Nak Harga Ahli Shaklee Dan Cash Back Bonus KLIK SINI | Twin Pack Vivix Free Membership KLIK SINI
X

Thursday, 25 February 2016

Atasi Sengugut Cara Semulajadi Tanpa Pain Killer

#Sengugut atau #PeriodPain ni memang lah seksa...
.
.
Siapa yg pernah rasa je tau macamana sakit yg sampai boleh berguling2 tu...
.
.
Muka pucat lesi..satu keje apa tak boleh buat...
.
.
Tak kan lah asik nak makan panadol menstrual tu je pulak kan...
.
.
Meh ikhtiar secara semulajadi...

Cara atasi sengugut


Whatsapp saya untuk saya bantu anda...

Eita 012.7555.470

#pengedarshakleepontian
#rawatsengugut
#tipshilangkansengugut
#petuarawatsengugut
#petuasengugut
#periodpain
#ridofperiodpain

Wednesday, 24 February 2016

Vitamin Ibu Hamil Buat Ibu Lebih Tenaga Dan Cergas

Tahukah Anda??


Wanita yang merancang untuk hamil sangat di galakkan untuk mengambil asid folik sehingga 400mcg sehari kerana kebiasaannya Neural Tube Defect terjadi dalam 28 hari bayi di senyawakan,dan kebiasaannya ibu itu sendiri tidak menyedari bahawa dirinya telah hamil.
Manakala bagi ibu yang mempunyai sejarah pernah melahirkan anak yang mengalami Neural Tube Defect perlu mengambil 5mg asid folik sehari.dan pengambilan wajib di teruskan sekurang-kurangnya hingga minggu ke 12 kehamilan.
Zat besi pula fungsinya untuk membantu aliran darah dalam kedua-dua ibu dan bayi untuk membawa oksigen.
Manakala kalsium sangat penting untuk ibu hamil kerana ia sangat membantu menghalang ibu hamil kehilangan kepadatan tulang sendiri ,
Jika ini terjadi ia akan mengundang gejala osteoporosis pada masa akan datang. Ini di sebabkan bayi banyak mengunakan kalsium untuk membentuk tulangnya sendiri semasa di dalam rahim.




Info Lanjut boleh klik VITAMIN IBU HAMIL. @ Whatsapp


Kelebihan Anggur Muscadine - Vivix








Info Lanjut boleh Hubungi/ Whatsapp di bawah:


Penawar Strok Kesan Seawal 5 Hari - Testimonial Vivix


2 BULAN KOMA KERANA STROK NAMUN AKHIRNYA......





KESAN SEAWAL 5 HARI

Petikan Dari Poster

" Salam Aya....
Hari ke -5 abg minum VIVIX

1) Tekanan darah turun normal  sebelum itu 170/100 ke atas dan di pantau dengan 4 jenis ubat .

Sejak ambik VIVIX ..Tekanan Darah normal 120/68 dan ubat di berhentikan. 

2) Ketika sesi physio, abg sudah boleh angkat dan tahan berat badan sendiri.

3) Kaki kiri abg dah boleh gerak

4) Abg boleh menelan

5) Jangkitan darah berkurangan dan semakin baik

6) Buah pinggang berfungsi dengan baik.


Allhamdullilah...kita cuma berusaha..Allah yang menyembuhkan..


Nak dapatkan Vivix Anda..

Whatsapp Eita 012.7555.470
Fb Page : mahligaivitamin
Instagram : mamachantique_vitamin






Thursday, 18 February 2016

Kanser Kulit Kenali Gejala,Jenis-Jenis Dan Cara Menyembuhkannya Dengan Bahan Semulajadi

KENALI KANSER KULIT

Kegatalan pada kulit adalah perkara biasa yang terjadi... Kulit yang gatal-gatal mungkin di sebabkan oleh beberapa perkara seperti gigitan nyamuk,serangga, alahan atau sebagainya.

Namun sesuatu yang perlu anda perhatikan ialah apakah kegatalan itu mengambil tempoh yang lama melebihi 4 minggu tanpa anda ketahui sebabnya dengan jelas. Berhati-hatilah kerana mungkin ia gejala awal kanser kulit.

 
.

kanser kulit


Mari kita perhatikan gejala kanser kulit ini, agar kita lebih berhati-hati..

1) Ada benjolan kecil dalam bentuk bintik hitam seperti tahi lalat. Benjolan ini berkilat dan berwarna pucat berbanding warna asli kulit anda. Apabila di sentuh,ia terasa lembut dan licin.

2) Adanya bintik merah pada kulit seperti bekas gigitan nyamuk.

3) Benjolan ini juga mengeluarkan darah atau mengeras. Sesetengah benjolan terasa kasar dan bersisik seperti penyakit gatal kulit.

4) Sesetengah bahagian kulit yang  bersisik dengan warna merah,coklat atau berbeza dengan warna asli kulit anda.


JENIS-JENIS KANSER KULIT

Kanser kulit adalah pertumbuhan sel-sel yang tidak normal yang terjadi pada jaringan kulit kerana terkena terik matahari atau radiasi ultraviolet (UV). Biasanya kanser kulit tumbuh di bahagian epidermis (lapisan paling luar kulit).

Penelitian daripada Harvard School Of Public Health mengatakan dengan mengambil masa selama 15minit berada di bawah sinar matahari setiap hari,ia dapat memberikan anda vitamin D. 

Tetapi jika terlalu lama ia dapat mengakibatkan kerosakkan pada kulit dan badan. Sinaran UV yang di pancarkan oleh matahari adalah salah satu radikal bebas yang menyerang struktur dan sel kulit.

Elakkan kulit dari terkena sinaran matahari pada jam 11.00 pagi hingga 4.00 petang

Terdapat beberapa jenis kanser kulit yang perlu anda ketahui.

1) Melanoma 
 Ia membiak dan di sebarkan dengan cepat di seluruh badan. Di mulai dengan munculnya titik-titik baru seperi tahi lalat atau titik lama yang mengalami perubahan bentuk ukuran dan warna.

2) Nodular Melanoma  
Ia berkembang dengan cepat dan kelihatan berbeza dengan Melanoma  Titik yang terbentuk pada kulit lebih berstruktur keras dan lama-kelamaan akan berdarah dan berkerak.

3) Melanoma Maligna
Jenis ini berasal daripada sel-sel melanosit ( sel penghasilan pigmen) dan yang paling aktif dan sangat mudah membiak ke bahagian badan.

4) Basal Cell Carcinoma 
Jenis ini berasal dari lapisan epidermis paling bawah. Gejalanya timbul benjolan yang berwarna dengan bahagian tepinya agak kemerahan dan sukar untuk di sembuhkan.

5) Squamous Cell Carcinoma 
Ia boleh berlaku kepada anda yang berusia 50 tahun ke atas. Gejalanya bermula dengan bahagian tertentu menjadi kemerahan,bersisik dan permukaannya menyerupai kutil. 

SIAPA BERISIKO TERKENA KANSER KULIT 
  • Individu yang terus-terusan terdedah kepada sinaran ultraungu  
  • Individu yang berkulit cerah yang mudah mendapat jeragat dan sunburn serta berambut  perang.
  • Individu yang mempunyai sejarah anggota keluarga yang pernah menghidap melanoma.
  • Individu yang mempunyai tahi lalat ganjil sama ada banyak atau bersaiz besar daripada biasa.
  • Mempunyai sistem imunisasi yang lemah dan mengalami masalah kulit terlalu sensitif terhadap cahaya. 
Beza Tahi Lalat Atau Kanser Kulit









 
Tahi Lalat
Kanser Kulit
Tahi lalat normal mempunyai nada sekata dan simetris.
Bentuknya tidak teratur,Kabur Kasar

Warna tidak berubah
Perubahan Warna kulit
Saiz kurang 6mm
Saiz melebihi 6mm

Sembuhkan Kanser Kulit Dengan Bahan Semulajadi 

Usah terlalu bimbang, kanser kulit tidak terlalu bahaya dan ia masih boleh di rawat oleh pakar-pakar yang berpengalaman. Namun anda juga boleh membantu menyembuhkan kanser kulit dengan bahan-bahan semualajadi.

Kajian mendapati pemakanan yang sihat dari teh hijau dan ekstrak biji anggur yang mengandungi banyak antioksidan dan polifenol memainkan peranan penting dalam mencegah kanser kulit.

Ekstrak Terung 
 


 Sayuran yang berkulit ungu ini mempunyai senyawa solasodine glycoside atau BEC5 yang membantu menyembuhkan kanser. 

Dikatakan ekstrak terung sangat efektif membunuh sel kanser karsinoma, squamosa dan keratosis



 
  


Minyak Sitrus




Ia terdapat dari ekstrak kulit limau dan segala jenis buah limau. Minyak sitrus ini mengandungi D-Limolene untuk melindungi kulit dari kanser dan membantu perawatan kanser kulit.






Minyak Lavender Dan Camomile







Minyak ini boleh di jadikan aromaterapi dan mampu melindungi kulit dari sinaran matahari. Anda boleh jadikan rendaman untuk badan ketika mandi.












Minyak Kelapa




Ia mempunyai banyak nutrisi untuk badan termasuklah kulit anda dan mengandungi 9% asid palmitic. Ada juga minyak kelapa yang di jadikan bahan kosmetik dan ubat semulajadi.

Caranya untuk menyembuhkan kanser kulit adalah dengan menyapukan secara rutin pada bahagian yang dijangkiti.




Anggur & Biji



Ia mempunyai banyak antioksidan termasuklah bijinya yang paling banyak khasiatnya. Ia membantu mempercepatkan penyembuhan kanser dan mencegah daripada sel kanser membiak di dalam badan..







Shaklee Ada Super Power Anggur


                                        Bahan Utama Dalam Vivix





Whatsapp For Fast Respond;
 Eita 012.7555.470
 
 


Wednesday, 17 February 2016

Bentan Sewaktu Berpantang - Vivix Bantu Hilangkan Bentan

[ TESTIMONI VIVIX - HILANGKAN BENTAN ]

Waktu berpantang memang paling kritikal bagi wanita...
.
.
Kalau yg beranak sulung..dah tentu2 nya lah kalau yg bersalin normal tu jahitan banyak..susah nak bergerak
.
.
Dengan menahan rasa sakit lagi..nak urus baby lagi..nak bi,,,,asakan diri dengan keadaan sebagai ibu baru., , .memang payah.
.
.,,
Kalau ibu2 yang beranak kali 2,3,4,5... Ni lain pulak lah kisahnya...mostly akan berpantang sendiri..
.
.
Faham2 jelah kalau yg dah pantang sendiri ni... " pantang tengok kot" memang sakit mata tgk rumah bersepah...itu belum terpandang bakul baju kotor...bab masak2 didapo ragam anak2 lain lagi...ohhh...memang " Pantang " ler jawabnya.
.
.
Tu yg kdg2 kerap kena bentan...badan seram sejuk...mengigil2.. Sakit segala urat2 badan..paling takut kalau tumpah darah...πŸ˜–πŸ˜–πŸ˜–πŸ˜–
.
.
Puan Rose ni sampai 3x kena #bentan...huhu mujur ada #vivix n #ostematrix hilang rasa sengal2 badan dia dan hilang bentan dia tu...
.
.
Vivix memang terbaikkk πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Whatsapp:

Eita 012.7555.470

#pengedarshakleepontian
#rawatbentan
#ibubersalin
#pantang
#sengalbadan
#rawatsengalbadan

Sunday, 7 February 2016

Testimoni NutriFeron Sebagai Penganti Panadol

[ TESTIMONI NUTRIFERON ]

Nutriferon ni memang wajib ada dalam setiap rumah...
.
.
Penganti panadol ni..kalau baby demam pun si ibu cepat2 makan nutriferon ni dan breastfeed kan baby..InsyaAllah memang demam baby cepat reda..
.
.
Kalau dewasa lagilah senang direct terus masuk dalam mulut..sesuai untuk yang asik demam dan selsema..
.
Bantu meningkatkan sistem imun seluruh keluarga..









.


.
                                               Whatsapp for Fast Respond
                                              

                                        Your Trusted SID & Consultation
                                                       Eita 012-7555470

Thursday, 4 February 2016

Testimoni Vivix Melancarkan Haid

[ TESTIMONI VIVIX MELANCARKAN HAID ]


Kebanyakkan masalah orang perempuan ni ialah haid tidak teratur atau tak lancar..
.
Ada sesetengah yang saya pernah jumpa...mereka datang haid cuma 2,3kali je setahun...
.
Ada pula yang kes sebulan hingga 2 kali datang haid..dan setiap kali datang haid mengalami masalah ‪#‎sengugut‬ yang teruk.
.
Dan yang sedihnya mereka2 ini telah berumahtangga sekian lama namun masih belum di kurniakan ‪#‎cahayamata‬...
.
Masalah ‪#‎haid‬ berkait rapat dengan 3hormon..bagi pasangan yang belum di kurniakan cahaya mata..ikhtiar dulu cari jalan untuk perbetulkan kitaran haid isteri tersayang...
.
KERANA...jika kitaran haid telah tetap..itu mempermudahkan kita untuk mengetahui bila masa ‪#‎waktusubur‬ yang hanya tiba 3-4 hari sahaja dalam sebulan.
.
Testimoni di bawah ini mengisarkan tentang beliau yang tidak datang period berbulan-bulan..alhamdullilah dengan ikhtiar sebotol vivix melancarkan haid beliau.


rawat haid



                                                  

                                                 Info dan maklumat lanjut whatspp;

Your Trusted SID & Consultation.
Eita 012-7555470
‪#‎pengedarshakleepontian‬
‪#‎rawathaid‬
‪#‎periodproblem‬
‪#‎pontian‬

Wednesday, 3 February 2016

7 Langkah Pantas Untuk Kulit Cerah Berseri Supaya Suami Tambah Sayang

Baru-baru ni kita di kejutkan dengan penarikkan semula produk Qu Puteh yang di katakan mengandungi merkuri bahan terlarang...

sebelum ni saya juga suka cuba2 & tukar2 produk skincare ni. tapi.. lepas try banyak2 produk yang NATURAL (as claimed) skg saya setia pada yang satu. Apa lagi kalau bukan Shaklee!

Pada pengalaman saya Nutriwhite ni sangat best...kebanyakkan produknya bertahan up to 6 months pengunaan...memang jimat...Lepas cuci muka, kulit terasa lembut...sampaikan tak puas nak membelai kulit muka ni...hubby pun suka pakai NW ni tau...

Mari saya terangkan 7 langkah pantas untuk kulit cerah berseri supaya suami bertambah sayang...


CARA MENGGUNAKAN PRODUK NUTRIWHITE






Skincare Shaklee ada 2 :

 NutriWhite & Enfuselle.

 Mana satu nak pakai? Secara amnya, kalau kulit muka takde problem, pakailah Nutriwhite. Kalau kulit muka ada problem, misalnya kering sgt atau berminyak sgt, pakailah Enfuselle.

Boleh ke pakai dua2? Of course boleh. Saya pun pakai dua2.

OK kita tgk dulu senarai produk Nutriwhite & cane nak guna....


Langkah utk kulit cerah berseri


Rangkaian NUTRIWHITE ada 7 produk:

1. Gentle Action MakeUp Remover --> bukan setakat tanggalkan mekap je, yg tak pakai mekap pun boleh guna MakeUp Remover ni utk bersihkan blackhead dan kotoran2 di muka

2. Gentle Deep Foaming Cleanser --> Pencuci Muka

3. Soothing Radiance Whitening Softener --> toner

4. Daily Defense Whitening Essense --> serum untuk melembab dan melembutkan kulit

5. Spot Whitening Treatment --> menghilangkan kesan sunburn, jeragat & bintik penuaan

6. Ultimate Protection Whitening Lotion --> melindungi kulit kita dari pancaran matahari

7. Overnight Renewal Whitening Cream --> membekalkan nutrien kepada kulit semasa kita tidur. Hasilnya kulit makin licin dan cerah.

Macamana nak guna? Step-by-step...

SIANG :

1- cuci muka dgn Deep Foaming Cleanser (guna macam pencuci muka biasa)
2- sapu Soothing Radiance Softener
3- taruk Daily Defense Whtitening Essense
4- letak Spot Whitening Treatment
5- sapu Ultimate Protection Whitening Lotion

MALAM:

1- tonyoh muka dgn Gentle Action makeUp Remover (tak payah pakai air, lepas dah siap baru bilas dgn air suam)
2- cuci dgn Gentle Deep Foaming Cleanser
3- sapu Soothing Radiance Softener
4- taruk Daily Defense Whtitening Essense
5- letak Spot Whitening Treatment
6- sapu Overnight Renewal Whitening Cream

Rugi siapa yang belum try Set Nutriwhite ni...memang jimat...dah ler jimat selamat dan semulajadi pulak tu..tak payah risau pasal bahan kimia ke merkuri ke hydroquinon(ehh betul ke ejaan tu ) yang penting Shaklee selamat insyaAllah...

Nak lagi mantoooppp n meletoppp consume vivix untuk supplemen dalaman...confirm kesihatan terjaga...kulit makin glowing mowing kan...

Macamana Nak Order????

Whatsapp je

Your Trusted SID & Consultation

Eita 012-7555470
www.mahligaivitamin.com

Credit Master Lyna Noh

Tuesday, 2 February 2016

Kulit Cerah Berseri-Seri Setelah Amalkan Vivix Tak Sampai Pun Sebulan

TESTIMONI VIVIX AWET MUDA CERAH BERSERI

Haaaa...cantik..menarik tertarik..memanggg ler cun melecun dah...
.
Belum pun sampai sebulan consume vivix kan...dah glowing cerah berseri gitu...πŸ‘©
.
Siapa sangka kan...????..
.
Tulah dah kabo dah..vivix ni terbaikkkπŸ‘πŸ‘πŸ‘.
.
Bukan takat cik akak dapat kulit cerah berseri2 gitu..bahkan kesihatan dah tentu2 mantoopp..πŸ‘πŸ‘
Cantik glowing cerah berseri

.
Sebabnya vivix ni renew semua sel2 dalam badan kita..


.
Tak mahal mana pun vivix ni..kalau nak di bandingkan kalau masuk hospital swasta at least masuk je kena bayar deposit kat rm500 gak kan..
.
Baik ler duit deposit tu buat beli vivix..berbaloi2 utk kesihatan kan..
.
Prevention Is Better Than Cure...
.
Nak Sakit ke Nak Sihat???...
.
Kalau nak sihat whatspp saya..kita sembang2 pasal vivix ni...😘😘
.
Ini no yg perlu anda semua simpan elok2 yer...
.
Your Trusted SID & Consultation
Eita 012-7555470
www.mahligaivitamin.com

#pengedarshakleepontian
#vivix
#awetmuda
#glowing
#cerahberseri
#healthy
#rawatpenyakitkronik
#bazaarpaknil
#pontian

Sharing Is Caring