Nak Harga Ahli Shaklee Dan Cash Back Bonus KLIK SINI | Twin Pack Vivix Free Membership KLIK SINI
X

Thursday, 21 July 2016

Kisah Tonik Ajaib Vivix Yang Semakin Di Gemari Ramai

KISAH TONIC AJAIB VIVIX

Peringkat awal 2004 vivix mdpt sambutan hangat di kalangan masyrakat dan leaders Chinese.

Bg mereka nilai vivix amat murah jika di bandingkn dgn kos mendapatkn Resveratrol dari red wine. Kos sebotol vivix sama dgn Rm 30000 jika mampu minum 3000 gelas red wine.

Satu sudu teh 10 ml bersamaan 100 gelas red wine yg ada resveratrol.Mmang masyarakat Cina amat myukai product kesihatan yg bri kesan awet muda.Byk testimoni telah dpt di kongsi. 

Lg pun dgn vivix senang dpt repeat order dan senang utk effektif.



Bg masyarat India vivix byk membantu pesakit spt darah tinggi dan diabetes.Ada leaders yg hanya fokus jual vivix sahaja sehingga mjadi effektif coordinators.

Hujjah mereka amat mudah..analaogy sebuah rmh atau bangunan yg dah berpuluh thn mesti byk yg kena repair spt bumbung yg bocor,dinding yg berlubang,paip yg berkarat dsbnye..oleh itu vivix diperlukn utk REPAIR dulu mana2 sel atau organ yg dah rosak.
Saya kenal bberapa org leaders yg komited jual vivix dlm quantiti yg bykk.

Masyarakat Melayu telah mula menerima vivix setelah yakin tentang status halal dan bila melihat kesan yg amat positif dari penggunaan vivix..antara testimoni yg di viral adalh stroke,diabetes,kanser,darah tinggi dan kidney failure.



Bg generasi Y mereka teruja dgn kemampuan vivix boleh mjadikn rupa paras kulit wajah yg makin mulus...testimoni menayang wajah2 cun ni pun jd viral.

Apapun soalan dari gambar ni nape sya minum vivix trus dr botol??..sbb utama mudah dan tak rugi jika ia melekat pd sudu.Lg pun sebotol ni mgkin tahan seminggu lebih je...



Wpun harga vivix agak tinggi tp masyarakat sudah fhm nilai kesihatan lg mahal..kos operate jantung dan kos rawatan buah pinggang dan kanser lg mahal...

Faktor2 di atas mnyebabkn vivix mjadi minuman fav bg mereka yg pentingkn kesihatan,kesejahteraan kluarga serta penampilan yg hebat.

Saya dan Master Law sendiri yg minta Mr Roger bwa masuk semasa kami dinner di Kuala Lumpur pd 2004 wpun harga agak tinggi.

Mudah2 anda trus bkongsi anugerah alam dan sains ini dgn org yg anda CARE..

Shaklee make this possible..Tima kasih Shaklee.

credit ; PM Hj Roslan Ghazali

**************************************************************

Itu dia cerita dari PM Hj Roslan Ghazali yg begitu teruja dengan tonik ajaib vivix...pada dia sebotol hanya bertahan seminggu lebih sahaja...

Tapi sebenarnya pengunaan sebenar hanya sesudu kecil je setiap hari...dan sebotol membolehkan ia bertahan dalam sebulan..


Nak dapatkan vivix anda??? Boleh shopping online dengan klik gambar " BUY NOW" dan anda akan di bawa masuk ke laman web Shaklee.. Usah risau laman web ini selamat,dan vitamin anda akan di courier terus ke alamat rumah / pejabat anda dengan selamat..insyaAllah..

Promo January 2017

BUY 6 FREE 1 @ BUY 2 GET 5% Off

Pembelian promo melayakkan anda untuk menikmati:


  • FREE MEMBERSHIP BERNILAI RM68.90
  • FREE POSTAGE RM10.60(SEM) RM21.60(SS)
  • FREE CONSALTATION
  • CASH BACK BONUS NEXT MONTH




KLIK UTK PEMBELIAN TWIN PACK





KLIK UTK PEMBELIAN BUY 6 FREE 1



Atau jika ada sebarang pertanyaan lanjut boleh hubungi saya atau whatsapp

 Eita 012.7555.470
ID SHAKLEE : 1081587
FB Personal: shaz eirul






#pregnant #preggy #setbersalin #setberpantang #setkesuburan #setmenyusu #setpantang #kencingmanis #cantikalami #flawlessmakeup #flawlessskin #shakleeeffects #ibumenyusui #ibumenyusu #vitaminc #jerawatan #jerawat #putihgebu #putihalami #energydiet #dietsehat #eatclean #shakleemalaysia #bazaar #pengedarshakleepontian #shakleeonline #kuruscepat #bakarlemak #kuruscepat #vivixmurah

Tuesday, 19 July 2016

Apa itu Healing Crisis? Dan Tips Untuk Menghadapinya

Healing Crisis / Krisis Pemulihan
************************************

Hari ni mama nak story pasal healing crisis (HC) / Krisis pemulihan..Ada certain org bila start ambil supplemen akan alami HC ni..utk satu jangka masa yg tertentu...ada yg biasa 1-2 minggu tergantung pd individu..

.
Adakala penyakit2 lama akan mula timbul kembali..semakin lemah kondisi badan akan semakin lama masa utk badan recover balik.
.
.
Haaa...kenapa semua ni terjadi yer.???

 HC ni terjadi di sebabkan toksin yg udah lama bebeno bertimbun dlm badan kita...just imagine for 30years...(kalau umur 30lah) apa jelah yg kita sumbat as makan n minum kan..
πŸ‘‰ Minuman manis
πŸ‘‰ Minuman berkarbonat
πŸ‘‰ Fast food
πŸ‘‰ Makanan berlemak/berminyak
πŸ‘‰ Stress
πŸ‘‰ Tak bersenam
πŸ‘‰ Diet tak seimbang
πŸ‘‰ Kurang tidur /Terlebih tidur
πŸ‘‰ Pengunaan ubat2an@@yg terlalu lama

Apa Terjadi Pada Waktu Healing Crisis??
**********************************
Kebiasaan feedback yg mama terima ialah
√ Pening
√ Kelesuan
√ Sakit kepala pd bahagian tertentu
√ Ketidakhadaman (Perut terasa kembung / Asyik lapar je)
√ Cirit birit
√ Asik berpeluh
√ Air kencing menjadi keruh
√ Kahak berlebihan

Simptom2 ini berbeza pd setiap individu dan akan pulih pd jangka masa sekitar 1-2 minggu

Tips Hadapi Healing Crisis
****************************

1) Pastikan pengambilan air yg mencukupi Setiap 25kg berat badan = 1 Liter air putih..
**Di ulangi air putih yer....bukan air manis..😁

2) Lebihkan sayur dan buah-buahan dlm diet harian.Amalkan pemakanan seimbang. Kurangkan pengambilan gula,garam dan msg.

3)Amalkan senaman ringkas dan banyakkan berehat...

Selagi mana kita memahami itu adalah simptom healing crisis.kita akan mampu tempuhi waktu sukar itu...sebabnya badan kita tgh reprogram balik utk stabil dan masukkan kembali nutrien2 berkhasiat dlm badan kita...jadinya BERSABAR LAH...Nescaya ada KEMANISAN di hujungnya InsyaAllah....

Pada yg ingin mendapatkan vitamin semulajadi anda...meh jangan segan2 whatsapp mama yer...

My Hotline Eita 012.7555.470

#tsunamishaklee #ptstim9
#healingcrisis #prosespemulihan

Wednesday, 13 July 2016

Kegagalan Bukan Pada Bila Kita Jatuh Tetapi Bila Kita Tidak Mahu Bangun




Suka pd quotes tu " KEGAGALAN BUKAN PADA BILA KITA JATUH, TETAPI BILA KITA TIDAK MAHU BANGUN "
.
.
Iyer..itulah kegagalan yang sebenar2nya..awal mula berbisnes shaklee ni...saat my upline kata eita kena ada blog...kena setup blog..masa tu dah start termenung...blog???hem...macamana?..
.
.
Even ada background IT sumpah ku tak tau pasal nak setup blog bagai..tapi semangat tak pernah luntur..mulalah pencarian..dok google sana sini mcmana nak setup blog...blog awal ku adalah blogspot... then barulah bertukar domain...
.
.
Setiap hari paling awal akan tido pukul 4am gara2 blog punya pasal...bangun kembali 530am..hari2 mcm tu...awal2 blog memang banyak copy artikel produk dr my upline vitaminibucergas.com jadi rujukan setiap saat...hehehe...tq omakku...😘😘
.
.
Setahun pertama memang tak der sales dr blog...sedih pilu entah mcm2 lah muncul...tapi...ku tak pernah berhenti..keep digging n digging ilmu2 SEO dr upline..jarang "kacau" upline..tapi kalau dah stuck sangat brulah contact...tp my blog is still on progress..jalan mcm biasa..
.
.
Walau kdg2 mood ke laut..tapi tetap lah sharing..and now dah mula dapatkan sales dr blog..sales dr kawasan berhampiran..cod pun banyak dah..
.
.
Customer ku semua sporting..sanggup tunggu utk dapatkan vitamin fresh from HQ..alah tak lama pun kan i order online sehari dua dah sampai kan..kan..
.
.
Even kejayaan masih jauh..tapi ku masih tetap bertahan hingga sekarang...bangun jatuh dlm perniagaan itu biasa...yg luar biasa bila jatuh tak bangun..bangun...hoiii "tidor" terus ke apa tu...πŸ€”πŸ˜œπŸ˜œπŸ˜œ Nak dapatkan vitamin whatsapp je.. Eita 012.7555.470

#tsunamishaklee #ptstim9 #shakleeonline #pontianshaklee

Monday, 11 July 2016

Tonik Ajaib Membantu Menyelesaikan Pelbagai Masalah Penyakit Kronik

-  Rasai sendiri keajaiban vivix ni...
Vivix membantu menyelesaikan masalah kesihatan seperti


πŸ‘‰ #gout
πŸ‘‰ #stroke
πŸ‘‰ #kanser
πŸ‘‰ #diabetes
πŸ‘‰ #penyakitjantung
πŸ‘‰ #sakittulang
πŸ‘‰ #sakitsendi
πŸ‘‰ #buahpinggang
πŸ‘‰ #masalahsaraf
πŸ‘‰ #darahtinggi
πŸ‘‰ #awetmuda

Ikhtiar sihat dengan #vivix... Whatsapp #pengedarshaklee anda

Eita 012.7555.470

#pengedarshakleepontian #vivixmurah #promosivivix

Sunday, 10 July 2016

8 Tips Mengawal Berat Badan Ketika Mengunjungi Rumah Terbuka

8 TIPS MENGAWAL BERAT BADAN KETIKA MENGUNJUNGI RUMAH TERBUKA
+++++++++++++++++++++++++

Hidangan wajib dihari raya confirm tinggi kalori sebab, kesemuanya berlemak, bergula, berminyak,bersantan..haa apa lagi πŸ˜‚πŸ˜‚
.
.
 Maka pilihan yang kita ada AMATLAH SEDIKIT tetapi bak kata pepatah "kalau tak ada rotan..akar pun jadilah". Apakah pilihan yang sedikit itu?



Pertamanya sebelum mama berkongsi tip ini, tip ini memberi dua tujuan, iaitu
Mengawal pemakanan kita disamping menjaga adab dan perasaan tuan rumah.. Janganlah sesekali mengatakan "sorry i tak makan itu..i diet.." sebaliknya katakan "sedapnya..pandai u masak"

Tipsnya:

1. Cari dan Makan buah. - Mulakan makan buah agar membantu metabolisma tubuh. Ia juga sunnah nabi SAW.

2. Kurangkan pengambilan kuah, sup dan seredak (isi rendang) -
Kalau dilihat dengan teliti kalori dari nasi impit yang berasaskan karbohidrat lebih rendah berbanding kuah kacang yang dimasak dengan minyak atau kuah lodeh yang dimasak dengan santan..jadi.. ambil isi jangan ambil kuah..so tuan rumah akan nampak kita makan...

3. Kawal pengambilan air manis / berkarbonat - Untuk menjaga hati tuan rumah, tambah air yang tersedia dengan air kosong atau air batu..agar konsentrasi gula menjadi rendah.

4. Kunyah makanan lama - Selain sunnah nabi, nanti tuan rumah akan melihat kita banyak makan.

5. Ambil juadah sedikit demi sedikit...kekerapan bangun duduk dari bangku / kerusi akan memberi isyarat kepada tuan rumah bahawa anda meraikan juadahnya.

6. Jangan makan sebelum pergi rumah terbuka - Ia bukan seperti kita nak pergi shopping..kalau nak pergi shopping pakar menasihatkan kita agar makan dahulu agar perbelanjaan makanan dapat dikurangkan atau dielakkan. Ini soal nak pergi makan di rumah terbuka...maka janganlah makan dahulu agar kita dapat mengurangkan kalori intake.

7. Bersenamlah sehari sebelum atau beberapa jam sebelum mengunjungi rumah terbuka - Bersenam dapat mengurangkan jumlah simpanan kalori.

8. Jangan lupa ambil #lecithin, #PhytocolST , dan #omegaguard sebelum pergi ke rumah terbuka...ibarat kita sediakan firewall dlm badan kita utk protect #lemak, dan #kolestrol

Selamat Hari Raya

Eita 012.7555.470

#tsunamishaklee
#ptstim9

Saturday, 9 July 2016

Tips Mengunjungi Rumah Terbuka Dengan Senang Hati

Insyallah esok kita akan menyambut hari raya Aidilfitri..hari kemenangan utk seluruh umat islam..dah tentu2 esok jemputan rumah terbuka pun dah ada dalam list kan...silap hari bulan dah tersusun dari minggu raya pertama hingga keempat...
.
.
Jom mama kongsikan TIPS MENGUNJUNGI RUMAH TERBUKA.


.
.
πŸ‘‰ Jangan makan apa2 dari rumah pastikan perut kosong..tapi sila minum air putih 2 gelas dulu. sebab apa..bila kita minum air putih 2 gelas ni perut kita rasa mcm kenyang lah skit..jadi nanti tak lah makam berlebihan.

πŸ‘‰Makan #lecithin dan #phytocolst siap2 dari rumah untuk bantu cegah kolestrol dan lemak2 yang bakal masuk 😁😁

πŸ‘‰ Bila sampai ke destinasi Sila pastikan makan buah2an dulu...ini sunnah nabi kan...

πŸ‘‰ Makan sedikit2 tapi kerap..supaya memuaskan hati tuan rumah sesambil tu puji2 lah sikit cakap masakan nya sedap kan..

πŸ‘‰ Kalau boleh semaksimum mungkin elakkan minum air manis atau bergas...tinggi gula tu...

πŸ‘‰ Jangan terlalu lama menziarah..bglah peluang tetamu lain beramah mesra dgn tuan rumah pulak kan...

πŸ‘‰ Dah malam sila telan #herblax supaya dapat mengangkut semua lemak2 yg dah terurai tadi kan..bg clear usus...sebab esok nak makan agi kan.😁😁

πŸ‘‰ Ambil #ostematrix utk hilangkan penat2 badan setelah seharian berjalan...dan utk tidur yg lebih berkualiti.

Selamat Hari Raya uollls...

Eita 012.7555.470

#tsunamishaklee
#ptstim9

Friday, 8 July 2016

Perbezaan Antara Raya Dahulu Dan Raya Sekarang

Kalau nak di ikutkan Raya dulu ngan Raya sekarang memang lah sah2 banyak bezakan...kalau dulu terasa meriah...bila nak raya je..mulalah mengejar ayam riuh sekampung gara2 nak tangkap si ayam πŸ”πŸ” tu..kadang tu berlaga2 kepala...πŸ˜…πŸ˜… tak kisah lah...jatuh ke tergolek ke...yg penting misi menangkap ayam perlu di teruskan...kang tak der ayam tak de rendang..maka tak derlah lauk raya


.
.
Sekarang...Hmmm nak ayam beli je kat pasar..tak payah dah susah2..πŸ˜‚
.
.
Raya dulu masa kanak2..lepas je sembahyang raya meriah kumpul ngan kawan2 siap dah planning dah nak meround satu kampung kutip duit raya...seronok tak kisah lah penat cam mana pn keluar rumah dr pagi...dah kat senja nanti bru balik...esok2 sambung lagi...seronok tau..kdg bukan nak makan sgt pun...minum air je pastu cakap ngan tuan rumah..."Cik kami nak balik dah ni..." Ahahaha signal nak duit raya lah tu kan...😊😊
.
.
Sekarang situasi berbeza..risau nak lepaskan anak2 mcm tu je tanpa pengawasan org dewasa...sbb zaman sekarang tak sama mcm zaman dulu..skrg nak berjalan ngan parents pun kena hati2..jenayah melibatkan kanak2 sgt berleluasa..kdg2 kesian bila tgk mcm anak2 tak merasa mcm mama dulu2..
.
.
Banyak lagi kalau ikutkan nak cerita kisah perbezaan raya dulu dan sekarang..tapi kang..panjang berjela lak...😁
.
.
Korang lak macam mana??
.
.
jom kita berkongsi cerita

Eita 012.7555.470

#tsunamishaklee
#ptstim9

Promosi Vivix Kembali Lagi

Jadilah 25 tahun LEBIH MUDA, Cegah dan bantu atasi MASALAH KESIHATAN ANDA dengan VIVIX SHAKLEE.



KELEBIHAN #VIVIX
********************

πŸ‘‰ 10 kali ganda lebih baik dari #Resveratrol
πŸ‘‰ #Antioksidan yang kuat untuk menyahkan #radikalbebas dan sel asing ( seperti #tumor)
πŸ‘‰ Memberi #tenaga kepada sel
πŸ‘‰ Memelihara serta memperbaiki #DNA dan Sel rosak
πŸ‘‰ #AntiPenuaan -Melambatkan pembentukkan #protein #AGE
πŸ‘‰ Menyokong kesihatan #kardiovaskular, #jantung, #otak dan #sendi.

SIAPA PERLUKAN VIVIX??
****************************

Anda yang masih sihat atau yang telah / sedang mengalami :-

- Paras #gulatinggi dalam £darah
- #Stroke /#anginahmar
- Sel asing / #Tumor
- Sindrom #buahpinggang
- Penyakit "tiga serangkai"
- Tekanan darah tidak normal
- #Sakitsendi , #tulang dan #otot
- Hyper / Hypo #thyroid
- Paras #kolestrol tinggi
- #Gout
- #SLE
- #Kanser
-#Fibroid
- Lemah #sistemimun
- #Perokok
- Masalah #Kesuburan
- Lemah tenaga
- #Alergik / #Eczema
- Rheumatoid #Arthritis

APAKAH YANG MEMBUATKAN VIVIX SANGAT POWERFUL ??
********************************

4 Bahan Utamanya:-

1) Polygonum Caspidatum - Sumber resveratrol dan #polifenol yang sangat tinggi. Berkesan untuk melambatkan penuaan, merendahkan paras kolestrol dan tekanan darah serta melancarkan penghadaman.

2) Anggur Muscadine - Sumber terbaik antioksida dan anti radang. Sangat berkesan untuk menghalang perebakkan sel asing seperti tumor serta menyahkan radikal bebas.

3) Elderberry Eropah - Menguatkan  sistem imun badan, merendahkan kolestrol dan menghalang jangkitan £kuman.

4) Lobak Ungu - Tinggi antioksidan, melawan sel #kanser serta memelihara kesihatan #saraf dan mata.

Terbukti secara klinikal
10 kali ganda lebih baik berbanding resveratrol itu sendiri !! . Revolusi anti - penuaan yang di jamin berkesan.

Bagaimana Nak Order Dan Dapatkan Harga Promosi
*****************************

Whatsapp Eita 012.7555.470
Whatsapp Eita 012.7555.470
Whatsapp Eita 012.7555.470


#bazaarpaknil #pengedarshaklee #vivixmurah #petuaatasikanser #shakleeonline #diabetes #tekanandarahtinggi #tekanandarahrendah #kansertahap4 #kimoterapi #leukimia

Set Immune Booster Shaklee Meningkatkan Sistem Imun Anak-Anak

Bila hari raya ni kan biasalah kita pasti akan jumpa dengan ramai orang...
.
.
Begitu juga dengan anak2 kita..bila berada di persekitaran orang yg ramai kita sendiri tidak tahu apakah sejarah kesihatan mereka...
.
.
Bukan nak berburuk sangka...tapi mana ibu bapa yg ada anak2 yg fragile dlm erti kata yg lain senang utk di jangkiti penyakit2 ni..better get your protection first...bina firewall utk anak2...mcm anak2 mama...yang kakak dua orang tu tak berapa risau..tapi Syi'fa ni specially kes sikit...sbb dia punya history Phenumonia dia buat mama risau...Syi'fa mudah utk di jangkiti...dan proses penyembuhan juga mengambil masa yg agak lama...so apa mama buat kan???


.
.
Get ready dengan #SetImmuneBooster ni...set ni terdiri daripada...

1) Nutriferon - Yang ni mama makan pun boleh, suap sikit kat syifa pun boleh.Untuk bina dan kuatkan imun dia supaya sukar di serang kuman2 dan virus.

2) SR Vita -C 500mg..
 Ni vitamin PaMa...tapi biasanya Mama je...so khasiat vitamin C akan mengalir melalui penyusuan susu ibu. vitamin C ni juga buat mama fresh dan berseri2 di pagi raya...ahahah sila jangan muntah ye...πŸ˜‚πŸ˜‚

3) Omega Guard
Untuk Ica,Inas n Syi'fa bg diaorang tenaga gak ni tak lah lembik je nak raya kan...fokus...fokus...😁😁 Omega-3 juga baik utk perkembangan otak, meningkatkan sistem imun juga meningkatkan kesihatan paru2.

4)Vita C Chewable
Untuk bekalan kunyah2 as gula2 sihat dlm kete..hehe nak elakkan diaorang mabuk gak ni...sbb kdg raya kan faham2 jelah makan macam2..kdg tu perut kita pn boleh meragam apatah lagi perut budak kan...so kita bg dia hisap vita c chew ni bg diaorang rasa fresh je...

Haaa..itu cara mama...korang pulak macamana??

Eita 012.7555.470

#tsunamishaklee
#ptstim9

Wednesday, 6 July 2016

Selamat Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir Dan Batin

Assalamualaikum semuanya...Di kesempatan ini Mama ingin menyusun 10 jari memohon ampun dan maaf kepada:



πŸ’Ÿ semua sahabat muka buku
πŸ’Ÿ customer2 yang di sayangi
πŸ’Ÿanak2 downline,
πŸ’Ÿ mak2 upline
πŸ’ŸTeman2 seperjuangan dlm bisnes
πŸ’Ÿadik beradik
πŸ’Ÿ saudara mara
πŸ’Ÿserta sesiapa jua yg mengenali diri ini..

andai kata pernahlah terkasar bahasa..sehingga menyentuh hati sanubari korang semua...Mama mohon ribuan ampun dan maaf...

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin..

Dari Mama Sekeluarga...😍😍

#tsunamishaklee
#ptstim9

Saturday, 2 July 2016

15 Tips Balik Kampung Dengan Senang Hati

15 TIPS PULANG KAMPUNG DGN SENANG HATI
*************************************************

Haaa...sebelum kita pulang kampung tu apa kata kita semak dulu apa perkara yang perlu kita buat sebelum pulang berhari raya...

1) Sila pastikan rumah di kunci dan bg yg mampu tu bolehlah pasangkan CCTV.

2) Sila pastikan segala suis dan barangan elektrik di matikan.

3) Simpan kunci pendua rumah di tempat selamat, jgn pulak letak bawah tikar lah dlm kasut lah...celah pasu lah kan....ingat ye...

4) Bagi yg naik kenderaan awam tu jangan lupa kunci jam kalau tak nak terlepas..haaa nangis kalau terlepas nti...



5) Pastikan juga tiket di bawa bersama..letak di tempat yang mudah di capai seperti poket atau beg sandang.

6) Jangan sesekali update status anda di media sosial mengatakan anda akan meninggalkan rumah pd tarikh sekian...sekian...kerana tidak semua friendlist anda di media sosial itu boleh di percayai...mungkin anda sedang di perhati.

7) Pada yang memandu kenderaan sendiri sila pastikan kenderaan anda di servis terlebih dahulu.

8) Pastikan minyak anda cukup sebelum memulakan perjalanan.

9)Pastikan tumpuan anda hanya di jalan bukan pd kenderaan lain.

10) Jangan main smartphone ketika sedang memandu...please dont text and drive..hargai nyawa anda dan juga nyawa org lain...

11)Pastikan semua penumpang memakai tali pinggang keledar atau "car seat"

12) Jangan ekori kenderaan berat terlalu rapat sangat merbahaya

13) Sila patuhi had laju yang di tetapkan.

14) Jangan berhenti di lorong kecemasan.

15) Untuk kesegaran atau menghilangkan mengantuk sewaktu memandu ambillah cinch tea,memang mampu memberikan tenaga dan kesegaran.Mana yg pulang kampung waktu malam tu memanglah sgt sesuai...insyaAllah segar hingga ke destinasi.





Mari jalankan peranan kita sebaik mungkin...bersopan santun di jalan raya boleh mengurangkan risiko kemalangan maut...
.
.
Semoga tips ini membantu anda untuk pulang kampung beraya dengan senang hati...
.
.
Selamat Hari Raya Aidilfitri

credit : infografik salwasaleh.com

Eita 012.7555.470

#tsunamishaklee  #ptstim9

Sharing Is Caring