Nak Harga Ahli Shaklee Dan Cash Back Bonus KLIK SINI | Twin Pack Vivix Free Membership KLIK SINI
X

Saturday, 16 January 2016

OsteMatrix Calcium Teman Baik Sepanjang Hamil,Berpantang Dan Menyusui

Pil kalsium ni memang boleh di katakan BFF saya sejak dr Pregnant , Berpantang dan Menyusu.

Pil kalsium ostematrix shaklee

Masa pregnant saya tak boleh miss ambil OsteMatrix ni lebih2 lagi bila dah masuk 2nd trimester..yerlah masa tu perut dah besar..."beban" dah bertambah..mmg akan kerap sakit pinggang..tidur pun tak lena..paling ngeri bila terkena leg cramp atau kita selalu panggil simpul mengkarung huhu nagis kalau kena..😭😭 mujur ada si Ostematrix ni memang lena lah tidur malam...

Kalau masa dlm pantang...biasa paling ngeri kalau terkena sembelit kan..lebih2 lagi kalau beranak sulung..sure jahitan banyak kalau yg bersalin normal. Saya bercerita berdasarkan pengalaman masa bersalin anak sulung..time tu tak kenal lagi OsteMatrix ni...berpeluh2,mengigil , menangis dlm toilet sbb sembelit..nak meneran takut jahitan tetas...huhu memang terseksa rasa..Mujur masa bersalin anak kedua dah jatuh cinta dengan Ostematrix ni lega rasa..masuk toilet pun senyum je...😁

Time menyusu ni memang saya pastikan pengambilan kalsium saya mencukupi utk keperluan saya yelah baby menyusu kan...kalsium si ibu kena "sedut" so tu yg kdg2 biasa kita dengar ibu menyusu tu sakit gigi  gigi rosak gigi rapuh gigi berlubang sakit badan sebab apa???..sebab kekurangan kalsium dlm tubuh si ibu..

Kesimpulannya wanita memang perlukan kalsium tak kiralah dari sumber makanan atau minuman atau dengan pengambilan supplement untuk mengelakkan risiko Osteoporosis ...

Osteoporosis ni apa???... Osteoporosis ni Kerapuhan tulang..semakin kita tua semakin tulang kita rapuh..sebab tu pentingnya pengambilan Kalsium.

Tapi hati-hati jangan sebarangan ambil pil kalsium sebabnya kalsium yg terbaik mestilah di sertai dengan Vitamin D dan Magnesium utk penyerapan kalsium tebaik..

Kenapa OsteMatrix ?

Sebab Oste bukan sekadar kalsium tapi ia mengandungi magnesium, boron dan mineral lain untuk bina matriks tulang.

Kalsium bina tulang, yang lain-lain bina matriks tulang. Apa bezanya ? Bayangkan kalsium ni membina tulang dan ia seumpama batu-bata. Bila kita buat bangunan, kita susun batu bata macam tu je ke ? Tak kan ? Kita lekatkan dgn simen.

Itulah gunanya mineral-mineral lain dalam OsteMatrix

Yang bestnya ia membantu tidur lebih lena dgn kehadiran Magnesium, dan pembuangan air besar yang lebih lancar.

Oste juga membantu mengelakkan kejang otot terutama di kalangan ibu mengandung.


Your Trusted SID (1081587)
📱Eita 012-7555470
💻www.mahligaivitamin.com

Wednesday, 13 January 2016

Kelas Nutrisi Yang Havoc Dengan Suara Anak-Anak

Assalamualaikum....huwaaa..nak nagis rasa penat menaip story mory tadi..tetiba je boleh gone macam tu je..stress MaMa gini..mujur anak-anak syurga dah tidur..penat ler tu tadi ikut MaMa pergi class...

Tadi sementara tunggu class start sempat ler shopping...tak ler shopping sangat pun sebab last week baru memborong vivix..mana sempat borong MaMa borong..yang tak sempat suruh je Shaklee yang poskan senang gitu kan...enjoy je...





So ni hasil shopping sakan...yg mana shaklee yg pos tak dapatlah nak snap.

Yang MaMa nak story ni pasal kelas nutrisi petang tadi..hadoii lah haii punyalah panjang intro..seronok tau..enjoy the moment..riuh dgn suara kanak2..berlari2 main nyorok2 lah..merangkak lalu bawah kerusi pun hado..huhuhu tu keje ica n inas ler yg start..



Mujur nutritionis cik nurul tu sporting..profesional tak rasa terganggu pun dgn gelagat anak2..mujur kelas shaklee ni mesra anak2..so tak ler dok kalut nak memikir mana nak letak anak masa mak-mak ni pergi kelas kan...angkut je semua sekali..kalau husband nak pergi pun boleh...

Seronok kan...kita seronok anak-anak pun happy dapat jumpa kawan baru..

Tu jelah nak cerita...lain kali kita sembang lagi yer...

Kalau nak sembang-sembang pasal shaklee atau nak order barang boleh je whatsapp MaMa...

                        Salam Sayang
                      MaMa Chantique

MaMa Chantique @ Eita 012-7555470
www.mahligaivitamin.com

               




Sharing Is Caring