Nak Harga Ahli Shaklee Dan Cash Back Bonus KLIK SINI | Twin Pack Vivix Free Membership KLIK SINI
X

Tuesday, 17 March 2015

Tips Hilangkan Sakit Gigi Agar Dapat Tidur Lebih Lena

Orang kalau tengah sakit gigi...emosinya jadi tak menentu...jadi pemarah..silap-silap haribulan boleh mengamuk walaupun di sebabkan hal-hal yang kecil...

Saya memang tak pernah lagi kena sakit gigi...tapi kalau hubby memang kerap kena..so tau lah mood dia bila time kena tu..memang nak kena cepat-cepat carikan penawarnya...


penawar sakit gigi



Nak-nak kalau kena time malam...aduhai..bukan je hubby yang tak boleh tidur..dengan saya sekali di heretnya sama...moody memang tak yah cakaplah..tak der mood langsung nak nyembang ke atau main-main ngan anak-anak.... ^__^.

Antara yang pernah saya bantu hubby untuk kurangkan sakit giginya adalah:-

Saturday, 7 March 2015

Resepi Macaroni Cheese Bakar

Kalau dah nama mak buyung ni macam-macam ler teringin nak makan...pantang tengok gambar makanan mesti tergoda dan terliur...tapi biasanya saya lebih suka buat sendiri.

Selain dari boleh makan ramai-ramai dan berulang-ulang...dah tentulah menepati citarasa tekak mak buyung ni kan..  ^__^..

Kali ni teringin nak makan Macaroni n Cheese bakar...sedapnya lah haaiii...kalau makan panas-panas tu bau aroma cheese dia perghhh....sodappp..pastu bila angkat jer..berjela-jela cheese dia...cheesey ler sesangat..hahaha tapi jangan ler makan selalu boleh terkumpul lelemak jawabnya....  ^__^


resepi macaroni cheese bakar


Friday, 6 March 2015

Resepi Puding Roti Karamel Yang Mengiurkan...

Cuaca panas sekarang ni kan...tekak ni pulak kalau dapat makan yang sejuk-sejuk alahai nyaman nya rasa... ^__^.

Mulalah fikiran ni melayang-layang memikirkan agar-agar lah..puding lah...wahaha..semua yang pastinya di makan sejuk-sejuk dan lazat rasanya...  ^__^.

Sebenarnya Puding Roti Karamel ni memang kegemaran saya sekeluarga...kalau buat seloyang tu..memang sekali ngap je lah langsai...memang tak derlah nak berbaki esok lusa punya makan...sekali hadap je...habis..

Dan resepinya memang dah banyak kali guna resepi yang ni...confirm menjadi dan sedap sekali...kalau tak caya kenalah mencubanya sendiri kan....

Ehsan dari Google je....daku punya tak sempat nak amik gambar. .. ^__^

Resepi Puding Roti Karamel

Wednesday, 4 March 2015

Camping Pertama Membuatkan Anak-Anak Over Excited

THROW BACK....Camping Di Cuti Perayaan Tahun Baru Cina

Lama betul entry ni di perap...asik tak berkesempatan je nak mengabadikannya di sini...so hari ni memaksakan diri menyiapkan juga walau apapun rintangannya...cewahhh... ^__^

Alkisahya bermula apabila hubby dapt cuti sempena perayaan tahun baru cina selama 2 hari..hehe standard lah tu kan..tapi bukan senang sebenarnya hubby nak dapat cuti..kebiasaaannya hari ahad pun dia kena keje tau..

So bila dah confirm cuti ni, hubby tanya nak kemana...yeeaahh...jalan..bukan budak-budak je suka...mak buyung ni pun suka tau..tapi dalam suka-suka tu..teruslah kemas beg baby apa yang patut sebab i ni dah preggy 32weeks takut ler kan tetiba baby excited nak kuar haaa..tak ke naya di buatnya...   T__T.

Sebenarnya kami tak der plan pun nak kemana tapi tetiba akak hubby create group whatsapp family Sg Mas, bila semua dah ada dlm tu memasing tanya cuti2 nak kemana???...

Bila abg hubby ajak memasing ke Mersing...semua kata OK!!...hehe..tapi di maklumlah semua chalet sold out..so planning nya tetiba terus memasing bawak khemah dan bercamping di situ...

Wahh...dengar camping mak buyung ni memang excited al maklumlah kali terakhir bercamping waktu zaman universiti dulu...dengan kawan-kawan bercamp fire bagai...kat pantai cherating tu..haha..kalau nak mengimbau kenangan lasak di zaman anak dara dulu...gunung terakhir yg ku daki adalah gunung ledang..tu pun masa sekolah menengah dulu..mewakili kelab anti dadah sekolah..haaa..jangan tak percaya ^__^.

Ehh..melalut pulak dah..ok back balik cite camping ke mersing tadi, bila dengar je camping ni kami laki bini ni dah tertanya2 mana pulak nak cari khemah??..plannya malam nak berBBQ pulak...

Akhirnya ambil keputusan nak jengah Econsave pontian dulu..manalah tau kan kot-kot rezeki kami ada jual khemah kat situ...sambil tu kami bolehlah beli barang-barang makanan sekali..ala yang simple-simple je... kami plan buat roti sandwich telur and belikan sosej dan air kotak, yerlah sementara nak tunggu ayam BBQ dapat gak kunyah2 apa yang ada dulu kan....

Sambil kami tengah bershopping tu..tetiba akak hubby hantar gambar peralatan khemah dan BBQ yang diaorg sefamily akan bawa esok...wah..wah..memasing sudah excited nampaknya....  ^__^


peralatan khemah


Siap je shopping barang..kami balik rumah..mengemas barang-barang apa yang patut, al maklumlah esok pagi-pagi kami nak bertolak dah singgah rumah mak abah dulu di Sg Telor, then mak abah amik adik bongsu hubby di Kg Makam dan terus bertolak ke Air Papan,Mersing...

Anak-anak bila tengok mama mengemas barang dah start excited..siap pergi cari sendiri baju mandi masing-masing, siap kemas barang mainan baldi-bali nak buat sand castle nanti...hehehe..  ^__^..

Kami sampai di mersing dalam pukul 3.00ptg, cuaca memang panas, anak-anak dah excited nak main pasir..siap suh tukarkan baju lagi...hubby dengan adiknya serta suami akak survey tempat nak pacak khemah..

Orang memang ramai al maklumlah cuti lah katakan...Sebenarnya Maklong pada suami ada berniaga goreng pisang kat situ,manakala anak-anak maklong pulak ada bukak gerai cenderahati dan baju2 di situ..hehehe...sampai terlupa nak ambil gambar mereka...


Peralatan Khemah Inas Yang Over Excited siap dah pakai baju mandi..tak sabar dan nak main pasir


Nampakkan betapa excitednya budak dalam bulatan tu..hahaha..si kakak dah menghilang tah kemana...masa ni kami baru sampai...khemah pun baru je nak pasang...nak setting tempat BBQ lagi...

air papan mersing


camping air papan
Suasana Di Waktu Malam

Time malam memang sejuk giler..mujur kami bawa tilam nipis untuk di alas dalam khemah...memang syok ler budak-budak tidur...mak buyung pun pengsan awal..sebab kepenatan dalam perjalanan...angin laut memang kuat...terasa macam nak terbang khemah kami...

Esok paginya....Alisha, Inas serta sepupu-pupunya menyambung lagi mandi laut dan main pasir...sambil-sambil saya meneman anak-anak main...hubby lak bersiap kemas-kemas apa yang patut...tengahhari lepas makan dan siapkan anak-anak mandi kami pun berangkat balik...

On the way balik tu...sempat lagi menyinggah beli keropok lekor..hehe..dah nama pun mersing kan..memang tak sah lah...kalau tak beli keropok lekor...orang pun berduyun-duyun datang kedai ni..sampai dah tak terfikir saya nak amik gambar...  ^__^..Lain kali lah yer kalau berkesempatan saya amik gambar lagi...

Percutian kali ni memang menyeronokkan untuk kami sekeluarga, al maklumlah first time bercamping kan...memang ler seronok...insyaAllah lain kali kita pergi lagi yer anak-anak mama...

Salam Sayang,

Eita @ Mahligai Vitamin

012-7555470



Tuesday, 3 March 2015

Multivitamin Vita-Lea For Kids Sudah Kembali

Alhamdullilah setelah lama menghilangkan diri akhirnya Vitalea For Kids kini sudah kembali dengan kandungan vitamin yang telah di IMPROVED menjadikan Vitalea for kids ni makin lah bertambah SUPER POWER untuk di nikmati oleh SUPER KIDS kita semua....

vitalea for kids


Sharing Is Caring