Nak Harga Ahli Shaklee Dan Cash Back Bonus KLIK SINI | Twin Pack Vivix Free Membership KLIK SINI
X

Thursday, 2 July 2015

4 Tips Memilih Vitamin B Yang Terbaik

CIRI-CIRI B-COMPLEX YANG TERBAIK

Memang, terlalu banyak lambakkan vitamin dan supplement yang berada di pasaran...kadang-kadang sampai kita sendiri tak tahu mana yang terbaik untuk kita amalkan, ada yang murah ada yang mahal, dan jangan tak tahu ada juga vitamin sintetik yang berada di pasaran...awas jangan sampai anda tersalah pilih yer...

Macamana nak tahu B-Complex tu berkualiti dan terbaik...ok meh MaMa Share 4 tips macamana nak pilih Vitamin B..

b complex shaklee


1) B-Complex mesti mengandungi kesemua 8 komponen penting vitamin B termasuklah 100% biotin dan asid folik.


  • B1
  • B2
  • B3
  • B5
  • B6
  • B12
  • Asid Folik 
  • Dan Biotin
2) B-Complex terbaik wajib mengandungi 100% RDA untuk asid folik dan biotin

3) Pastikan jurang peratusan nilai harian B1,B2,B3,dan B12 tidak terlalu besar.

4) Elakkan pengambilan B-Complex yang menawarkan rumusan larut-air (sustain release)

Haa..tu dia cara nak pastikan Vitamin B yang anda bakal beli dan laburkan wang itu berbaloi-baloi yer....


B-COMPLEX SHAKLEE PILIHAN MAMA

Sebab apa MaMa pilih B-Complex Shaklee???...sebab B-Complex Shaklee ada ciri-ciri di atas..so sangatlah berbaloi-baloi...dah lah sebotol ada 120tablets.. boleh tahan sampai 4 bulan tu...jimat oooo... ^__^ 

120tablets banyak tukan...4 bulan tu...di ulangi 4 BULAN wooo... aaa..apa?? MaMa macam terdengar-dengar lak korang bertanyakan harga... HEHEHE... ^__^  murah je cik senah oiii..(baca sambil imagine yer makcik2 tepuk bahu geng2 kepocinya)... hehe.. cuma RM 56.98 je..

Wooo RM56.98 je... Sebulan cuma RM14.25 kalau sebiji pulak RM 0.47 sen je...murah kan berbaloi-baloi..lagilah bulan ni ada promosi B-Complex bertambahlah super duper murah nya...

B-Complex terbaik
      PERBANDINGAN ANTARA B-COMPLEX SHAKLEE DGN JENAMA LAIN


B Complex terbaik

                                     KESAN KEKURANGAN B-COMPLEX


Nampak kan gambar baby dalam inkubator tu...apa yang di alami oleh baby tu adalah kecacatan tiub neural, kesan dari kekurangan pengambilan B-Complex sewaktu ibu-ibu hamil..kesian kan baby???...sanggup ke ibu-ibu sekalian lihat baby kita sebegitu...

Sebenarnya pengambilan B-Complex di sarankan seawal 3 bulan sebelum wanita merancang untuk hamil dan meneruskannya sepanjang kehamilan.

B-Complex juga dapat menggurangkan risiko kelahiran pra matang. B-Complex membantu mengalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi kanak-kanak dan bayi..

Opps...jangan kata pulak MaMa suruh ibu-ibu bagi bayi makan B-Complex..huhuhu T__T' jangan lah buat gitu lak yer.maksud MaMa ibu-ibu yang makan..lalu khasiat Vitamin B-Complex tu akan di salurkan melalui penyusuan susu ibu...gituu..

Meh nak kongsi sikit...kita Ibu-ibu kalau baru lepas bersalinkan rasa macam pening-pening lemah seluruh badan kan..rasa macam tak bermaya je kan..nak jejakkan kaki ke lantai tu..adoiii bisa rasanya..tapi MaMa alhamdullilah sejak kenal B-Complex ni masa dalam pantang sangat bertenaga..tak rasa macam dalam pantang pun....nak tahu rahsianya???



Kalau nak tahu lebih lanjut berkenaan B-Complex ni boleh Klik artikel MaMa yang lepas yer...





Berminat nak dapatkan B-Complex anda..jangan segan hubungi MaMa yer..


SALAM SAYANG;

MAMA CHANTIQUE @ MAHLIGAIVITAMIN

012-7555470

No comments:

Post a Comment

Sharing Is Caring