokong dan Memelihara Kesihatan Yang Baik.

Zinc Complex Shaklee merupakan fakrot dalam memelihara kesihatan yang baik dan membantu dalam mematabolismekan karbohidrat,lemak dan protein. Ia juga menyediakan kalsium untuk memelihara kesihatan.*

Produk ini mengandungi alfalfa ( Medicago Sativa). Individu yang menghidap Lupus Eritematosus Sistematik atau lebih di kenali sebagai (SLE) perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Zinc Boleh Meningkatkan Memori dan Daya Tumpuan 

Jom Dapatkan Cash Back Shaklee

                                 

Sering TERCARI-CARI Produk Shaklee TERMURAH di pasaran? PENAT dan PENING pulak nak cari KONSULTANSI dan JADUAL MAKAN yang betul? Anda patut JADI AHLI SHAKLEE kerana ada RAHSIA di sebalik menjadi AHLI SHAKLEE.

Pengguna TEGAR Shaklee WAJIB daftar AHLI SHAKLEE

Khas untuk mereka yang sudah pun JATUH CINTA dengan produk Shaklee. Ketahui RAHSIA kenapa anda WAJIB JADI AHLI SHAKLEE.
 
cash back shaklee


Mari saya cerita kenapa WAJIB jadi ahli Shaklee

1) CASH REBATE/BONUS dimasukkan ke dalam akaun ahli sendiri

Saya cukup suka lah mengingatkan mana-mana pengguna tegar Shaklee supaya mendaftar menjadi ahli. Sebabnya pasal CASH REBATE/BONUS ni lah."Nak dapatkan harga ahli, sila guna ID saya". Anda rugi tau. Kerana beliau menyuruh orang membeli dengan ID beliau, dan akhirnya beliau yang dapat CASH REBATE tu, sedangkan sepatutnya jika pengguna tegar Shaklee tadi mendaftar sebagai ahli, pengguna tadi bukan sahaja dapat harga ahli, malah melayakkan pengguna tadi juga untuk mendapat CASH REBATE! 

B-COMPLEX SHAKLEE

B-Complex (MAL 07010988XC)

Vitamin B Penting Untuk Kesihatan Yang Baik

Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? Tekanan harian,tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda.Justeru itu,vitamin B merupakan asas dalam diet sihat kita.

B Yang Lengkap Dan Seimbang

  • B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap,mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.
  • B1,B2,B3,B6,biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protein,lemak dan karbohidrat kepada tenaga.*
  • Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukkan sel-sel darah merah di dalam tubuh.Jumlah asid folik yang mengcukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400mcg.*
Perbezaan B-Complex Shaklee

Wednesday, 25 December 2013

20 TIPS TINGKATKAN SUSU IBU

Di sini ingin saya kongsikan bersama-sama Tips-Tips Tingkatkan Susu Ibu,kerana saya yakin semua ibu-ibu di luar sana mempunyai keinginan yang sama terhadap anak tersayang iaitu menginginkan yang terbaik buat si manja anda.
                                                   
Tips tingkatkan susu ibu:-

Ikuti 20 tips meningkatkan susu badan seperti di bawah :

1. Menyusukan secara kerap. Penyusuan ibu yang kerap adalah nombor satu kunci untuk meningkatkan bekalan susu anda.

2. Menawarkan kedua-dua buah dada semasa penyusuan. Jangan menyusu sebelah sahaja.

3. Pastikan bayi menyusu cukup lama untuk mengosongkan payudara anda apabila dia menyusu.

4. Cuba tukar posisi penyusuan. Menyusu pada satu payudara, jika bayi memberi signal bosan, tukar kepada payudara yang lain, dan terus bertukar sehingga kedua-dua buah dada yang kosong atau bayi tidak lagi akan menghisap.

5. Menyusukan pada waktu malam. Penyusuan malam yang kerap boleh meningkatkan bekalan susu.

6. Pam selepas menyusu. Biasanya pam selepas penyusuan akan membantu mengosongkan payudara. Jika anda mendapati bahawa anda tidak mengepam apa-apa selepas menyusu anda boleh cuba mengepam sebelum menyusu.

7. Pastikan bayi menghisap dengan baik. Cuba lebih daripada satu teknik untuk mendapatkan bayi anda melekap dengan betul.

8. Dapatkan sokongan dari ibu- ibu menyusu yang lain.

9. Pam semasa anda menyusu. Pam sebelah dan menyusu sebelah. Kemudian biarkan bayi mengosongkan payudara yang anda pam.

10. Dapatkan sentuhan kulit ke kulit dengan bayi dengan lebih lama.


VITA-E COMPLEX SHAKLEE

                                                         
Vita-E Complex (MAL07021518XC)

Vitamin E adalah sejenis antioksidan kuat yang boleh larut dalam lemak di mana ia menyokong kesihatan jantung,otot dan prostat, di samping meningkatkan fungsi paru-paru,kolon dan sistem imun badan.

Vita-E Complex mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E.

Setiap kapsul gel lembut memberikan:-
  • 400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium.
  • Membantu dan memelihara kesihatan baik.
Andakah anda tahu?

1. 400IU Vita-E Complex bersamaan dengan:-

  • 1Kg gandum bersih atau;
  •  500ml minyak safflower atau;
  •  8kg bayam atau
  •   500g badam

Tuesday, 24 December 2013

SUSTAINED RELEASE VITA-C 500MG

                                                 
Sustained Release Vita-C 500mg (MAL07010987XC)



Sumber Vitamin C Semulajadi Yang Di salurkan Jam demi Jam

Tubuh kita sering kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian. Vita C 500mg dengan pelepasan berperingkat dapat membantu dalam menyalurkan vitamin C berterusan. Vita-C 500mg yang semulajadi ini membantu menyediakan vitamin C yang di perlukan tubuh. Ia juga membantu dalam menyokong tulang,gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan tubuh badan.*

Vitamin C adalah Anti-oksidan yang kuat.Sustained Release Vita-C 500mg sangat berkualiti tinggi kerana ia:-

VITA-LEA IRON FORMULA

Vita-Lea Iron Formula (MAL07081506XC)

Multivitamin & Multimineral

Multi Yang Hebat

Suplemen seimbang dan komprehensif yang di hasilkan dengan sains terbaik shaklee yang mampu di beli.Vita-Lea di rumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang di perlukan oleh orang dewasa.

Jika Diambil Setiap Hari,Vita-Lea Mampu,

  • Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.*
  • Mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan,penglihatan dan pembinaan tisu.
  • Mengandungi kalsium,fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi.
  • Biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh.
  • Vitamin B12 membantu dalam pembetukkan sel-sel darah merah.*
  • Untuk wanita, ia mengalakkan kesihatan tulang, payudara,imun sistem badan,kesihatan jantung,kesihatan organ pembiakkan,kesihatan kulit,kuku dan rambut.

Sunday, 22 December 2013

Energizing Soy Protein Shaklee

Energizing Soy Protein Shaklee, adalah produk paling hot di Shaklee kerana ia telah di iktiraf di seluruh dunia,kerana ia telah menjalankan kajian ke atas produk dan protein berkualiti tinggi yang di perbuat daripada tumbuh-tumbuhan.Ini keranaProtein soya yang di perolehi daripa tumbuh-tumbuhan lebih mudah di hadam berbanding protein yg terhasil daripada haiwan.

Energizing Soy Protein, di hasilkan daripad soya non-GMO (ia selamat dari toksin) dan ia adalah satu-satunya produk yang mengandungi 22 jenis asid amino,dan ia mengandungi 9 asid amino yang sangat penting untuk fungsi tubuh badan dan ia tidak boleh di hasilkan oleh badan manusia, Ia sangat sesuai untuk semua golongan tidak kira tua atau muda.

                                     

Selain itu,setiap canister Energizing Soy Protein (ESP) berasal dari 30Kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh bertahan berjam-jam lamanya,di sini akan saya akan kongsikan kebaikaan mengamalkan Energizing Soy Protein (ESP):-

Makanan Tambah Susu Ibu

Seringkali terlintas di fikiran ibu-ibu yang menyusukan bayi mereka tercari-cari makanan untuk menambah susu ibu,kerana ibu-ibu ini terlalu menginginkan yang terbaik buat si manja mereka,

Tahukah Anda?

Di Malaysia, peratusan ibu menyusu bayi secara eksklusif masih lagi rendah jika dibandingkan dengan negara Asia lain. Untuk pengetahuan, Malaysia adalah negara terendah bagi penyusuan bayi secara eksklusif dan merupakan negara tertinggi dalam penggunaan susu formula.

Penyusuan bayi secara eksklusif, satu langkah penting ke arah perkembangan dan pembesaran bayi yang sihat. Ini kerana susu ibu adalah bersih, seimbang dan paling sesuai untuk bayi.

Susu ibu mengandungi semua khasiat dalam imbangan yang betul dan kelebihan menyusukan bayi sendiri adalah yang terbaik dan tiada tandingannya. Ia bukan sahaja bagus untuk si manja malah bagi ibu itu sendiri.






Disini ingin saya kongsikan bersama-sama makanan yang boleh menambahkan susu ibu,semoga ianya bermanfaat untuk di amalkan untuk ibu-ibu hebat di luar sana.

Pemakanan penggalak susu (milk booster)

Antara cara untuk menambah susu badan adalah melalui pemakanan. Terdapat pelbagai makanan/tumbuhan yang dikelaskan sebagai penggalak susu/milk booster.  Antaranya ialah:

Sharing Is Caring