Nak Harga Ahli Shaklee Dan Cash Back Bonus KLIK SINI | Twin Pack Vivix Free Membership KLIK SINI
X

Wednesday, 26 February 2014

Set Kencing Manis Shaklee- Mengawal Paras Gula Anda.

Assalamualaikum...

Hari ni saya nak bercerita berkenaan Set kencing manis Shaklee ataupun lebih di kenali sebagai Sugar Control Set. Ok kalau anda semua nak tahu, supplemen shaklee menyediakan dua Set Kencing Manis Shaklee mengikut budget anda.

set kencing manis shaklee


Sunday, 23 February 2014

Testimonial Penguna Meal Shakes Shaklee

Saya nak kongsikan beberapa testimoni-testimoni penguna Meal Shakes Shaklee yang sangat berpuas hati setelah mencuba Meal Shakes Shaklee.



Cara nak dapatkan vitamin shaklee dengan harga MURAH!!

Anda seorang yang pentingkan kesihatan?? Pengamal tegar Vitamin SHAKLEE?? PENING?? TAK TAHU MANA NAK DAPATKAN HARGA SHAKLEE MURAH??  TAHNIAH!! anda terjumpa blog ni.. sila teruskan pembacaan anda, dan anda akan ketahui cara bagaimana saya mendapatkan harga vitamin SHAKLEE dengan HARGA MURAH!!..
hahaha..comel tak baby tu..insyaAllah tida apa yang mustahil dalam dunia ni,namun semuanya dengan keizinan Allah jua..ok teruskan pembacaan anda, dan anda akan dapatkan jawapannya..

Thursday, 20 February 2014

Petua Untuk Gigi

Kuatkan gigi

Inginkan gigi yang kuat?? Tumbuk sedikit halia dengan garam dan kemudian,campurkan dengan air. Berkumurlah mengunakan campuran air halia tersebbut setiap hari. Hasilnya, gigi anda akan menjadi lebih kuat.




Sakit Geraham Bongsu

Jika geraham bongsu anda sakit,cubalah petua ini. Ambil sebiji limau nipis dan belah empat. Kemudian,rebus bersama garam dan air sehingga mendidih. Selepas itu biarkan sehingga air rebusan tersebut menjadi suam dan berkumurlah sekerap yang mungkin. Lakukan setiap hari sehingga sakit berkurangan.

Wednesday, 19 February 2014

Meal Shakes Shaklee Penambah Selera Makan Si Manja Anda

Kanak-kanak memang cerewet makan,ada yang tak suka makan sayur, tak suka makan buah-buahan..macam-macam kerenah diaorang. Mereka hanya gemar memilih makanan kegemaran mereka sahaja..dan sudah pastinya kanak-kanak yang cerewet makan pasti kekurangan nutrisi, sekaligus ini tidak bagus untuk pertumbuhan mereka.

Kanak-Kanak yang cerewet makan berhadap dengan risiko :

  • Sistem Imun lemah
  • Pertumbuhan Terbantut
  • Skurvi
  • Kurang fokus terhadap pembelajaran mereka.
Sebagai ibu bapa kita pasti risau jika perkara itu terjadi pada anak-anak kita. Usah bimbang Meal Shakes Shaklee ada penyelesaian nya.

Tuesday, 18 February 2014

10 Cara galakkan anak makan buah dan sayuran.

   
  Sudah terlalu biasa kita dengar perihal kanak-kanak yang enggan makan sayuran dan buah-buahan. Jika perkara ini terjadi kepada anda, pasti anda buntu memikirkan anak anda akan kekurangan nutrisi. Usah bimbang mari saya kongsikan beberapa maklumat untuk mengalakkan anak makan sayuran dan buah-buahan.

10 Cara bantu anak makan sayur dan buah-buahan.

  1. Pastikan rumah anda sentiasa ada buah-buahan segar seperti pisang,epal,pear dan limau.Susun buah-buahan tersebut di dalam bakul cantik dan letakkan di atas meja. Cara ini boleh membangkitkan selera anak untuk menikmatinya. Bagi buah-buahan yang besar seperti tembikai,betik dan jambu, bolehlah di potong kecil-kecil lalu masukkan ke dalam peti sejuk agar sentiasa segar dan sedap di makan.
  2. Jangan lupa hidangkan buah-buahan dan sayur-sayuran setiap kali waktu makan. Ketika makan tengahhari,beri anak makan buah-buahan dahulu sebelum makanan utama.Semasa bersarapan pula,anda bolehlah meletakkan potongan buah-buahan yang berwarna warni pada bijirin sarapan paginya. Anak tentu akan lebih berselera menikmati makanannya.
  3. Sekiranya anda sekeluarga makan di luar,pastikan menu yang anda pilih mengandungi sayur-sayuran dan buah-buahan.

Sunday, 16 February 2014

Petua Alami

Jom kita intai-intai jap petua-petua alami,manalah tahu mungkin akan berguna untuk kita nanti..

Epal

Setiap kali memotong buah epal,warnanya cepat berubah menjadi kecoklatan seperti sudah tidak elok. Untuk mengelakkan epal berubah warna dan kekal segar,rendamlah buah epal yang di potong di dalam mangkuk yang berisi air yang telah di campurkan dengan sedikit garam sebelum di hidangkan.



Pisang

Tahukah anda bahawa pisang bukan sahaja sedap di makan tetapi juga berupaya membantu mengurangkan dan mencegah kedutan pada wajah. Caranya,kisarkan sebiji pisang sehingga menjadi seperti puri atau krim. Kemudian sapu rata pada muka dan leher. Biarkan selama 10 hingga 15 minit. Akhir sekali bilas dengan air suam dan sekali dengan air biasa. Elok di amalkan seminggu sekali.






Brokoli

Tahukah anda brokoli yang sudah kuning masih boleh di gunakan. Caranya ialah dengan memasukkan brokoli tersebut ke dalam mangkuk yang di isi penuh dengan air sejuk. Biarkan selama 1 jam. Brokoli akan kembali hijau dan sedia untuk di masak.






Tomato 

Untuk merangupkan tomato yang terlalu ranum dan sedikit lembik,caranya rendamkannya di dalam air sejuk yang telah di campurkan dengan sedikit garam. Masukkan ke dalam peti sejuk dan biarkan semalaman. Hasilnya tomato akan lebih segar.



Cendawan 

Adakalanya cendawan agak sukar untuk dibersihkan. Tetapi,jika kita pandai tentu tidak akan menimbulkan sebarang masalah. Cara terbaik untuk membersihkan cendawan ialah dengan mengelapnya mengunakan kain lembap bagi membuang kotoran pada permukaannya.Kemudian pisahkan kepala cendawan dari batangnya supaya kekotoran atau serangga yang tersorok dapat di buang.







Semoga petua-petua itu bermanfaat untuk kalian semua ya...Selamat Mencuba..

Saturday, 15 February 2014

Cara Mudah Atasi Masalah Sengugut Teruk Tanpa Pain Killer

PMS oh PMS!!!..Pelbagai masalah pasti timbul bila "penyakit" ni menyerang...seksa oo...serba tak kena di buatnya..mulalah datang mood swing bagai..mulalah dalam fikiran terfikir segala macam cara untuk mengatasi PMS (Premenstrual Symptoms) apa yang pasti gejala berbagai-bagai dan berbeza-beza antara individu dengan individu yang lain.

PMS atau kadang-kadang kita panggil sengugut ni..kalau dah kena memang bukan kata macam nak patah pinggang lagi...sakit dia macam nak beranak pun ada...  T__T. Meh ikuti tips dalam video ni apa Puan ni buat bila dia kena sengugut, cara alami tau tanpa Pain Killer, yang pastinya Selamat, Semulajadi Dan Sihat...


                    



Friday, 14 February 2014

Panduan Pemakanan Buat Ibu Hamil


Kehamilan??..Lebih-lebih lagi bagi hamil buat pertama kalinya,pasti sesorang wanita itu akan teruja untuk memberikan yang terbaik buat kandungannya..segala pantang larang orang tua,tips-tips pemakanan buat ibu hamil pasti akan di praktiskan sebaik mungkin semata-mata untuk memastikkan janin yang di kandungnya menjalani proses perkembangan yang sempurna. 

Buat pengetahuan wanita yang hamil untuk pertama kalinya, persiapan dari segi mental dan fizikal amat-amatlah di perlukan, supaya tubuh badan anda lebih bersedia ke arah kehamilan. Sepanjang hamil, berat badan ibu hamil akan bertambah sekurang-kurangnya 5kg.(Purata bagi pertambahan berat badan ketika hamil adalah 12kg). Pertambahan berat badan ini di pengaruhi oleh dua faktor utama iaitu pemakanan seharian dan senaman atau aktiviti yang di lakukan.

Monday, 10 February 2014

Atasi Rambut Gugur Agar Suami Tak Kena Heart Attack...

Masalah rambut gugur memang cukup-cukup memeningkan kepala,bagi mereka yang mengalaminya, baik lelaki mahupun wanita, Namun jika anda keguguran rambut dalam lingkungan 50-100 helai sehari,itu adalah keguguran rambut yang normal. 

Namun awas jika anda mendapati rambut melekat penuh di bantal saat anda bangun di pagi hari serta terlihat segengam rambut melekat di sikat,sudah tibalah masanya anda mencari rawatan mengatasi rambut gugur.


                                 mengatasi rambut gugur

Namun sebelum anda mencari rawatan yang sesuai untuk rambut gugur yang, adalah lebih baik anda kenali dahulu punca rambut gugur.

Kenali Punca Rambut Gugur

  1. Perubahan atau Ketidakstabilan hormon- Biasanya perubahan hormon wanita saat kedatangan haid,mengandung,bersalin adalah salah satu faktor punca rambut gugur. Tidak terkecuali bagi wanita yang mengamalkan pil perancang.
  2. Penyakit - Stress akan membuatkan rambut anda mudah gugur,begitu juga jika ada di dapati penyakit kulit di kepala akan lebih memudahkan keguguran rambut.
  3. Keturunan - Cuba perhatikan orang-orang di sekeliling kita, jika kita dapati ibu/ayahnya menghadapi masalah keguguran rambut, pasti akan ada juga anak-anaknya yang akan mengalami masalah yang sama.

Sunday, 2 February 2014

Fungsi Vita-Lea Shaklee - Si Multivitamin Yang Hebat.

Assalamualaikum semua..pagi yang hening ni  nak bercerita gaya santai berkenaan fungsi Vita-lea Shaklee- Si mulitivitamin yang super hebat. Macam mana kita nak nak amalkan cara hidup yang sihat,al maklumlah kehidupan sekarang ni kan..faham-faham jelah,harga barang naik,stress sana sini,terkejar-kejar dengan masa sudah semestinya..lebih-lebih lagi yang hidup di bandar-bandar besar.


Sharing Is Caring