Nak Harga Ahli Shaklee Dan Cash Back Bonus KLIK SINI | Twin Pack Vivix Free Membership KLIK SINI
X

Friday, 27 November 2015

Ujian Untuk Kami Sekeluarga - PaPa Accident

25/11/2015 - Day 1

MaMa dapat call dalam pukul 8 malam...ada sorang perempuan call mengatakan yang PaPa accident kat jalan penggerang, pastu dia pass kat PaPa..suara PaPa mengeletar tahan sakit yang pastinya.

Perasaan MaMa masa tu...tak tahu nak cakap cam ne..sana sini call Amy ngan Kakak..sebab diaorg yang paling hampir dengan PaPa..dan berharap sangat diaorang dapat sampai sana dulu.

Call memang bertalu2..akak yang membantu tu namanya Lynn, syukur sangat sebab kata Lynn jalan tu memang sunyi, dia nampak PaPa dah terbaring..call Ambulans lama gak diaorang nak sampai,

Ambulan bawa ke KK Teluk Ramunia..ada kawan sekerja PaPa yang ikut sekali..thanks to Hamzah dan lagi sorang tak sempat nak tanya nama.

Dari KK Teluk Ramunia PaPa di transfer ke Hospital Kota Tinggi...

MaMa tawakal je first time drive jauh-jauh waktu malam... Ica dari rumah dah nangis dulu... Inas masih dengan perangai slumber dia...siap cakap nak bantai PaPa lagi..sebab bawak moto laju2..huhu anak-anak..apalahh yang kamu tahu..dalam perjalanan mulut dia tak henti2 membebel.



MaMa sampai Hospital Kota Tinggi jam 11 malam... PaPa di ruangan X-Ray, abah,mak,pakngah ngan makngah ada sekali di sana.

Lepas X-Ray Doktor panggil MaMa, tunjuk hasil X-Ray ada keretakkan kat tulang pelvis..dan PaPa terpaksa di transfer ke Hospital Sultan Ismail..

Bukan MaMa tak nak iring PaPa dalam ambulans tapi siapa nak drive nanti..abah tak tahu jalan..MaMa pun mujur je ada WAZE..kalau tak..huhu tak tau lah.

Masa PaPa di hantar tu jam dah menunjukkan hampir ke 1 pagi...MaMa follow ikut waze je..sesat gak huhuhu..tapi alhamdullilah sampai juga.

PaPa di masukkan ke WAD 5C katanya nak buat CT Scan tapi doktor pakar kata hari ahad baru dapat buat...diaorang cuma pasang alat supaya kaki PaPa kurang gerak supaya dapat support tulang tu sementara.

Kata doktor if tulang tu tak support beban berat badan, no need to operate, but if bone crack support your husband weight we need to operation,but we need to que for OT..and it take maybe several months.... T__T Speechless...

Tapi doktor tu cakap gak untuk sementara memang perlukan calcium lebih untuk support tulang tu...

CALCIUM tau...mujur ada Ostematrix memang kalsium terbaik..thanks to Zaleha sebab sudi bagi pinjam dulu.

Dan dari research yang MaMa buat untuk masalah crack bones ni perlu supplement zink dan juga zat besi juga.


Dan MaMa juga turut bekalkan Vitamin C untuk mempertingkatkan sistem imunisasi PaPa supaya insyaAllah dapat elakkan dari infection yang lain  dan membantu memulihkan luka-luka serta lebam-lebam.

Ini dugaan buat kita, redha je semua sudah tersurat dan tersirat, MaMa dan anak-anak always be your side..family kedua belah pihak juga banyak membantu terima kasih banyak2 pada mereka.




            Salam Sayang 

MaMa & Anak-Anak







Saturday, 21 November 2015

Kenapa Budak-Budak Mesti Ambil Vitamin C Yang Optimum

KENAPA  BUDAK2 MESTI AMBIL VITAMIN C YG 
OPTIMUM?

Sesetengah org kata... Budak2 tak perlu suplemen sbb badan mereka masih muda, masih segar. Biar mereka dapat vitamin dari sumber asli.
Ini betul!
Tapi cuba masing2 check pemakanan anak masing2....
Sehari berapa hidangan buah2an mereka makan?
 Buah tu pulak buah tanam sendiri ke beli? 
 Kalau beli dari petani sebelah rumah ke atau import overseas? 
 Buah2an ni, zat yg dibekalkan tu benar2 bagus bila kita makan masa dia ranum & baru dipetik!
Buah yg jual kat kedai tu kebanyakannya dipetik masa masih muda.. diperam... diawet... dipacking... barulah sampai ke kita.
Agak2 apa yg masih tinggal dalam buah tu? Berapa peratus zat yg tinggal?
Pastu budak2 ni confirm setiap hidangan mereka lengkap dgn segala vitamin, mineral, makronutrien, phytonutrien, etc?
Sedangkan masa membesar ni mereka perlukan zat yg optimum bkn je utk membesar tp perkembangan minda.

Kenapa Vitamin C:
1) Vitamin C membina otot yg sihat. Budak2 tengah lasak & sedang membina otot2 mereka. Otot yg sihat, membina metabolisma yg sihat serta pembakaran lemak yg lebih baik.
2) Vitamin C meningkatkan imuniti tubuh. Anak2 kita tengah melasak, terdedah dgn macam2.... Mereka perlukan kekebalan tubuh supaya tak mudah diserang sakit terutama demam selesema. Bila anak asyik sakit, mak dia juga yg susah hati ye tak?
3) vitamin C penting utk penyerapan zat besi. Kanak2 perlukan zat besi yg cukup utk membesar. Tanpa vitamin c, zat besi tokleh diserap.
4) vitamin C membina colagen. Tubuh kita ni boleh buat kolagen sendiri tp keupayaan ni makin menurun bila usia meningkat. Sbb tu kita tengok budak2 kulitnya tegang, dah tua berkedut... Kolagen dah tak dihasilkan....
5) Vitamin c penting utk penyembuhan. Budak2 main, jatuh.. Nak kena sembuh cepat. Nanti nak main lagi.
Dan malang sekali anak kita bukan arnab. Arnab boleh buat vitamin c sendiri tp anak kita takboleh... Maka nak taknak kita kena bekalkan dioranng dgn vitamin C yg optimum.
Inilah investment kita utk masa depan diorang..

Siapa penggemar Vita C Chewable ni?

Ica & Inas memang pengemar Vita C Chewable ni...sebulan MaMa kena sediakan 2 botol untuk diaorang..Rasa citrus yang hebat,membuatkan mereka ni kalau makan 1 biji nak lagi..dan lagi dan lagi..kalau botol ni tak di sorok alamat cepatlah habisnya. HUHUHU
sejak kenal Vitamin C Chewable ni Alhamdullilah dengan izinNYA memang dah tak makan ubat klinik, kalau terjangkit selesema dari kawan-kawan kat tadika pun cepat je baiknya.. 

Selain  Vitamin C Chewable ni Ica ngan Inas ambil Omega Guard juga..kandungan EPA & DHA yang terdapat dalam omega tu memang bagus untuk perkembangan otak dan minda diaorang. Buat mereka bertambah fokus bila dalam kelas....Nak tahu lebih lanjut tentang Omega Guard ni boleh klik link di bawah:-


Mahal ke Vita C Chewable nii??

 90 Tablets - RM 39.75
**Cas Postage -RM10.60 ( Semenanjung) - RM21.20 (Sabah & Sarawak)



Macammana Nak Dapatkan Vita C Chewable 

ni???

Boleh whatsapp/SMS/Hubungi :

 MaMa Chantique @ MahligaiVitamin

 012-7555470

** Credit to : Master Lyna Noh

Wednesday, 18 November 2015

FAQ Vitamin C Sustained Release 500mg Shaklee


Tahukah anda sudah beribu-ribu orang yang mempunyai masalah parut jerawat,jerawat batu,jeragat,tona kulit tidak sekata,kulit kusam terpaksa MENJADI Cantik,Berseri,Glowing,Cerah dan Gebu setelah mengamalkan Vitamin C ini!!!
Semua masalah tersebut dapat di atasi dengan mudah dengan pengambilan Vitamin C Shaklee.


KELEBIHAN SR VITA C 500MG
Teruja nak tahu apa kebaikkan Vitamin C ini,Ok jom kita lihat:-
 Mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata,licin gebu serta berseri-seri.
 Mengekalkan kelembapan kulit,menghilangkan bintik2 hitam,memudarkan jeragat dan lingkaran gelap bawah mata.
 Melindungi daripada jangkitan dan selsema,serta meningkatkan imuniti tubuh.
 Membantu mengurangkan kolestrol serta tekanan darah tinggi.
Melindungi daripada pembekuan darah,lebam,menggalakkan penyembuhan luka dan pengeluaran hormone antistress.
Merangsang pembentukkan kolagen.Kolagen adalah sebatian asas otot,tisu,gusi,rangka dan tulang rawan.Seterusnya membantu mencegah penuaan pra-matang.
 Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik.
Membantu sel darah putih untuk menentang bacteria dan kuman,sekaligus megukuhkan system imun,dan mengurangkan gejala alergik yang lain.
 Antioksidan yang sangat berkuasa,meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan mampu menghapuskan radikal bebas.
Membaiki insomnia,stress serta masalah berkaitan mental seperti kemurungan.
Merangsang T-celss untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan.
Pelepasan secara berperingkat, setiap 100mg di lepaskan di dalam tubuh setiap jam dan mampu kekal di dalam plasma darah kita selama 12 jam.
 Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid, yang mana 25% dari bioflavonoid di ekstrak dari kulit buah.
******************************************
FAQ VITAMIN C Sustained Release 500mg Shaklee
******************************************
S:Apa kandungan Vitamin C?

J: Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid. Ia semulajadi,halal dan diluluskan oleh KKM. Sebiji tablet vitamin c mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah oren termasuk kulitnya.

S: Berapa cepat boleh Nampak kesan Vitamin C?

J: Setiap individu berbeza kesannya,bergantung pada tahap penerimaan tubuh masing2.Ada yang seminggu dah Nampak kesan,ada sebulan dan setrusnya, tapi kebiasaannya sebulan tu dah rasa kesannya.

S: Ada kesan tak elok ke makan Vitamin C ni?

J: Ia adalah supplemen semulajadi,so insyaAllah tiada kesan yang memudaratkan, lagipun motto Shaklee kan “Always Safe, Always Works, Always Green”.

S: Kalau stop Vitamin C boleh maintain tak kulit kita?

J : Kalau stop hasilnya tak kan sama dengan masa ambil Vitamin C,sebabnya badan kita dah tak serap segala nutrisi yang mencukupi. Tapi, kulit masih ok. Cuma kesannya tidak sebaik berbanding semasa pengambilan setiap hari. Namun bila terasa kulit sudah cantik jelita, dah boleh ambil Cuma beberapa kali seminggu sahaja.
S: Perlu pantang apa-apa ke bila ambil Vitamin C?

J: Tidak perlu, kerana ia hanyalah vitamin
S:Ibu mengandung & menyusu boleh makan ke?

J: Ya sangat boleh,dan sangat di galakkan, kerana ia sangat bagus untuk si ibu dan bayi. Vitamin C juga terdapat dalam Set Ibu Hamil & Menyusui.
S:Mengemukkan ker?

J: Oh tidak sama sekali.
****************************
MACAMANA NAK DAPATKANNYA?
***************************
CALL/SMS/Whatsapp <VITAC> ke 012-7555470
Usah tertipu dengan Vitamin C Organik yang dijual dengan mahal ya!

Jangan buang masa lagi, tinggal tak sampai 2 minggu je lagi promosi akan berakhir cepat!! Rebut peluang ini segera, Usah ragu-ragu dengan produk yang terbukti berkesan ini.

Buat tindakan anda cepat, sebabnya Vitamin C SR 500mg ni memang hot produk, sekejap je dah sold out, jangan buat MaMa rasa bersalah pula yer kalau stok dah habis nanti kesian kamu nanti..
Sebotol Vitamin C Sustained Release 500mg mengandungi 180 tablet dan ia tahan untuk pengambilan selama 6 bulan!! Woww...Jimat kan.
*************************************
MAKLUMAT LANJUT & TESTIMONI PENGUNA
*************************************
Sila klik link ini untuk mendapatkan maklumat lanjut serta membaca testimoni2 pelanggan yang telah Berjaya mendapatkan kulit idaman mereka.
NAK ORDER SILA CALL/SMS/Whatsapp <VITAC> ke 012-7555470
Hubungi MaMa di:
✐ Blog: http://www.mahligaivitamin.com
 Email: mahligaivitamin@yahoo.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 012-7555470

Salam Sayang;

MaMa Chantique @ Mahligaivitamin.com

Tuesday, 17 November 2015

Selamat Pengantin Baru Farazulaikha & Syaharaziff

Tahniahhhh...dan Selamat pengantin Baru buat pasangan Farazulaikha dan Suaminya Syaharaziff yang telah di raikan dengan majlis yang penuh meriah pada tanggal 14 November 2015 berlangsung di Taman Sanglang Jaya

Sebenarnya Farazulaikha ni adalah salah seorang dari ahli group bikers Yamaha MT09 Johor. Group bikers PaPa.. Waaa..teruja kan siapa kata gurl tak boleh bawak motor besar.. I'm proud of u Fara...walaupun kita tak pernah bersua muka...but really hope one fine day kita boleh sembang2, TTC ke kan...muahahaha... ( PaPa nak ke bawa MaMa ni TTC) ^__^' . Dreams On ler MaMa oiii... hahaha... T__T'..

Tapi yang datang ke majlis tu bukan sahaja dari Johor, bahkan ada juga yang turun dari KL, bawa family memasing, tapi family naik kereta lah, si suami je naik Motor..

                                                 
                               Beso tu hadiah...agak2 apa dalam box tu yer...

Sebenarnya masa wedding ni MaMa tak dapat nak ngikut, sebab masa ni MaMa tengah siapkan order...Order apa????Haaa..tu dia...Order apa? Bisnes apa?? Later on lah kita sembang pasal bisnes yer..sekarang tgh mood nak citer pasal wedding ni..Fokus...Fokus...  ^__^'

So tak banyak sangat yang MaMa dapat ceritakan sebab MaMa tak berada di tempat kejadian...so kita layan gambar jelah yer... Enjoyy...  ^__^'

                                           
                                                      Gelak Sakan haa..pengantin 


                                             Meriah tu..


PaPa n The Gang

Selesai je majlis...PaPa jadi tourist guide bawak diaorg round2 pontian, sebabnya dah PaPa sorang je yg asal Pontian kan selain si Fara tu...eishh takkan lah pulak pengantin pompuan nak tinggalkan majlis pulak kan...

Makanya meroundlah mereka dan berlangsung lah sesi mengambil gambar dan menghirup udara laut sambil melihat pemandangan pulau dan matahari terbenam di daerah Penghujung Benua Asia ni....


                            Berderet haa..tersusun je

                           
                               PaPa ler tu... ^__^



                                         

Selesai sesi bergambar..perut dah mula rasa berkeroncong...apa lagi jom lah kita makan pula, PaPa bawak diaorang ni makan Mee Udang kat Rambah memang best pun mee udang kat sini..udang dia pun fresh2 dan besar2... puas oo makan...



                                        Besar kan udang dia... 



Haa...sampai kenyit mata abg sorang ni..sedap sangat ler tu



                             Terliur tengok diaorang ni makan...

Lepas makan-makan ni maka diaorang pun bersurai, MaMa harap pengalaman sepanjang di Pontian memberikan kenangan manis buat bikers Yamaha MT Johor & KL dan juga buat family mereka yang turut hadir..

Sebelum MaMa mengundurkan diri, MaMa ada selitkan video karaoke PaPa n abg bard nyanyi masa wedding tu...meh kita layan..



Salam Sayang;

MaMa Chantique @ MahligaiVitamin.com

Wednesday, 4 November 2015

Sekitar Majlis Penyampaian Hadiah Tadika Kemas Ica & Inas

Throw back lah ni kiranya...Majlis ni berlangsung pada  1/November/2015 bersamaan hari ahad yang lepas, dekat dewan Prt Semerah. Ramai jugga yang hadir al maklumlah gabungan 5 sekolah tadika di kawasan yang berdekatan.

Dua beradik ni, seminggu sebelum tu sibuk dengan latihan al maklumlah terlibat dalam persembahan koir lah katakan..hehehe berani tau diaorang ni..siap offer diri dengan cikgu nak masuk koir..alahai anak-anak...umur tak cukup tu...4 tahun dan 3 tahun..kalau kakak tu possible lagi sebab dia kalau di atur tu sebaris je tinggi sama dengan bebudak usia 6 tahun..tapi kalau Inas ni...T__T' alahai nampak sangat ler tahap rendangnya...muahahhaha..kutuk anak sendiri tak per...

Tak Pernah Berjauhan Dua Beradik Ni..
But MaMa really proud to both of u..even korang kecik tapi semangat, berani tampil kedepan..which is MaMa pun seusia korang tak berani macam tu kot..hahaha kalau PaPa tu tak taulah cam mana.. ^__^.

Koir tu kena nyanyi 2 buah lagu..satu lagu Warisan ( Allahyarham Sudirman Hj Arshad) dan satu lagi MaMa tak tau lagu apa..hahha..tapi nk support anak punya pasal..MaMa download tau lagu Warisan tu..Maka practices ler korang lagu warisan tu tiap-tiap hari..rasa nak terkeluar anak tekak dok nyanyi sama-sama....

Masa dah sampai dewan tu...perasaan MaMa tak tau nak cakap macamana..rasa macam tak percaya lak sebab datang situ nak sebab anak dah sekolah.. huhuuh..sebak tapi gembira..muahaha macamana tu yer..yang penting tak sabar nak tengok performance diaorg..


                                    Cikgu baru nak susun kanak-kanak         




Masa ni baru nak perbetulkan barisan memasing..tengok tu inas kecik je.. ^__^'

Ica tu tah aperlah yang di tengoknya...






                         Masing-masing mulut dah ternganga menyanyi...


Ica ambil hadiah


Inas tak sempat nak ambil gambar cepat sangat dia gerak


Hadiah diaorang dapat



Video tak berapa jelas


Salam Sayang MaMa Chantique

Sharing Is Caring