Nak Harga Ahli Shaklee Dan Cash Back Bonus KLIK SINI | Twin Pack Vivix Free Membership KLIK SINI
X

Wednesday, 28 January 2015

Bila Kakak Dah Mula Sekolah

Dekatnya Sekolah Kakak

Bila kakak dah mula sekolah ni..rutin mama pun dah mula berubah..kalau tahun lepas kakak pergi sekolah setakat main-main je..jap pergi..jap tidak almaklumlah jarak rumah atoknya dengan Sekolah Tadika Kemas alahai tak sampai 20 langkah pun...sampaikan suara bebudak baca doa makan pun memang jelas kedengaran...

Tuesday, 27 January 2015

Suntikan Anti Tetanus (ATT) - 28 Minggu Kehamilan

Dua hari lepas saya ke Klinik Ibu Dan Anak..untuk checkup and scan dengan doktor...alhamdullilah BP ok..test urine pun cantik..berat cuma naik 1.1kg je dari bulan lepas, kedudukan plasenta pun doktor kata ok..baby progress setakat ni dah berat 1.3Kg...hehehe..berat gak tu...janganlah dia membesar sangat bagaikan juara dalam tu..

Sembang punya sembang dengan doktor, doktor kata,

Doc: Puan dah rasakan movement baby,??

Me: Yes Doc,why??

Saturday, 24 January 2015

Cara Rawat Ruam lampin Agar Bayi Anda Dapat Tidur Selesa

Hati ibu mana lah yang tak terguris bila melihat kulit punggung bayi kita kelihatan merah,berbintik dan mengelupas??..Rasa tersiat2 naluri keibuan apatah lagi bila bayi kita juga menunjukkan reaksi tidak selesa,kerap menangis terutamanya apabila terkena air ketika mandi.

Jika inilah yang berlaku wahai ibu-ibu ketahuilah bayi kita sedang mengalami masalah ruam lampin dan sebagai ibu kita tidak boleh membiarkan kerana ia boleh memyebabkan jangkitan yang lebih serius...
cara merawat ruam lampin

Bagaimana Ruam Lampin Ini Terjadi????

Monday, 19 January 2015

10 Tips Kehamilan Yang Sihat

        Setiap ibu hamil pasti menginginkan kehamilan yang sihat tanpa sebarang masalah dan komplikasi.

      Sejujurnya mengikut pengalaman saya sendiri dan juga rakan-rakan ibu yang lain, saat kehamilan inilah waktu terbaik untuk kita sebagai ibu hamil menjaga diri dari segi fizikal dan juga emosi.

     Ikuti beberapa tips mudah kearah kehamilan yang sihat..

Wednesday, 14 January 2015

Sabun Pencuci Baju - Fresh Laundry Concentrate

Formula Semula Jadi untuk Pakaian yang Lebih Bersih

 
                                                                       (2.49kg)
 
Anda dapat bayangkan keseronokan apabila hasil cucian bersih dan berbau harum? Rasai kepuasan yang lebih mendalam dengan pencuci fabrik Fresh Laundry. Rumusan enzim semula jadi ini bukan sahaja membersihkan pakaian dengan lebih baik, malah ia juga sama sekali tidak memudaratkan bumi. Ini bermakna, anda boleh menghidu keharuman pakaian yang dicuci sambil terus menghirup udara yang segar dan nyaman.

Tuesday, 13 January 2015

Pencuci Pinggan Shaklee- Dish Wash Concentrate

Tangkas Mencuci Minyak, Lembut Pada Tangan

                                                                          
Jika kami menyatakan bahawa Pencuci Pinggan kami yang berbau harum ini tidak merengsakan tangan dan mesra alam sekitar, mungkin anda beranggapan bahawa ia tidak dapat menanggalkan kotoran dan minyak dengan berkesan. Hakikatnya, anda memerlukan beberapa titisan kecil sahaja untuk menanggalkan timbunan minyak yang melekat pada pinggan mangkuk anda. Benar, beberapa titis sahaja. Masih tidak percaya?
  • Lembut pada tangan
  • Rumusan berasaskan tumbuh-tumbuhan daripada sumber semula jadi yang mapan
  • Buih sabun yang tahan lebih lama
  • Menjadikan pinggan bersih berkilau
  • Hanya beberapa titisan untuk mencuci timbunan pinggan mangkuk di dalam sinki

Basic H2™ Organic Super Cleaning Concentrate

Basic H2™ Organic Super Cleaning Concentrate

Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun

Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun

Setiap botol Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic H² berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan1001 kegunaan lagi. Cubalah sendiri dan lihat betapa kagumnya anda!


Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah

Thursday, 8 January 2015

Produk Penjagaan Rambut Prosante - Untuk Rambut Sihat Menawan

Untuk Rambut Sihat Dan Menawan.

Sebagaimana kita memotong rambut, mewarna dan mendandannnya,rambut kita mencerminkan mood kita,aktiviti dan sentiasa berevolusi tentang diri kita.

Lelaki, seperti juga wanita mengalami masalah berkaitan penipisan rambut dalam hidup mereka, 40% wanita juga akan mengalami tanda ketara masalah berkaitan penipisan rambut pada umur 35 tahun.

prosante shaklee


Setiap Orang Akan Mengalami Masalah Kerosakkan Rambut

Dan rambut setiap orang akan sentiasa mengalami kerosakkan di sebabkan oleh
  • Diet yang tidak baik,
  •  Kurang nutrisi, 
  • Proses kimia ( mewarna,proses kerinting dan meluruskan rambut) 
  • Pengayaan (alat panas rambut,Pengkeriting)
  • Stress Kehidupan Yang meningkat dan kekangan masa.

Sharing Is Caring