Nak Harga Ahli Shaklee Dan Cash Back Bonus KLIK SINI | Twin Pack Vivix Free Membership KLIK SINI
X

Tuesday, 30 August 2016

Feedback Positif Dari Customer OsteMatrix

Dapat call dari one of my customer..seorang #ibuberpantang yang menghadapi masalah #sembelit sudah seminggu...sangat2 berterima kasih dengan #ostematrix. Pagi tadi akhirnya "membuang" dengan sangat lancar sekali..
.
.
Bukan je dapat senang membuang bahkan sakit2 badan nya pun hilang apatah lagi masalah sakit pinggangnya... tidur pun lebih berkualiti..alhamdullilah...itulah yang membuatkan mama happy tiap kali dapat feedback positif dari customer2 ni..
Ibu2 pantang ada masalah sembelit???..
Meh mama bantu...jangan teran sembarangan huhuhu tak ngeri ker kalau jahitan tu tertetas...uihhh... huhuhu
Whatspp yer..
Eita 012.7555.470

OsteMatrix Bukan Sekadar Kalsium Biasa

OsteMatrix bukan sekadar kalsium biasa Ini kerana Ostematrix Shaklee formulanya unik.
Mengandungi
๐Ÿ‘‰kalsium,
๐Ÿ‘‰magnesium,
๐Ÿ‘‰fosforus dan vitamin D, 
๐Ÿ‘‰zinc,
๐Ÿ‘‰kuprum,
๐Ÿ‘‰magnesium dan boron.


Semua nutrien di atas sangat perlu dalam suatu tablet #kalsium bagi memastikan penyerapannya 99% dalam badan kita, dan menghalang endapan sesetengah mineral.
Kebanyakkan kalsium di pasaran tidak menepati kandungan di atas, sebab itulah kenapa, bila anda mengambil osteomatrix shaklee, anda akan dapat merasa kesan yang sangat cepat dan menakjubkan!
Itu juga alasan kenapa mama sgt2 tak boleh miss #ostematrix ni...dia sgt membawa perubahan dlm hidup mama...kalau dulu lah time preggy selalu terkena #cramp mlm2..#sakitpinggang , #sembelit,sakit kaki,badan lenguh2 kan...tapi sejak ada si ostematrix ni...semua jadi beres...tak perlu risau dah...tidur jadi kualiti..bangun pagi segar je...
Korang nak cuba??
rugi kalau tak Grab ...promo ostematrix sampai esok je tau...
BUY 6 FREE 1 @ BUY TWIN PACK GET5% OFF
Whatsapp
Eita 012.7555.470

Monday, 29 August 2016

Ubat Buang Angin Paling Mujarab

Seronok bila kita followup customer..n customer bg feed back yg positif..alhamdullilah...


.
.
Customer ni ada masalah angin dlm badan selepas bersalin...dah berurut pun tak selesai masalah...akhirnya decide nak cuba peppermint ginger plus.
.
.
Alhamdullilah perut yg dulu sebu je..kini asik sedawa n kentot2 ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚...

Nak buang angin??

Meh whatsapp

Eita 012.7555.470


#ubatbuangangin #pengedarshakleepontian #buangangin #atasimasalahangin

Kenapa Professor Ni Terlalu Setia Mengunakkan Shaklee?

Susan Bartz Herrick ialah seorang professor yang terlalu setia dengan produk Shaklee,selama 47 tahun beliau membesar dengan produk Shaklee...beliau bukan jenis yang mudah percaya, sebagai seorang ahli akademik, dia mahukan bukti saintifik barulah beliau sendiri berani untuk mengunakannya...
.
.
Tetapi bila Dr Gladys Block, seorang pakar dari UC Berkeley membuktikan bahawa supplement shaklee adalah yang terbaik di dunia membuatkan beliau membuka mata..
.
.

Lebih hebat lagi bila pihak NASA datang kepada Shaklee untuk meminta Shaklee membuatkan suplement untuk para angkawasan mereka...lagilah membuktikan Shaklee supplement NO 1 TERBAIK DUNIA..
.
.
Inilah juga menyebabkan mama juga setia dengan produk shaklee...dulu..kini dan selamanya... 
Nak dapatkan supplement bermutu tinggi??
Whatspp Je.. Eita 012.7555.470

Wednesday, 24 August 2016

Kenali Apa Itu Psorisis Dan Jenis-Jenisnya

APA ITU PSORISIS??

Psorisis adalah keadaan di mana kulit menjadi merah,mengelupas,tompokan kasar yang berkerak, dan di litupi dengan sisik yang berwarna keperakkan.

Tompokan ini biasanya timbul di sekitar siku, kaki, belakang badan,lutut dan juga boleh timbul di mana sahaja bahagian badan yang ada. Tompokkan ini biasa menimbulkan kegatalan dan kesakitan akibat keadaan kulit yang terlampau kering. 



Anda akan merasakan keadaan kulit seperti "Burning" atau terbakar di tempat yg ada tompokan itu jika anda sentuh akan terasa kepanasan..ini di sebabkan kulit sedang mengalami keradangan@ inflamation.

ADAKAH PSORISIS ITU BERJANGKIT??

Penting untuk umum mengetahui bahawa penyakit Psorisis tidak berjangkit, pesakit psorisis perlukan support dari segi mental dari orang-orang sekeliling, pesakit psorisis kebiasaannya "down" disebabkan penyakitnya ini kerana mereka tertekan dengan keadaan kulit mereka yang di rasakan sangat hodoh..self-confident mereka menurun,mereka malu untuk berdepan dengan orang ramai.
Namun mereka perlu untuk kendalikan tekanan @ Stress mereka, kerana stress akan menyebabkan keadaan Psorisis mereka bertambah teruk.. Ada yang mencadangkan supaya pesakit Psorisis mengambil B-Complex ( Klik Untuk Info Lanjut) kerana B Complex ini mengandungi Agen Penenang.

Psorisis boleh terjadi di kalangan umum tidak kira lelaki atau perempuan yang berumur dalam lingkungan 30an keatas .



 JENIS- JENIS PSORISIS

Psorisis kebiasaannya bermula dengan hanya tompokan kecil yang merah. Tompokan ini boleh menjadi besar dan menebal dan juga menghasilkan kulit yang kelihatan bersisik putih. Tompokan ini juga menyebabkan kegatalan dan juga rasa "burning" ia mudah berdarah jika di garu dan di kopek.

Nail Psorisis @ Psorisis Kuku


Lebih dari separuh orang yang menghidap psorisis, akan mendapati bahagian kuku mereka juga bermasalah. Kuku akan tumbuh secara tidak normal, mengecil dan juga berwarna kekuningan dan merah. 

Ada juga yang mendapati kuku mereka mudah pecah dan rapuh.



Psorisis Arthritis



Psorisis Arthritis ini menyerang sendi-sendi yang menimbulkan keradangan dan menyebabkan sendi-sendi menjadi bengkak.












Psoriasis Plak


-Ini adalah jenis psoriasis yang paling umum terjadi. Jenis ini dapat menyebabkan ruam atau luka kering, merah, dan bersisik pada kulit yang disebut plak. Plak ini juga terasa sangat gatal atau pedih. Plak ini biasanya muncul di bahagian tubuh, terutama pada kulit lutut, siku, dan kulit kepala.

Psoriris Kulit Kepala



Jenis ini menyebabkan munculya sisik tebal dan terasa gatal pada sebahagian atau keseluruhan kulit kepala. Ruamnya juga dapat membesar hingga ke garis rambut. Bahagian kulit yang menggelupas akan berguguran dan kelihatan seperti kelemumur.






Psorisis Inversi



Jenis ini menyebabkan ruam merah yang halus pada kawasan kulit yang berlipat seperti bawah ketiak. Ruam ini akan bertambah parah akibat daripada gosokan dan berpeluh.






Psorisis Gutata



Gejala ini adalah bintik-bintik ruam menyerupai titisan air. Ruam ini berlapis sisik dan biasanya muncul pada bahagian atas tubuh seperti lengan, kaki, dan kulit kepala. Jenis ini sering diserang oleh anak-anak dan remaja.








Psorisis Pustular

Jenis ini menyebabkan ruam merah yang pedih sebelum akhirnya melepuh dan berisi nanah. Ruam tersebut dapat terjadi pada seluruh tubuh atau muncul di bahagian-bahagian tubuh tertentu, misalnya berkelompok di tangan, kaki, atau hujung jari. Biasanya psoriasis jenis ini yang menyebar diseluruh tubuh akan menyebabkan pesakit demam, menggigil, gatal luar biasa dan mengalami penurunan berat badan.


Psorisis Eritodermik



Jenis ini dapat menyebabkan ruam menggelupas yang sangat gatal disertai rasa terbakar di seluruh tubuh. Jenis ini terjadi jika kadar cairan dan protein pada tubuh rendah dan boleh mengakibatkan dehidrasi, dan jantung gagal berfungsi dengan baik







Mudah-mudahan penerangan mama berkenaan psorisis dan jenis-jenisnya ini jelas yer...Mama akan kupas lagi lebih lanjut berkenaan Psorisis..

Moga artikel ini bermanfaat buat kalian semua...


SALAM SAYANG,

MaMa Chantique @ Mahligaivitamin  012.7555.470

FB Page: Mahligaivitamin

InstaGram : shaklee.eita

Testimoni Set Pantang Shaklee,Kulit Makin Flawless

[ SET MENYUSU & BERPANTANG ]
***********************************

Amalan berpantang adalah bertujuan untuk memelihara kesihatan dalaman dan juga luaran wanita selepas hamil dan melahirkan anak.
.
.
Proses berpantang adalah mengikut bilangan hari yang telah di tetapkan.
.
.
Dengan mengunakkan produk shaklee proses berpantang akan membantu anda menjadi lebih cepat sihat dan bertenaga.



SET BERPANTANG & MENYUSU MENGANDUNGI
***********************************************

๐Ÿ‘‰ ESP
- Sumber #protein untuk membentuk sel-#sel baru.
- Memelihara kesihatan dan memberikan #tenagasegera kepada #ibuberpantang.

๐Ÿ‘‰ #Omega Guard
-#DHA dan #EPA mampu mengurankan keradangan dan mengalakkan fungsi #otak.
- Membantu memecahkan #lemak bagi#penurunanberatbadan

๐Ÿ‘‰ Vita-Lea
#Multivitamin yang lengkap untuk keperluan badan.
- Lengkap dengan zat besi, membantu membentuk#seldarahmerah.

๐Ÿ‘‰#B-Complex
- Membantu dalam melawan tekanan perasaan atau #stress.
- Mencegah #anemia
- Mengalakkan pertumbuhan sihat dan normal.

๐Ÿ‘‰ Vita -C Plus
- Merangsang penyerapan #zatbesi dan #asidfolik.
- Meningkatkan sistem imunisasi serta percepatkan penyembuhan luka #bersalin.

๐Ÿ‘‰ #Alfalfa Complex - Membantu mengatasi masalah sakit-sakit pinggang dan lenguh-lenguh#sendi serta membantu percepatkan pemulihan#rahim.

๐Ÿ‘‰ #Ostematrix
- Penting untuk kesihatan #tulang,#gigi dan #gusiibu serta anak.
- Juga dapat mengelakkan dari masalah #sembelit.



BAGAIMANA NAK ORDER ???
*******************************
Whatsapp SETPANTANG 012.7555.470

Whatsapp SETPANTANG 012.7555.470

Whatsapp #SETPANTANG 012.7555.470

Tuesday, 23 August 2016

Simpul Biawak,Leg Cramp,Sembelit,Sakit Pinggang,Sakit Tumit Kini Tiada Lagi TQ OsteMatrix

Sejak dari preggy, berpantang sampailah sekarang menyusukan baby..#ostematrix ni memang tak boleh nak tinggal...my BFF ni..
.
Kalau dulu preggy kan anak sulung malam2 selalu kena tarik mengkarung ada yg panggil simpul biawak kan..walau apa pun nama tetap lah boleh bikin nangis ooo...๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ sakit..kena lah kejut org sebelah..
.
Bila time dah sarat sgt..kdg2 ada preggy mum yg sakit2 belakang kaki..dan tak kurang juga sakit gigi kan...ini semua berkait rapat dengan keperluan kalsium dalam badan kita..



                        Pelbagai manfaat OsteMatrix

              Sakit tumit hilang. Sengugut Tiada..yang seronoknya cramp waktu hamil pun tiada lagi sejak konsisten makan ostematrix ni...




       Sembelit selepas bersalin memang mimpi ngeri bagi ibu berpantang kan...bukan apa takut nak meneran..takut jahitan tertetas..uihhh ngeri oiii...
.


Yang bestnya bila makan kalsium 4 biji sebelum tido ni...pagi esoknya badan tu sangatlah energatic ..pembuangan pun lawas...memang tak derlah masalah sembelit..
.
Pernah masa lepas bersalin dulu masa masih dlm wad..dengar keluhan sorang akak ni..sbb masalah sembelit dia sampai berdarah..kesian..tak sampai hati saya sharekn 4 biji ostematrix ni..pagi esoknya pepagi dia dtg katil say tq so much sebab memang lawas giler...๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
.
Memang best ostematrix ni...kena cuba dulu baru tau especially yg lepas bersalin...jgn dok teran2 takut jahitan terkoyak nti...๐Ÿ˜ฃ๐Ÿ˜ฃ tak ngeri ke kalau kena jait balik ... Kalau ada yang sakit2 sendi pun bagus amalkan ostematrix ni... Sebarang pil kalsium haruslah disertai dengan Vitamin D dan magnesium utk penyerapan kalsium yg maksimum...so sila semak botol calcium memasing yer.


Untuk pembelian yang mengunakan debit/credit card anda boleh klik samaada ingin membuat pembelian promosi BUY 7 AT 6 atau TWIN PACK Promo..just klik pada gambar di bawah dan anda akan di bawa ke laman web rasmi shaklee malaysia....jika anda ragu2 boleh hubungi/sms/whatspp saya yer..



Klik gambar utk pembelian BUY 7 At 6


Klik pada gambar untuk pembelian twin pack



I Share Coz I Care 
๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜



Instagram: shaklee.eita

Eita 012.7555.470


 — at Pengedar Shaklee Pontian 012.7555.470.

Monday, 22 August 2016

Supplemen Tak Penting??Baca dulu Sebelum Ambil Keputusan

Ramai org mengatakan tidak perlu untuk mengambil supplemen tetapi hanya cukup dengan mengambil makanan mengikut piramid makanan sahaja sudah cukup untuk membekalkan nutrisi2 yang badan kita perlukan.. Tapi betul ke????
.
.
Persoalannya pd zaman sekarang berapa banyak ayam,lembu dan binatang ternakan yg lain di cucuk hormon utk mempercepatkan tumbesarannya..belum lagi termasuk buah2 dan sayuran yang mengunakan racun serangga.Nak betul2 "clean" kena cari di kedai "organik" dan harganya jauh lebih mahal dr yg biasa kan ( dah nama pun terbaikkan mestilah mahal )
.
.
Graf di bawah menunjukkan kajiian yg di jalankan oleh pihak ketiga yg tiada kena mengena dengan shaklee. Landmark study ni menguji sejauh mana keberkesanan pengambilan produk shaklee dlm jangka masa yg panjang mostly 20tahun keatas..


.
.
Landmark study ni di kendalikan oleh Dr.Gladys Block di UC Berkeley School Of Public Health.kajian ini di lakukan pada 3 kumpulan iaitu

Biru - mewakili kumpulan yg tidak ambil vitamin

Merah - mewakili kumpulan yg mengamalkan vitamin jenama lain

Hijau - mewakili kumpulan yg mengamalkan vitamin shaklee

Daripada hasil yg di dapati mmbuktikan bahawa shaklee suppplemen terbaik dan shaklee satu2nya syarikat supplemen yg berani membenarkan pihak ketiga membuat kajian terhadap supplemmen mereka...
.
.
Nak merasai kkehebatan supplemen shaklee...boleh whatspp /sms / hubungi.

Eita 012.7555.470

#tsunamishaklee
#Ptstim9

Tuesday, 2 August 2016

Keunikkan Ibu Pejabat Shaklee Di Pleasanton,California

Falsafah Dr. Forrest C. Shaklee, Sr. iaitu pengasas Shaklee ialah memastikan vitamin yang dihasilkan adalah dari sumber semula jadi. Falsafah ini juga diteruskan dan dilaksanakan untuk ibu pejabat shaklee di Pleasanton, California.

Ia bukan sekadar pusat operasi, malah ia adalah simbolik kepada falsafah yang didokong oleh Shaklee.



Ia direkabentuk oleh arkitek terbilang - Gensler, menjadikan bangunan ini mesra pengguna dan mesra alam sebagai refleksi kepada komitmen Shaklee terhadap "Kehidupan yang harmoni bersama alam semulajadi".

Anda boleh menikmati pemandangan indah - langit, tumbuh-tumbuhan, bukit-bukau dan kehijauan tanah lapang, tidak kira di mana posisi anda berada di dalam bangunan ini.

 Rekabentuknya yang serba moden dan maju, membolehkan ia diterangi secara semula jadi oleh cahaya luar, serta pembinaannya daripada bahan dan warna secara semulajadi.

Keunikan bangunan ini adalah:

๐Ÿ‘‰Bahan-bahan kayu dan pintu diambil dari kawasan hutan mampan.

๐Ÿ‘‰Pembuatan permaidani dan kerusi-kerusi daripada bahan yang dikitar semula.

๐Ÿ‘‰Tanaman landskap yang dijaga rapi terdiri daripada sebahagian tumbuhan botanik yang terdapat di dalam produk-produk shaklee.

๐Ÿ‘‰Penggunaan sensor pergerakan bagi mengawal suis lampu untuk tujuan penjimatan tenaga.

๐Ÿ‘‰Penggunaan "Low E-Glass" di seluruh bangunan untuk penggunaan tenaga yang efisien.

๐Ÿ‘‰Penghadang tingkap yang dikawal oleh sensor elektrik bagi membolehkan 80% cahaya luar menerangi ruang dalaman dan pada masa yang sama menapis kepanasan.

๐Ÿ‘‰Peredaran udara melalui bawah lantai untuk penggunaan tenaga yang lebih efisien dan menjamin kualiti udara.

๐Ÿ‘‰Ruang dalaman yang luas bagi menggalakkan suasana kerja yang lebih harmoni dan menjamin peredaran udara segar.

๐Ÿ‘‰Orientasi bangunan yang mesra alam dan kedudukannya yang berhampiran dengan pengangkutan awam.


Wow! Menakjubkan bukan. Motto mesra alam bukan sahaja direalisasikan dengan penghasilan vitamin semula jadi malah turut direalisasikan pada bangunan untuk mereka bekerja.

Inilah yang membuatkan Shaklee berbeza dengan yang lain.




Sharing Is Caring