Nak Harga Ahli Shaklee Dan Cash Back Bonus KLIK SINI | Twin Pack Vivix Free Membership KLIK SINI
X

Thursday, 26 February 2015

Rawat Rambut Gugur Jangan Sampai Jadi Botak

Kita selalu dengar orang berkata rambut itu mahkota wanita...kalau dah di samakan dengan mahkota tentulah ia barangan yang paling berharga..betul tak???.. Tapi boleh jadi stress juga kalau dah bermacam-macam cara dan kaedah kita buat dan belai bagai nak rak, tapi rambut makin lama makin nipis...

Kalau dah tak larat sangat nak stress hari-hari pasal rambut gugur ni..apakata tonton video ni..kita korek sama-sama apa rahsia beliau berjaya mengatasi masalah rambut gugur ni....



Mana tak nya dulu dia ni pun hari-hari stress tengok rambut-rambut gugur ni..tapi sejak beliau amalkan apa yang beliau share dalam video ni,masalah rambut gugur beliau makin kurang sangat-sangat...iyerlah sebab rambut beliau makin kuat dan sihat.

                 

Wednesday, 4 February 2015

Carta Pergerakkan Bayi???..Macamana Nak Kira??

Bila dah masuk minggu ke 28 kehamilan ni..biasanya nurse kat KK akan ajar mummy-to-be ni macam mana nak kira Pergerakkan bayi dalam kandungan.. dan carta tukan ada dalam buku pink tu haa... Masa saya checkup aritu doktor yang terangkan sebab kebetulan time tu dah jumpa dia untuk scan kan..so alang-alang doktor lah yang ajar...

cartapergerakkanbayi
                                                 Nilah Carta Pergerakkan Bayi Tu...

Doktor kata..memang sesetengah bakal ibu ni memandang remeh carta ni.

Tuesday, 3 February 2015

Kesan Sembelit Ketika Berpantang Boleh Buat Jahitan Terbuka Semula

Memang seronok dan sangat mengujakan bila bayi yang kita kandung sembilan bulan telah selamat di lahirkan..tanyalah mana-mana ibu sekalipun..sakit ketika kontraksi dan meneran itu hilang sebaik sahaja dapat melihat wajah bayi comel kita kan...


Memang sangat-sangat bersyukur bila bayi kita lahir dengan selamat, biasanya ibu beranak sulung akan mengalami koyakan dan akan menerima jahitan episiotomi, banyak atau tidak jahitan tu bergantung pada luka episiotomi tersebut..tu yang kadang kala ada petua kata kalau tidak mahu koyak banyak sila jangan angkat punggung ketika proses meneran...tapi kadang terlupa juga kalau dah sakit kan..huhu..

Sharing Is Caring