Nak Harga Ahli Shaklee Dan Cash Back Bonus KLIK SINI | Twin Pack Vivix Free Membership KLIK SINI
X

Sunday, 26 June 2016

Set Budget Slim: Terkurus Tanpa Sengaja

Set Budget Slim
+++++++++++++

Time puasa ni ramai gak yg kurus dan dgn mudahnya mampu menurunkan berat badan kan...seronok happy sbb nti cun lah masa pagi raya...
.
Masuk raya ke dua ehhh naper baju rasa sendat...seluar skirt kain rasa ketat semacam je....opsss πŸ€”πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ teroverdose lah gamaknya ni...


.
Runsing Ler Tu..πŸ˜‚πŸ˜‚ jom whatsapp 012.7555.470
.
Juadah raya kan memang mengiurkan...apa kata standby siap2 #lecithin n #herblax ni..supaya mampu control berat badan tu dr meningkat dan terus meningkat...
.
Lecithin ni mengemulsi lemak..atau bahasa mudahnya #pemecah #lemak...jadinya sebelum makan hidangan raya yg super enak tu...protect dulu dgn lecithin kan...ehhh,..bukan bermakna boleh makan sesuka hati lak...kena kontrol lah juga...tapi ada lah rasasenang hati sikit kan sebab dah pasang firewall sesiap πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†
.
Bila dah malam..telan pulak #herblax supaya lemak2 kita yg dah pecah siang tadi herblax angkut utk bawak keluar keesokkan harinya...pembuangan jadi lancar...sekaligus #detoxusus kan...haaa..gitu...



Sebarang pertanyaan atau Nak order boleh hubungi / whatsapp

Eita 012.7555.470
Eita 012.7555.470
Eita 012.7555.470

Saturday, 25 June 2016

Ostematrix : Vitamin pebret MaMa...

Ini vitamin pebret Mama...si putih...


.
Banyak jasa si putih ni..Si putih ni kalsiumnya paling seimbang untuk memastikan kadar penyerapan sebanyak 99%..
Formula si putih ni unik..sebab ia i perbuat dr mineral semulajadi dan garam mineral dari laut mati..dalam satu tablet lengkap dengan
πŸ“Œ Kalsium
πŸ“Œ Magnesium
πŸ“Œ Vitamin D
πŸ“Œ Fosforus
πŸ“Œ zinc
πŸ“Œ Kuprum
πŸ“Œ manganes
πŸ“Œboron.

Setiap nutrien ni perlu diambil bersama utk penyerapan oleh tubuh secara maksimum dan menghalang enapan sesetengah mineral.

Macam kita taulah kalsium mmg bagus utk membina tulang...especially #tulang #wanita ni kan...

iyerlah wanita melalui pelbagai proses dalam satu kitar kehidupan mereka..
bermula dari remaja yg di datangi period...seterusnya hamil, bersalin dan menyusui...

Korang tau tak...kepadatan tulang wanita mula menurun dengancepat bermula umur 40an...

Eishh...takkan nak tnggu umur 40 kot bru nak jaga tulang tu kan...

Kalau mama ni bf  mom mmg kena extra kalsium utk elak sakit2 badan..masa preggy dulu rajin makan sebelum tidur sebab nak elakkan leg #cramp @ simpul biawak time tidur...tapi bukan je dpt elak #kejang tu tapi bangun pagi rasa freshdan tiada lagi masalah #sembelit..memang bestlah...
.
Memang sangat di syorkan utk siapa je yg ada masalah  kejang2, Sembelit, insomnia atau sukar tidur malam..trylah lah  korang insyaAllah berkesan

Whatsapp
Eita 012.7555.470

Friday, 24 June 2016

Vitamin C Terlajak Laris...

Menunggu customer datang rumah pickup vitamin C...



Apa manfaat vitamin C ni ??...

Kelebihan Vit-C Plus Yang Perlu Anda tahu..

πŸ‘‰ Membantu mengurangkan kesan sunburn
πŸ‘‰ Perlindungan Dari sinaran "UV"
πŸ‘‰ Membantu menyelesaikan masalah jerawat
πŸ‘‰ Tona kulit jadi sekata
πŸ‘‰ Cepat menyembuhkan luka bg ibu2 lepas bersalin.
πŸ‘‰ Mencerahkan kulit secara keseluruhan
πŸ‘‰ Membantu masalah kulit sensitif
πŸ‘‰ Mengurangkan kedutan dan tanda penuaan.
πŸ‘‰ Membantu menghasilkan kolagen dlm badan
πŸ‘‰ Meningkatkan sistem imun.

Whatsapp :
Eita 012.7555.470
Eita 012.7555.470
Eita 012.7555.470

Set Ramadhan: Puasa Lebih Bertenaga,Kekal Cergas,Kenyang Lebih Lama

JOM BERPUASA DENGAN LEBIH BERTENAGA DAN KEKAL HIDRAT DENGAN SET RAMADHAN
----------------------------------------
Salam Ramadhan Ke -19..cepat je kan..sepanjang berpuasa ni pernah tak korang terlajak tidur.sedar2 je tinggal lagi beberapa minit je lagi yg tinggal...πŸ˜…πŸ˜…..
.
Mengelabah kan rasanya...relak...relax.ni Mama nak bagi penyelesaian pada masalah korang tu...Shake...shake je uolls dah kenyang...😁😁😁...
.
Tak sampai 5 minit pun selesai burrpp Alhamdullilah...cepat...dan kenyang...😁😁😁



.
Secara ringkasnya:πŸ‘‡

❤#ESP - Sumber protein lengkap. Beri rasa kenyang lebih lama. Bantu beri tenaga berpanjangan.

❤Meal Shakes - Multivitamin dalam bentuk serbuk yang lengkap dengan protein dan serat. Rasa Fresh Vanilla yang lazat.

❤Performance Drink - Membantu penghidratan badan. Mengekalkan paras gula dalam darah.

Set ini sesuai diamalkan oleh semua lapisan masyarakat daripada yang muda sehinggalah kepada warga emas.

Malah, sangat sesuai diamalkan oleh kanak-kanak yang sedang belajar berpuasa dengan mengambil #Mealshakes dan #Performance Drink.

Highly recommended Set Ramadhan Shaklee ni untuk #ibuHAMIL dan ibu yang #MENYUSUKAN bayi. InsyaAllah, dapat berpuasa dengan lebih cergas dan penghasilan susu ibu tetap kekal seperti biasa sepanjang berpuasa 😊

Haaa...settle kan..apalagi nak try jom order..

Whatsapp

 Eita 012.7555.470

.

Thursday, 23 June 2016

Perut Boroi Jadi Kempis Gara2 Penangan......

Bila kita konsisten makan...result pun gempak...#lecithin bukan saja mampu #pecahlemak tapi ia mampu membuatkan #perutboroi jadi #kempis.
.
Jangan pulak nanti marahkan lecithin ni bila seluar anda makin longgar kan...😁😁😁


.
Promosi lecithin Borong 3 percuma 1 kini sedang berjalan rugi kalau tak grab sekarang oiii... cepat2..

Whatspp utk order ye.

Eita 012.7555.470

#pengedarshakleepontian #shakleepontian #pontian #vivixmurah #shakleeonline #vivixkanser #ubatrawatdiabetes #ubatgout #ubatdarahtinggi #stress #vitaminc #omegaguard #minyakikan #fishoil #dha #aha #selotak #ubatkurus #slim #zalora #hlive #kanser #rawatkanser #boostenergy #mindbooster #meletop #fareeda #gebu #putih #jerawat #jerawatbatu  #mingguanwanita #wanita #kecantikkan #skinflawless #bazaarpaknil #buanglemak

Saturday, 18 June 2016

Vitamin C Dan E Buat Kulit Jadi Seperti Artis?? Betul ke?

Hari ni dapat call from customer dr sarawak..happy sangat dia berceritakan kisah kulitnya...kawan2 asik bertanya apa yg dia makan...
.
Dulu kulit kusam..berjerawat dan jeragat..sejak consume set perfect two ni...wahhh..kulit mcm artis katanya...kalau tak tgk muka sendiri pun nyampah..πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚



Korang ada masalah Jerawat, tona kulit tak sekata, jeragat, kulit muka berminyak, parut jerawat degil..usah bersedih hati insyaAllah..kami Si Perfect Two ni boleh bantu atasi masalah korang...

Apa Manfaat Vitamin C ?

πŸ‘‰ Membantu mengurangkan kesan sunburn
πŸ‘‰ Perlindungan Dari sinaran "UV"
πŸ‘‰ Membantu menyelesaikan masalah jerawat
πŸ‘‰ Tona kulit jadi sekata
πŸ‘‰ Cepat menyembuhkan luka bg ibu2 lepas bersalin.
πŸ‘‰ Mencerahkan kulit secara keseluruhan
πŸ‘‰ Membantu masalah limit sensitif
πŸ‘‰ Mengurangkan kedutan dan tanda penuaan.
πŸ‘‰ Membantu menghasilkan kolagen dlm badan
πŸ‘‰ Meningkatkan sistem imun.

Apa Manfaat Vitamin E?

πŸ‘‰Memperbaiki parut..mana2 parut jerawat tu boleh sapu terus...
πŸ‘‰ Mengurangkan kedut.
πŸ‘‰ Mengurangkan garis2 halus.
πŸ‘‰ mengurangkan bintik penuaan.
πŸ‘‰ Ia juga mampu meningkatkan kualiti sperma lelaki.
πŸ‘‰ Antioksidan yang kuat membantu melawan kanser
πŸ‘‰ Mengukuhkan sistem imun..
πŸ‘‰ Memperbaiki masalah katarak
πŸ‘‰ Membaiki arthritis.

Your Trusted SID & Consultation
Eita 012.7555.470
.

#tsunamishaklee #flawlesskin #cantiktanpamakeup #withoutmakeup #vitaminkulit #vitaminc #vitamine #jerawat #jeragat #parutpudar

Thursday, 16 June 2016

Jerawat,Parut Jerawat,Kulit Kusam,Kulit Berminyak Usah Risau Kami Ada Penyelesaiannya

Ini set basic kecantikkan yang paling hot customer selalu ambil..ambil set basic ni je pun dah memadai...pada yang ada masalah jerawat, Parut jerawat,  kulit kusam tak sekata,kulit berminyak jangan lah susah hati yer..insyaAllah set basic ni sangat2 lah membantu....




Apa Manfaat ESP ni..
πŸ‘‰ Mengawal pertumbuhan jerawat
πŸ‘‰ Memudarkan parut jerawat
πŸ‘‰ Kulit Jadi lebih anjal dan gebu
πŸ‘‰ Tona kulit jadi sekata
πŸ‘‰ Mengawal pengeluaran minyak pd kulit muka.
πŸ‘‰ Bg ibu yang menyusu.Ia akan memekatkan susu ibu dan buat bayi anda cepat kenyang
πŸ‘‰ Mengurangkan masalah keguguran rambut
πŸ‘‰ Mempertingkatkan fungsi hormon wanita
πŸ‘‰ Menyuburkan rahim wanita
πŸ‘‰ Memberikan tenaga yang berpanjangan sepanjang hari serta kenyang lebih lama.
πŸ‘‰ Sesuai utk mereka yg nak turunkan berat badan.
πŸ‘‰ Cepat menyembuhkan luka bg ibu bersalin normal @ czer
πŸ‘‰ Sesuai utk pesakit kencing manis kerana indekx glisemiknya rendah.

Apa pula manfaat Vitamin C??

πŸ‘‰ Membantu mengurangkan kesan sunburn
πŸ‘‰ Perlindungan Dari sinaran "UV"
πŸ‘‰ Membantu menyelesaikan masalah jerawat
πŸ‘‰ Tona kulit jadi sekata
πŸ‘‰ Cepat menyembuhkan luka bg ibu2 lepas bersalin.
πŸ‘‰ Mencerahkan kulit secara keseluruhan
πŸ‘‰ Membantu masalah limit sensitif
πŸ‘‰ Mengurangkan kedutan dan tanda penuaan.
πŸ‘‰ Membantu menghasilkan kolagen dlm badan
πŸ‘‰ Meningkatkan sistem imun.

Vitamin shaklee memang multifunction bukan sahaja dapat kecantikkan malahan extra bonus untuk kesihatan kalian semua..rugilah kalau tak cuba...serius best..πŸ‘πŸ‘πŸ‘ Kalau tak caya kena lah cuba sendiri.😁

Your Trusted SID & Consultation
Eita 012.7555.470

Pengalaman Best Bersama Si Kuning Dan Si Putih

Udah macam nama kucing lak si kuning dan si putih πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ muahaha... tak lah si kuning tu vitamin b complex...manakala si putih tu Ostematrix...



Nampak tak dua vitamin yg saya dok tayang tu...haa itu vitamin wajib saya setiap hari...OsteMatrix n B Complex..

Kenapa saya tak boleh miss makan 2 jenis ni setiap hari..al kisahnya begini..masa preggykan anak kedua..anak sulung saya kan baru berusia 8 bulan..πŸ˜‚πŸ˜‚ faham2 jelah budak tengah fasa umur gitu...bukan mainlah lasaknya...nk di pendekkan cerita saya tak bermaya nak melayan kerenah dia setiap hari..stress..nak marah mood swing hampir setiap hari..sian kakak asik kena marah je..awal2 preggy kan kita ni mabuk2 mmg ler tak larat sgt..so 1 malam tu saya dok pk n dok menggoogle..mcmana nak atasi masalah sy ni..then dapatlah solusinya..di situ bermulanya sy jatuh cinta dgn #setkehamilan shaklee iaitu #vitalea #bcomplex #vitaminc #ostematrix ini hanya set basic...

Beli dan cuba sendiri sebelum ni makan juga tapi tak lengkap😌😌( jangan tiru yer)..alhamdullilah hari pertama makan tu mood stabil..happy je..even rumah like tongkang pecah sy buat dek je..chill n relax..itu kesan dr b complex..vitamin penenang orang kata...elakkan kita dr stress..preggy kan tak elok stress² kan..nti effect kat baby..sian..lagipun b complex lengkap dgn asid folic utk elakkan kecacatan tiub neural pd baby.Yangmana merancang utk hamil pn di galakkan ambil b complex 3 bulan sebelum kehamilan..haa..itu cite b complex..

Kalau si ostematrix ni pulak..memang best sebabnya masalah sembelit sy tiada lagi...tengah2 malam dah tak der kena simpul biawak bagai..kalau tak nangis ooo sakit kena cramp tu...kalau kena cramp tu tanda kita ni tak cukup kalsium..lagipun sumber kalsium kita baby dah sedut kan..so ibu2 preggy dan ibu menyusu kalau tak nak gigi reput n sakit2 tulang tu bawak2 ler cuba ostematrix ni...bangun pagi pun rasa fresh je...hilang segala penat dan sakit2 badan tu...

Tak percaya cubalah sendiri..😁😁

Tq yer pada yg sudi baca sampai habis..ehehe kisah pengalaman sendiri ni mmg best nak cerita dan berkongsi..jgn jemu lak dok baca..😁

Your Trusted SID & Consultation
Eita 012.7555.470

Sunday, 12 June 2016

Pengalaman Menjaga Baby Phenumonia : Imanina Nur Syifa


Nak clear kan memori phone..selak punya selak terjumpa lak gambar ni..huhuhu memori sungguh...ni masa Syi'fa kat nicu warded after delivered..time ni dah cabut tiub susu dia..kalau tak tiub susu tu memang ada je dlm mulut...rasa kesian tgk..tak selesa sebab asik nampak lidah dia terjelir keluar..yang tinggal hanya oksigen je..

.
.
Masa ni tak boleh direct Bf lagi...still pump and simpan ebm dalam peti hospital..bila time menyusu masukkn ebm thru syringe huhuhu..meleleh air mata tengok...
.
Kalau ikut apa yg doc explain masa tu syi'fa ni di diagnose phenumonia..masa tu doc sempat tunjuk xray Syi'fa memang ada banyak tompokan putih2 kat gambar xray tu...doc kata yg putih2 tu kuman..result darah pun tak cantik kata doc.oksigen kurang...pernafasan dia laju sangat..she's very fragile masa tu...risau sangat..memang nk dtg dekat pun risau takut kita pulak lagi menambah kuman2.. 
.
Nangis memang tak payah nak kata dah..tapi pump tetap kerap sebab breast memang rasa padat..time tu memang mengharap vitamin c mampu upkan imun dia dan lawan kuman2 yang ada..ehhh tapi bukan ler bg syi'fa yg makan..hehe jangan pulak salah faham. MaMa lah yg makan masa tu memang amik megadose vitamin C. 
.
On antibiotik pertama selama 5 hari...setiap kali on antibiotik lebih kurang amik masa sejam untuk habis...huhuhu...sian..
.
Selang 2 hari kena amik darah utk test samaada ada sebarang perubahan atau tak...


Mencebik dia time MaMa amik gambar.


Di sebalik balutan tu ada jarum line yg besar untuk masukkan antibiotik...MaMa tak taulah isitilah sebenarnya..yg MaMa nampak jarum tu besar bg baby sekecik tu..huhuhu...

Kesan lebam amik darah kiri kanan jari kecil tu..bila ada nampak plastik lab kuning terselit kat katil baby tu..MaMa akan tanya bile time diaorang akan amik darah..dan pada masa tu MaMa tak kan naik NICU tu...huhu tak sanggup...

Tapi ada satu hari tu..masa MaMa datang..cari2 Syi'fa tapi tak de...tapi dengar suara baby meraung2 kuat..bila tanya2 rupanya houseman tengah amik darah..huaaaa..tak sanggup dengar Syi'fa nangis kuat sangat..MaMa memang tak senang duduk...lepas je Syi'fa keluar MaMa terus je amik angkat sekejap..tapi masa tu pergerakan terhad sebab ada tiub oksigen tu..usap2 kepala Syi'fa tertidur...

Air mata memang tak mampu nak tahan2 dah mengalir je laju..sampai kena tegur ngan nurse.."dalam pantang tak elok nangis"..

Lepas habis antibiotik pertama 5 hari ingat keadaan dah ok...tapi kuman masih ada dan result darah tak berubah...yg memburukkan keadaan bila Syi'fa tetiba demam sampai suhu 38c ..huhu dan tetiba juga kuning menjelma...

Dah kena masuk bawah lampu lak...huaaa dugaan apakah ini...daripada zone first zone yg tak berapa kritikal...Syi'fa masuk ke zone ke dua...situ semua baby phenumonia juga...ada yg dah 3 bulan kat situ dan still bergantung pada mesin oksigen.. Allahhuakbar..rasa sesak dada time tu...keadaan diri sendiri dah tak peduli dah..sehari 5,6x berulang naik tingkat 3 NICU..

Ada satu hari tu lif rosak..terpaksa guna tangga untuk naik...jalan ler pelan2.. Demi anak sanggup...


Gebu kan badan dia..tapi berat masa keluar 3 kg je pun..hehehe..tembam..geram je tengok..tapi kuning tak lama..lampu pun pasang satu je tak serius sangat..tapi terpaksa on antibiotik kedua sambung lagi 5 hari...maka berkampung ler MaMa kat hospital tu..

Makan apa ada nya..faham2 lah makanan hospital kan...segalanya bedal sahaja...stokin masa tu memang tak boleh pakai..kalau pakai stokin kaki akan membengkak..dengan nak menginject heparin lagi...dose yang perlu di ambil selama 7 hari.. Satu hari dua kali kena inject sendiri...di ulangi inject sendiri yer...injectkat peha...udah rasa macam doktor pulak..hehehe...doc kata itu untuk elak darah beku after czer..tabah lah wahai hati...

Tiap2 malam sebelum tidur memang telan OsteMatrix 4 biji...pertamanya untuk elakkan sembelit.Keduanya sebab nak hilangkan lenguh2 dan letih badan.seriusly mmg tak cukup tidur dan rehat. Lechitin telan juga untuk elakkan bengkak susu. ESP minum 2x sehari utk boost tenaga, utk melancarkan pengeluaran susu ibu, untuk cepatkan pemulihan luka czer tu..

Mujurlah ada supplement kalau tak sure dah lembik longlai..dah lah first time czer..huhuhu...

Alhamdullilah lepas abis antibiotik kedua tu buat test darah lagi dan xray...syukur sangat result alhamdullilah..tapi doc masih tahan sebab nak test tahap SPo2 pulak.Hari pertama test bukak oksigen Syifa tak boleh tahan..pernafasan dia laju..nampak berombak lekuk kat bahagian dada bawah. Doc terpaksa pasang semula tiub oksigen dia...

Bila test second day...alhamdullilah result SPo2 dia memuaskan hati doc..maka hari tu doc cabut tiub oksigen dia..tapi masih dalam pemantauan tak boleh keluar lagi...sabar...sabar...

Keesokkan nyer barulah doc bg release.. Itu pun berbagai2 pesanan dia tinggalkan..sebabnya baby masih fragile...lepas maghrib barulah dapat bawak keluar..maka pulang lah kami bertiga menuju ke sg Telor..sebab kakak2 selama MaMa kat spital memang berkampung kat situ di bawah jagaan atok mion n opah siti. Sebab nya opah ani masa tukan tak der pergi umrah.

Haaa...panjangkan cerita kat spital syi'fa ni...adalah 14 hari gak berkampung kat spital...badan memang tak berurut..lepas je dapat balik pontian..esoknya terus lah drive sendiri pergi rumah tukang urut..hehehe makcik tukang urut tu punyalah terkejut...heheehe...

Semua tu kenangan...sekarang Syi'fa dah setahun 2 bulan umurnya...dah macam2 kerenah dan telatah dia buat...mulut pun boleh tahan kepoh..



Inilah Imanina Nur Syi'fa baby czer MaMa..😘😘


Salam Sayang:

MaMa Chantique @ MahligaiVitamin

WA/Telegram /SMS 012.7555.470

Fb Page : mahligaivitamin

InstaGram : mamachantique_vitamin

Friday, 10 June 2016

Resepi Mee Goreng Basah: Sedapnya Boleh Jadi Menu Berbuka Petang Ni

Al kisahnya sesambil mengupdate post2 FB ,Insta n Fanpage...tetiba resepi ni melintas kat newsfeed...sajer jerlah tu bagi mata MaMa ni segar tengok mee goreng basah tu...huaaa macam sedap je tu...iyerlah bukan selama ni tak pandai masak mee goreng tu kan...tapi tak salah kan kalau kita belajar resepi orang lain pulak..gituuu..so ni bukan officially milik MaMa yer..MaMa copy paste jer dr FB dan simpan dalam Blog ni supaya later nti boleh senang rujuk semula kan... tengok gambar pun dah terliur...

Jom lah korang petang ni boleh ler cecuba..senang je pun tu..

                                                     Terliur tak huhuhu mengoda sungguh...

.
RESEPI MEE GORENG BASAH style cik ida
sumber : ieda roslida


Bahan- bahan :

mee kuning 1bungkus dibilas dan tos...
Sotong 10ekor dibersihkan potong dan tos..
Fish ball 1paket dibersihkan potong dan tos
Sayur sawi jepun 1ikat dibersihkan potong dan tos..
tomato 1biji dibersihkan dan dibelah 6 ..
Cili kisar 4sudu besar..
Sos cili 5sudu besar..
Sos tiram 1sudu besar..
Sos ikan 1sudu besar..
kicap pekat 1sudu besar..
Kicap manis 5sudu besar..
Kicap mee 2sudu besar..
air putih 1cawan kecil...
Minyak masak 2sudu besar untuk menumis...
Bahan2 tumbuk
Cili api 10biji
bwg putih 3ulas...
Tumbuk bagi pecah ataupun sampai lumat...



                                                              Bahan-bahannya

Cara-cara :

Panaskan kuali .. masukkan minyak 2 sudu besar..
Dan tumiskan cili kisar ngan bahan2 tumbuk tadi sampai garing sedikit.. 










masukkan Sos cili, sos tiram,sos ikan,kicap pekat,kicap manis, kicap mee, dan masukkan sotong dan fish ball dan masukkan air putih 1cawan kecil..








                                        Berasap2 haa...

Masak dan kacau2 bagi sebati... masukkan sayur dan kacau2 lagi.. pastu masuk kan mee kuning dan tomato... kacau2 bagi sebati dan masak.. siap
Masak mee goreng basah style cik ida ni tak pakai garam gula dan aji.. sbb rasa kicap2 tu semua dh cukup


                                         Tadaaa...siap dah haa...uihhh terliur


Senang kan...jom ler cuba...

Salam Sayang ;

MaMa Chantique @ MahligaiVitamin

WA/SMS/Telegram : 012-7555470

FB Page: mahligaivitamin

InstaGram: mamachantique_vitamin





 
 
+2

Pemecah Lemak Secara Semulajadi

Lecithin di ekstrak dr kacang soya organik Non-GMO, setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol.
.
Lecithin yg dirembeskan oleh tubuh akan menghasilka acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.


.
Lecithin bukan sahaja boleh MEMECAHKAN LELEMAK bahkan ia juga mampu

πŸ‘‰ Mengatasi masalah sembelit
πŸ‘‰ Memperbaiki masalah prostat lelaki
πŸ‘‰ Membantu mengatasi masalah kolestrol
πŸ‘‰ Mengurangkan tekanan darah tinggi.
πŸ‘‰ Membantu mempertingkatkan daya ingatan kerana kandungan kolinnya.
πŸ‘‰ Membantu melegakan bengkak susu (Dutch clog)

Whatsapp untuk info/Order
Eita 012.7555.470

#slimkurus #pecahlemak #meningkatkanfokusbelajar #lechitin #obesity #tekanandarahtinggi #cegahbatukarang #masalahprostat

Thursday, 9 June 2016

Cara Mudah Dan Pantas Daftar Keahlian Shaklee Seumur Hidup

Kalau kita pergi kedai dan orang offer kita beli barang dengan harga diskaun super jimat..mesti kita over excited kan..jangan kata orang MaMa pun suka..rasa nak datang berkali2 kedai tu ...hehehe iyer dak... iyer sebab bukan apa boleh menjimatkan poket satu..lagi satu kalau barang tu mampu memberikan kita benefit dari segi kesihatan lagilah MaMa suka berganda2...muahahaha...over tau..konsepnya sama jer macam kad2 loyalty Petronas, Aeon, Maslee cumanya diaorang kan bila kita beli barang dan kumpul point..bila dah cukup point terkumpul kita boleh tukar dengan barang sekian..sekian yang diaorang offer...

daftar ahli shaklee


Haaa.masa tu kita pun gigih mengumpul point kan..excited nak dapat barang yang depa offer.. gitulah juga konsepnya dengan keahlian Shaklee ni..sama jer..register sekali je seumur hidup..tak perlu dah nak renew2 lagi.. Yuran keahlian nya pun tak lah mahal mana cuma RM68.90 + RM 10.60= RM79.50 .
RM 10.60 ni adalah kos postage yang di kenakan Shaklee untuk mereka pos Memberkit pada kita tak kiralah mana alamat yang kita provide masa pendaftaran tu ..andai kata kat rumah selalu tak de orang boleh lah tulis alamat penghantaran tu alamat opis kan...senang..

KOS POS SEMENANJUNG RM 10.60
KOS POS SABAH & SARAWAK RM 21.20

Pendaftaran boleh juga di sertai dengan sebarang pembelian ataupun tidak..tak kisah..andai mahu membuat pembelian harga automatik terus di kira dengan harga ahli..haaa jimat kan..di samping boleh mula mengumpul point atau lebih di kenali dengan panggil UV ( Unit Volume) setiap barangan Shaklee di sertai dengan UV masing2.

https://shaklee.com.my/?joinnow=1081587


Andai kata adalah kawan2 ke..kawan opis ke..sedara mara ke adik beradik ke nak tumpang beli guna ID kita pun boleh...andai kata pada bulan tersebut kita berjaya kumpul point sehingga 150UV ...jangan tetiba terperanjat pulak yer kalau tetiba kita dapat cash back bonus dari Shaklee...waaa best kan...

Menjadi ahli bukan semesti anda di paksa untuk berbisnes...jadi usah risau enjoy your moment dengan jadi ahli shaklee makan sendiri..sesambil bertambah sihat dengan shaklee.

Ehhh..kalau beli banyak2 tu KOS POSTAGE macam mana yer??? Usah risau, kos postage tu flat rate..boronglah banyak mana pun tetap RM 10.60 dan RM21.20 ..haaa best kan... sekarang ni boleh terus daftar keahlian sendiri..Klik je gambar bawah tu..then anda akan di bawa terus ke laman web rasmi Shaklee.. senang kan mudahkan..semuanya di hujung jari je..tak payah dah kena jumpa sponsor bagai..korang daftar sendiri je pun boleh..

https://shaklee.com.my/?joinnow=1081587

Bila korang klik link tu korang akan di bawa ke laman web rasmi Shaklee..cara-cara daftar boleh rujuk step pada gambarrajah di bawah yer..


  STEP 1


    
    STEP 2




Haaa..senang je kan..lepas step ni anda akan di bawa untuk isi detail selanjutnya ..mudahkan..selamat mendaftar yer... jika ada sebarang masalah boleh berhubung dengan saya yer...

Salam Sayang;

MaMa Chantique @ Mahligai Vitamin

WA/Telegram/ SMS 012.7555.470

FB Page : mahligaivitamin

Instagram : mamachantique_vitamin


Tuesday, 7 June 2016

Gastrik Kronik 10 Tahun Pulih Tanpa Sengaja? Betul Ke?

Bila bulan puasa datang ni kesian bila lihat pesakit ‪#‎gastrix‬ ada yang memang berniat berpuasa penuh tapi apakan daya kalau dah gastrik menyerang tu tak mampu nak bertahan lagi dah kan...πŸ˜–πŸ˜–




Sebelum tu mari kita lihat video bagaimana seorang pesakit gastrik kronik selama 10 tahun boleh terubat tanpa sengaja??



 Jom kita kenali apa tanda-tanda gastrik ni..


penawar gastrik
                       
                                                   Ada tak tanda-tanda di atas tu??

 
.
Ni meh rapat2 sikit MaMa nak bantu semua pesakit gastrik agar mampu berpuasa penuh lepas ni...‪#‎setgastrik‬ ni terdiri daripada:

1) ‪#‎ESP‬
πŸ‘‰ ‪#‎proteinsoya‬ ni mempunyai sifat alkali yang tinggi yang boleh membantu meneutralkan asid hidrokolik dalam badan serta memperbaiki sel dalaman untuk elak gastrik.


2) ‪#‎ostematrix‬ πŸ‘‰ Mengandungi magnesium dan vitamin D yang sangat tinggi dan mudah serap. Ia berkepentingan dalam meneutralkan asid yang telah menembusi esphagus dalam perut yang menyebabkan pedih ulu hati.

3) ‪#‎peppermintgingerplus‬
πŸ‘‰ Berfungsi untuk mengeluarkan angin dalam perut dan mengurangkan asid berlebihan drpd memenuhi ruang dinding perut.

set gastrik shaklee
 πŸ”₯ Gastrik yang tidak di rawat boleh menyebabkan penyakit yang lebih serius iaitu ulser perut atau pendarahan pada perut πŸ”₯

Bagi pemegang kad Debit/ Kad Kredit yang ingin membuat pembelian secara Online boleh terus Klik Gambar BUY NOW di bawah. Anda akan di bawa terus ke shopping Cart laman rasmi Shaklee.com.my. Usah risau laman ini selamat untuk anda gunakan. Produk akan di hantar melalui courier citylink/gdex ke alamat pejabat/ rumah anda. Selepas pembelian maklumkan pada MaMa untuk dapatkan Exclusive Consultation yer..

s


Atau jika mahukan bantuan atau info lanjut boleh hubungi/ whatspp MaMa di no tertera yer..

Jom sihat tanpa gastrik..
 


Salam Sayang ;

MaMa Chantique @ Mahligaivitamin

Whatspp/telegram/sms: 012.7555.470

FB Page: Mahligaivitamin

InstaGram: mamachantique_vitamin 

‪#‎ubatgatrik‬ ‪#‎penawargastrik‬ ‪#‎buangangin‬ ‪#‎peppermintginger‬ ‪#‎haliabuangangin‬ ‪#‎kesangastrik‬ ‪#‎ulserperut‬ ‪#‎apendix‬ ‪#‎pontian‬ ‪#‎shakleepontian‬

Friday, 3 June 2016

Set Berpuasa On The Go Harga Mampu Milik Membuatkan Ibu Senang Ayah Riang Anak-Anak Kenyang

Alhamdullilah Ramadhan semakin menghampiri...mana ibu bapa yang ada anak2 kecil yang baru mula belajar berpuasa tu mesti susah hati kan..nak fikir apa menu untuk diaorang sahur nanti..iyerlah kadang-kadang anak-anak ni..memacam ragam..yang dewasa pun lebih kurang jugak ragam nya..

Kadang di pagi hari ni tekak tak berapa nak lalu nak makan beriya2 sangat kan..kalau main paksa jer...sudahnya boleh terjeluak balik >__< hehehe...gitulah.

kalau tak makan apa2 kang lapar pulak betul tak..terfikir tak nak ambil sesuatu yang ringkas, pantas tapi mengenyangkan...yang penting berkhasiat dan memberikan tenaga sepanjang hari kita berpuasa tu....




Apa yang best sangat SET BERPUASA ON THE GO ni.. bagi MaMa yang mewakili ibu2 super bz yang sentiasa ingin cepat dan pantas..memang SET BERPUASA ni sangat2 lah membantu.. shake..shake jer uolss dah kenyang..muahahaha...ini bukan malas tau..tapi inginkan sesuatu yang boleh menjimatkan masa...Muahahaha...

Ok..jom MaMa share apa khasiat set ni yer...

Sebelum tu Siapa yang sesuai ambil set ni yer..???

Set Berpuasa Shaklee ni amat sesuai untuk:-


  •  Ibu-ibu hamil yang rasa tak bertenaga sepanjang berpuasa
  • Ibu-ibu menyusu yang risaukan susu kering ketika berpuasa
  •  Individu yang menghidap gastrik
  • Kanak-kanak yang baru belajar berpuasa.
  • Individu yang melakukan kerja berat
  • Warga Emas
  • Individu yang sangat aktif
  • Individu yang ingin memelihara tahap kesihatan sepanjang Bulan puasa
Set Berpuasa Shaklee ini mengandungi Energizing Soy Protein (ESP), Meal Shakes dan Performance Drink, mari saya huraikan kepentingan ketiga-tiga supplement ini buat individu yang sesuai untuk mengambil Set Berpuasa Shaklee ini.
Energizing Soy Protein ESP di hasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama. Ia menyediakan 9 asid amino penting yang tidak dapat di hasilkan oleh tubuh manusia. Kesan POSITIF yang dapat di rasai kesan dari pengambilan minuman ini ialah:-
  • Membantu mengekalkan tenaga yang berpanjangan.
  • Ia juga membantu kita melapik perut dan menahan rasa lapar kerana ia membantu menghasilkan mukosa sebagai pelindung kesan asid hidroklorik di dalam perut. Oleh itu ia sangat-sangat membantu mengelakkan rasa kepedihan perut dan juga pedih ulu hati.
  • Gabungan kalsium dan protein di dalam ESP menjadi makanan tambahan untuk penghasilan utama susu ibu dan ini memastikan pengeluaran susu ibu anda tidak akan terjejas sepanjang berpuasa.
Meal Shakes adalah salah satu supplement yang terdapat dalam gabungan Set Berpuasa Shaklee. Apa pula keistimewaan Meal Shakes ni.???.ok jom kita semak:-
  • Meal Shakes Shaklee menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah di serap untuk kegunaan harian. 
  • Ia di perbuat daripada bahan semulajadi- buah-buahan dan sayur-sayuran, kacang soya,lactalbumin (sejenis susu).
  • Menyediakan 24 jenis vitamin,mineral dan zat perlu.
  • Sumber yang sangat kaya dengan kalsium dan fiber membantu anda mengatasi masalah sembelit sepanjang bulan puasa ini.
  • Memelihara kesihatann melalui kandungan vitamin-vitamin dan mineral penting yang di perlukan badan setiap hari yang selalunya sukar di penuhi ketika bersahur dan berbuka.
Performance Drink mempunyai rasa oren yang menyegarkan! Mengapa ia penting untuk kita sepanjang menjalani ibadah puasa ini??? Ia juga menjadi pilihan ahli-ahli sukan dan mereka yang memilih gaya hidup aktif supaya terus kekal bertenaga dan mengurangkan haus melalui:-
  • Rumusan Ekslusif OptiCarb memberi kita KARBOHIDRAT bagi daya ketahanan dan elektrolit bagi penghidratan semula dengan kadar segera.
  • Membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan.
  • Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar.
Lechitin ( Klik Untuk Info Produk)



Manfaat Utama Lecithin
  1. Membantu penyerapan vitamin larut lemak A,D,E dan K
  2. Melindungi hati - menghalang mendapan lemak di hati,sirosis hati dan membantu memulihkan kesihatan hati.
  3. Pemecahan lemak dan kolestrol- Lecithin bertindak sebagai pembersih salur darah,pengambilan Lecithin membantu mengemulsi dan memetabolismekan lemak,kolestrol dan trigliserida di dalam tubuh.
  4. Pelangsingan- Menghalang obesity.Pengambilan dalam kuantiti yang banyak dapat mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan langsing yang seimbang.
  5. Mencantikkan otot dan kulit- Membentuk membran sel,melembabkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik,mengaktifkan metabolisme badan,dan melambatkan penuaan.
  6. Menghalang pembentukkan batu karang- 90% daripada batu karang adalah terjadi daripada kolestrol. Lecithin mengemulsi kolestrol berlebihan untuk menyekat pembentukkan batu karang.
  7. Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress- mengandungi kolin yang membentuk sistem saraf kranial yang membantu proses pembelajaran,memperbaiki daya ingatan,menghalang alzheimer dan meringankan stress.
  8. Menghalang tekanan darah tinggi-kerana ia menggalakkan peredaran darah.
  9. Meringkan sembelit-Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan,Ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin dalam usus


                                                      Harga Untuk Set ini ialah RM422.68 
                                 ** Kos Postage RM10.60 ( Semenanjung ) RM 21. 20 ( Sabah & Sarawak)

Salam Sayang;

MaMa Chantique @ Mahligai Vitamin
WA/Telegram/SMS 012.7555.470
 FB Page : mahligaivitamin
Instagram : mamachantique_vitamin
                             

                        

Sharing Is Caring