Nak Harga Ahli Shaklee Dan Cash Back Bonus KLIK SINI | Twin Pack Vivix Free Membership KLIK SINI
X

Wednesday, 28 December 2016

The Power Of Sedekah


Miracle do happen when we believe....sebenarnya banyak kali sgt dah berlaku...

teringat beberapa bulan lepas masa tu ada kelas di shaklee branch...

sepanjang jalan on the way ke shaklee branch tu mmg tak putus berdoa dan mengharap agar ada yg order vivix.

Mulut mmg tak henti zikir² Ya Fattah Ya Razzaq...moga di bukakan jalan rezeki utk ku..

masa tu juga dah janji dgn kwn² utk bg sandwich utk anak² mereka..

memang pagi tu excited sediakan sandwich tu...iyerlah bebudak kan termasuklah ank² ku mmg suka sandwich telor ni...

Sampai branch terus order vitamin customer tetiba ada sorang chinese menegur di kaunter...dia nak beli vivix katanya plus join ahli sekali...

wahhh...rezeki Allah bg sekelip mata je...bukan satu tau dua botol vivix sekaligus...alhamdullilah syukur...terus jadi ahli free...😍😍😍...

lepas tu dlm kelas ada 2,3 org yg whatspp nakkan vitamin..nak cod terus.,so memang balik kelas tu teruslah pergi cod..



Lagi satu kan nak share selain sedekah ada satu lagi cara yg pada mama mmg berkesan dan rezeki dtg bergolek²...(janji di iringi dgn usahalah )

bila kita bahagiakan hati anak²...rezeki akan lebih mudah masuk...anak kan rezeki juga...bila kita jaga dan bahagiakan hati "rezeki" yg satu ni..

InsyaAllah rezeki kita juga bertambah laancar insyaAllah...bukanlah makna mama manjakan anak² sgt...tapi anak² ni kalau just bawak diaorg pergi playground pun diaorg dah cukup happy kan...

So...senangkan...ada rezeki lebih bawak diaorg keluar jenjalan n makan²...anak² tak der nya demand hotel 5 star..paling² diaorg mesti nak KFC ,marrybrown kan...

trylah...apa² pun nikmat yg dtg pada kita...ianya hanya dari Allah juaa...

Bersyukurlah...TQ Allah...💓💓

#tsunamishaklee
#ptstim9
#gt12
#shakleeeffect
#landmarkstudy
#liveamazing
#pengedarshakleepontian

Cara Cepat Hamil - 6 Tips Paling Simple Dan Mudah

Terlalu ramai pasangan yang sangat teringin untuk memiliki cahaya mata seringkali mencari cara cepat hamil, tidak kiralah samaada secara tradisional atau pun rawatan moden...

Namu andainya anda dan pasangan adalah salah satu dari ribuan pasangan tersebut di sarankan agar anda dan pasangan janganlah terlampau stress atau panik...

Stress atau panik hanya akan memburuk kan lagi keadaan rumah tangga anda dan pasangan.

Mama tau...anda dan pasangan menghadapi tekanan yang hebat dari orang-orang di sekeliling..




Mama sarankan agar anda dan pasangan mencuba beberapa teknik di bawah...berhasil atau tidak sudah tentu dengan izin Allah S.W.T...cuma kita sebaai hambanya memang sangat-sangat di galakkan untuk berusaha dan terus berusaha...

1) Menghitung Waktu Subur

Menghitung waktu subur ni sangatlah penting...kalau tak tahu cara manual boleh jer pakai apps atau boleh search "kalkulator waktu subur wanita". Sekarang kan nak mudah je kan..isi-isi je maklumat yang di minta terus boleh tau waktu subur kita bila..


cara cepat hamil
Tapi ada juga yang mengunakan alat uji kesuburan wanita ni..alat nisangat mudah di dapati di farmasi-farmasi seperti Guardian,watson dan sebagainya... dan cara mengunakan nya juga sangat mudah..sama seperti kita mengunakan pregnancy test tu..

Kalau double line maknanya time tu waktu subur kita..kalau single line maknanya tidaklah..haaaa..senang je kan..

Tapi kalau anda tidak mempunyai kitaran haid yang tetap,mama syorkan anda usahakan lah dengan GLA COMPLEX SHAKLEE dan juga VIVIX untuk membantu memperbetulkan kitaran haid anda,supaya mudah untuk mengira waktu subur.





2) Waktu Dan Posisi Bersama

Bila dah tau waktu suburnya bila..masa nilah kita dan pasangan kena bertindak segera...jangan sesiakan waktu ni yer..😎😎.

Kena manfaatkkan sebaiknya..

Lagi satu posisi ketika bersama juga memainkan peranan yang sangat penting, kebiasaannya posisi misionary (posisi di mana wanita berada di bawah)... sila google yer... 😆😆😆😆

Tips seterusnya ni dapat dari bidan lama..katanya letakkan bantal di bawah punggung isteri anda..tujuannya supaya sperma punya cukup waktu untuk sampai ke telur wanita..

Wanita juga tidak lah di galakkan untuk terus bangun setelah bersama...tujuannya untuk mengelakkan sperma melimpah keluar dari rahim..uisshhh rugi lah kan kalau terkeluar..hahahha penat dah kan....😝😝

3) Bersama sebelum waktu ovulasi

Ini kerana tempoh ovum untuk hidup adalah 24jam. Tempoh sperma untuk hidup mula 2-3 hari . Jadi sekiranya hubungan intim di lakukan sebelum tempoh ovulasi lagi,sperma sudah bersiap sedia ketika proses ovulasi berlaku.

Ada juga yang mengatakan tempoh hayat sperma boleh bertahan sehingga 5 hari.

Jadinya suami juga kenalah memainkan peranan juga di sini..kena jaga pemakanan ,amalkan kehidupan yang sihat.

Kajian mendapati vitamin E dan selenium meningkatkan kualiti dan kesihatan Sperma lelaki.



4)SENTIASA MENJAGA POLA PEMAKANAN DAN GAYA HIDUP SIHAT.

Bab ni dua-dua kena jaga..both suami dan isteri kena jaga betul-betul...kena amalkan gaya hidup sihat,kalau suami yang merokok tu..tolonglah kurang-kurangkan merokok..

atau kalau dapat stop terus pun bagus tau...


Pada si isteri pula..kena lebih prihatin dengan keadaan badan kita...dengan erti kata yg lain kena more get ready..untuk menampung 1 nyawa lagi dalam rahim kita..

Mestilah nak yg terbaik utk anak kita kan...


                  Doktor Hamid Arshat menyarankan pasangan mengamalkan cara hidup sihat di samping pengambilan supplemen-suplemen seperti:-

  • Multivitamin
  • Vitamin C
  • Vitamin E
  • Dan juga Asid Folic



5) RUJUK PADA DOKTOR

Pada yang telah berumah tangga melebihi 2 tahun ke atas, anda di nasihatkan untuk berjumpa dengan doktor dan melakukan pemeriksaan...yup kedua-duanya..bukan hanya isteri anda sahaja..

Sebab apa tau..mama selalu dapat aduan dari para isteri tau...hanya isteri-isteri ni jer yang beriya pergi checkup doktor..

Yang si suami ni buat dek..je..alahai cik abang oiii..turunkan lah ego tu...better check..kalau tak check kan kita tak tau apa masalah nya kan..

6) Berdoalah

Cara cepat hamil yang terakhir dan yang paling penting sekali ialah DOA...

Iyer berdoalah tanpa putus asa...sebab yang mengurniakan rezeki itu Allah..maka berbaik sangkalah denganNYA..

InsyaAllah one fine day anda dan pasangan pasti mendapatkan apa zuriat yang di idam-idamkan..amin..

Ok mama nak share doa-doa yang boleh uolss amalkan..


bolehlah amalkan tips-tips di atas sebagai ikhtiar atau cara cepat hamil...

Jika ingin berusaha dan berikhtiar dengan supplemen Shaklee juga ada...ada link-link yang dah mama share di atas...so ni mama nak share testimoni diaorang pula..


APA KATA MEREKA???

vivix cara cepat hamil


vivix cara cepat hamil

vivix cara cepat hamil

vivix cara cepat hamil


Tak sabar nak cuba???...

Ok boleh klik gambar "BUY NOW" di bawah..anda akan di bawa masuk ke laman web rasmi Shaklee... pembelian menerusi kad debit/kad kredit...


Setelah pembelian hubungi/Whatsapp saya untuk konsultasi percuma...

Atau jika inginkan maklumat lanjut boleh hubungi/whatsapp saya segera..

EITA +6012.7555470 
(KLIK UTK DIRECT WHATSAPP)
ID SHAKLEE 1081587
FB PERSONAL : SHAZ EIRUL
FB PAGE :MAHLIGAIVITAMIN

Omega-3 Kenapa Penting Buat Ibu Hamil??


Kepentingan Omega-3 Buat Ibu Hamil.
Penyelidikan telah mengesahkan bahawa penambahan #EPA dan #DHA dalam diet #ibuhamilmemberi kesan seperti berikut;

vitaminibuhamil


👩Meningkatkan perkembangan penglihatan dan kognitif bayi.

👩Mengurangkan risiko alergik di kalangan bayi

👩Mencegah kelahiran bayi pramatang.

👩Mengurangkan risiko pre-eklampsia

👩Mengurangkan risiko bayi lahir kurang berat.

👩Mengurangkan risiko ibu kemurungan.(post-natal depression)

Untuk pembelian mengunakan kad debit/kredit boleh klik gambar "BUY NOW" di bawah..anda akan di bawa masuk ke laman web rasmi Shaklee..



Atau jika mahu terus berurusan dengan saya boleh hubungi no yg tertera di bawah..
Hubungi/Whatsapp;

Eita 012.7555.470
(KLIK UTK DIRECT WHATSAPP)
ID Shaklee: 1081587
FB Personal: Shaz Eirul
FB Page: Mahligaivitamin

Friday, 23 December 2016

Tips Awet Muda Dengan Tonik Ajaib Ini.


Proses Penuaan adalah satu proses yang normal untuk setiap manusia, Ia sebenarnya bermula dari sel tubuh kita sendiri, Apabila sel itu "sihat" ia juga akan berfungsi dengan sangat baik..

Faktor pemakanan, aktiviti harian serta stress dengan rutin harian mendorong kepada penurunan prestasi sel badan kita




APAKAH KEISTIMEWAAN VIVIX?

4 MEKANISME UTAMA VIVIX IALAH:-

1) Membaiki Sel DNA

2) Mengurangkan Inflamasi

3) Meningkatkan Penghasilan Tenaga

4)Mengelakkan Akumulasi Protein AGE.

Thursday, 22 December 2016

4 Tips Turunkan Kolestrol Dengan Pantas Supaya Tidak Kena Serangan Jantung


Kolestrol adalah salah satu punca terjadinya serangan penyakit jantung @ lebih popular dengan kata HEART ATTACK...

Biasa kan..kalau tengok drama tu orang-orang kaya kena heart attack...tapi sekarang bukan orang kaya jer...semua sama..sebab apa...tengok gaya pemakanan kita...

Sakit jantung ni..dia menyerang secara tetiba jer...tak der lah kata nak tunggu-tunggu ke apa kan...silap-silap memang tak mampu nak di selamatkan lah dah...inallilah lah jawabnya..

Banyak kejadian dah jadi...semua muda-muda belia kan...orang yang kita sangka sihat walafiat aktif..tetiba jer dengar meninggal tetiba sebab penyakit jantung ni...

Bila check..ternyata kolestrol tinggi menjadi puncanya..

Jangan salah faham yer..kata orang gemuk jer banyak kolestrol....orang kurus pun tak terkecuali tau...haaa...jangan rasa korang kurus korang selamat yer..

Better do korang punya medical checkup first sebelum berani mengatakan anda tidak punya high kolestrol....hehehhe...




5 TIPS TURUNKAN KOLESTROL DENGAN CEPAT

1) BERSENAM

Alamak...nampak macam leceh je kan kena bersenam bagai...alah bukannya 

bersenam tu kena masuk gym ke..lari satu padang ke...no..no..just jalan kaki 

keliling rumah je pun boleh...at least 20-30 minit kan...kalau rasa rajin sikit

boleh lah pergi taman rekerasi tu..jalan slow-slow menikmati angin petang

 kan..santai jelah.  


Sebab apa kena bersenam ni....sebab korang tau tak lemak dan kolestrol dalam

badan kita ni bukan je ada pada saluran darah...tetapi ia juga menempel je 

di mana-mana tau..yang scarynya bila ia melekat pada organ penting seperti 

jantung dan peparu..

So sebab tulah kita kena berusaha buang lemak-lemak ni...diaorang tak pandai 

nak keluar sendiri...heeee...


2) BANYAKKAN MAKAN MAKANAN BERSERAT




Perbanyakkan makan makanan yg berserat contohnya macam buah-buahan,sayur-sayuran, oat, barli dan sebagainya...

Sebab apa????...

Makanan berserat ni membantu menyerap kolestrol...

Lepas kolestrol di serap...ia akan di buang sebagai najis bersama kolestrol yang di serap tadi tau...

3) PERBANYAKKAN MAKAN IKAN

Ikan mengandungi banyak omega-3 terutamanya ikan laut dalam seperti salmon,mackerel dan sebagainya...

Ikan yang mengandungi omega-3 membantu membakar dan mengikis kolestrol...

Tapi sebaiknya ikan itu hanya di bakar,atau di rebus sahaja...kalau di goreng takut menambahkan tahap kolestrol anda pula..hehhee...





4) SUMBER TINGGI ANTIOKSIDA

Korang tau tak..sebenarnya badan kita secara automatiknya menghasilkan kolestrol sendiri...

Tapi kolestrol yang di hasilkan adalah kolestrol baik dan sangat penting untuk kesihatan...yg lebih di kenali sebagai HDL.

So kolestrol jahat ni pula datangnya dari makanan yang tidak sihat sama sekali, yang di kenali sebgai LDL..

Tapi hati-hati...sebabnya HDL ni boleh bertukar menjadi LDL bila ia di racuni oleh radikal bebas dalam badan kita.

Radikal bebas ni muncul di persekitaran kita..pencemaran udara dan dari pelbagai lagi arah yang tidak di sangka-sangka...

Namun yang bestnya di sini...radikal bebas ni boleh di buang atau di neutralkan dengan pengambilan sumber yang tinggi antioksida..

Supplement Shaklee menawarkan minuman botanic VIVIX yang sangat kaya dengan antioksida..


Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. 

Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. 

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Keistimewaan Vivix Shaklee

Memperbaiki DNA.

Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. 

Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel.

Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. 

Ini akan menurunkan fungsi sel. 

Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.

Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. 

Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Kebaikan Vivix Shaklee

  • Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
  • Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
  • Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
  • Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
  • Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk - merawat azhameir
  • Membantu merawat penyakit parkinson
  • Membantu memulihkan penyakit strok - angin ahmar
  • Meningkatkan kesihatan imum badan
  • Menggalakan kesihatan keseluruhan
APA KATA MEREKA MENGENAI VIVIX

tips turunkan kolestrol dengan pantas


tips turunkan kolestrol


UNTUK INSAN-INSAN TERSAYANG

Jika ada di kalangan insan-insan tersayang di sekeliling anda yang menghadapi masalah kolestrol tinggi ni...

Cepat-cepatlah berikhtiar dan berusaha menurunkan paras kolestrol dengan segera..bukan apa bimbang kalau-kalau mereka terkena serangan jantung pula..

Ingat serangan jantung walaupun hanya pertama kali juga mampu membunuh...ia ibarat silent killer yang mampu membuatkan anda kehilangan orang kesayangan anda buat selama-lamanya...

Untuk pembelian melalui kad kredit boleh klik button "BUY NOW" di bawah...

 s

Pembelian Twin Pack sangatlah menjimatkan...dengan pembelian twin pack anda layak untuk mendapatkan...

**Free Membership Shaklee
** Cash Back Bonus
**Free Postage
** Free Consultation


Selepas membuat pembelian hubungi saya untuk exclusive consultation..

Sebarang Pertanyaan boleh hubungi /whatsapp saya;-


ID Shaklee: 1081587

FB Personal: Shaz Eirul

FB Page : mahligaivitamin


Parut Jerawat Kini Hilang Tidak Sampai Sebulan

Untuk yg mempunyai masalah kulit jerawat, kulit berminyak, sunburn, kulit kusam tak bermaya, selalunya mama akan suggestkan Fullset skincare.

TETAPI kalau korang ada budget sendiri, nak yang BASIC, mama akan suggestkan ambil SET BASIC SKINCARE which is ESP dan juga Vit C. .
.




Bila ada masalah kulit, mama akan suggestkan pada customer, kita rawat dulu dari dalam. 

Bila dalaman dah sihat, yang luar barulah terserlah cantik dan sihat.

Jangan abaikan ya kulit anda,sayang sangat bila kulit tak sihat,tapi anda lengah-lengahkan untuk merawat . .

Jadi siapa yg dah try macam-macam product tapi tak berkesan dan buang duit mcmtu je, boleh wassap mama untuk pembelian supplement Shaklee .
.
Kalau anda nak tahu, betapa jimatnya 1 botol vitamin boleh bertahan lama. Jimatt .


1 CANISTER ESP TAHAN 2-3 BULAN
1 BOTOL VITAMIN C TAHAN 6 BULAN


⏩      1 bOT
BERBALOI KAN 💞

HUBUNGI/SMS

Eita 012.7555.470
Eita 012.7555.470
Eita 012.7555.470


(KLIK SINI UTK DIRECT WHATSAPP)






Wednesday, 21 December 2016

Parut Jerawat Pudar Dalam 35 Hari Sahaja

BEST TESTIMONI EVER! - PARUT JERAWAT PUDAR DALAM 35 HARI SAHAJA
.
Dalam banyak-banyak testimoni customers saya, ini adalah satu testimoni yg susah saya nak move on darinya. Hahaha.. Sebab?
.
1. This young lady asalnya cuma start ambil Vita C Plus sebab ikut-ikut kawan baiknya. Tujuan utamanya sebab nak tingkatkan sistem imun sebab beliau mudah jatuh sakit akibat jadual kerja yg tak menetu. Dia order sekali dengan Vita E Complex sebab nak sangat cuba hilangkan parut jerawat yg
 dah bertahun-tahun tu. Dah macam-macam produk cuba guna tapi tak berkesan pun.
.
2. Beliau TAK PERNAH ambil produk Shaklee sebelum ni walaupun dah lama dengar jenama ni. So, bila dengar kawan baik dia kata Shaklee best, dia pun beli sama dengan niat "why not just give it a try".
.
3. Lepas 1 kali makan Vit E sebelum tidur malam, esoknya dia tanya saya "akak, Vit E ni memang bagi kita tenaga jugak ek? Sebab selalunya bangun pagi tu saya macam rileks-rileks je sebab macam malas-malas la nak terus bangun. Tapi pagi tadi saya rasa cergas semacam tau. Fikiran saya pun rasa fresh." Tu diaaaa.. gitu sekali effect dia. Haha.. Tapi memang betul pun Vit E boleh buat kita rasa macam tu. Sebab dia antioksidan yg bagus.
.
4. Lepas seminggu camtu dia mesej saya lagi. Dia kata "akak, biar betul Shaklee ni cepat & best camni kesan dia! Baru seminggu tau, saya dah rasa kulit saya macam lagi moist, supple & rasa best lah. Bencilah.. sebab akak la ni saya terpaksa cantik!" 😂😂😂
.
5. Tak lama lepas tu dia order ESP pulak. Sebab 'tak tahan' katanya tengok saya asyik share ramai orang kulit jadi makin cantik lepas consume ESP. Hehehe..
.
6. Lepas 20 hari, dia dah berani nak selfie. Dan dia hantar ke saya perbezaan kulit sebelum & selepas dia ambil ESP, Vit C & Vit E tu. Memang jelas perbezaannya! Saya sendiri pun kagum! 😍😍
.
7. Lepas 35 hari, inilah gambar yg dia hantar sendiri kepada saya. Punyalaaaa dia happy sebab parut jerawat yg dah bertahun-tahun tu memang jelas sangat nampak perubahannya. Korang pun boleh nampak kan kan kan? Allah hai.. happynya saya dapat bantu dia! 😍😍
.
8. Yg PALING BEST, disebabkan dah merasa sendiri kehebatan produk Shaklee ni pada diri sendiri, this young gorgeous lady terus buat keputusan NAK BUAT BISNES SHAKLEE di bawah team saya! Dia kata, "barang bagus macam ni, why not saya share dengan orang lain kan?" Waaaaa 😍😍😍
.
Uols dah try belum Set Kulit Cantik ni? Sekali cuba MESTI jatuh chenta punyaaaa.. ye dak Aisyah Lim?






 **credit Irda Bay


Untuk pembelian melalui kad debit/kad kredit boleh klik button "BUY NOW" di bawah..anda akan di bawa masuk ke laman web rasmi Shaklee..



Atau boleh juga membuat pembelian melalui saya,

HUBUNGI: Eita 012.7555.470
(KLIK SINI UTK DIRECT WHATSAPP)
ID Shaklee : 1081587
FB Page : Mahligaivitamin
FB Personal : Shaz Eirul
Instagram :vitamin.mamachantique



😉





Cinch Shake Chocholate Penyelamat Di Kala Tiada Selera Makan

Bila perut dah terasa lapar...dan tekak dah mula hilang selera nak makan di sebabkan kepenatan...
.
maka ini jelah jawapannya...shake.  shake...je uolls...insyaAllah kenyang juga...

cinch shake shaklee
.
bahkan pd yg serius mahu berdiet...cinch shake mmg membantu membuatkan penurunan berat badan anda bertambah cepat...

the best is...otot terpelihara tak lah nanti kalau dah kurus...mengeleber sana sini kan..😉😉

Sedap Cinch Chocolate ni...mmg sgt mengenyangkan...rasa coklat dia yg mewah..buat perut kita mmg rasa full...😘😘

Eita 012.7555.470

(KLIK SINI UTK DIRECT WHATSAPP)

Monday, 19 December 2016

Sayur-sayuran VS Supplement


Sayur-sayuran VS Supplement
+++++++++++++++++++++++++

" Eh tak pelah dik akak hari-hari masak sayur tau..tak payah lah makan-makan supplement ni...dah cukup dah nutrisi akak pun..😗😗"..

Eh...eh over confident tau akak ni....yakin ker Sayur akak tu cukup nutrisi???..

Akak masak sayur macamana?? STIM je ke?? Berapa lama?? Ke goreng-goreng..eh kangkung masak belacan pun sodapp kan...hehhe...aduiiii..kak oiii...

Masa kita beli sayur tu pn sure kita pilih yg daunnya cantik2 kan...

"eh..mestilah..kenapa nak beli daun yg rosak pulak 😡"...

Kak..daun yg banyak cantik tu..means dia ada sembur pestisid..racun serangga utk elak serangga2 merosakkan tanaman diaorg..

ini bukan zaman nenek moyang kita yg pakai baja semulajadi..baja taik ayam...taik kambing semua tu..

Pastu zaman dulu kala..mana lah nak jumpa minyak semua nak mengoreng kan..semua jenis pun main celur-celur..rebus je kan...sebab tu dedulu org tua sihat2..awet muda..

makan makanan tanpa MSG,tanpa perisa tambahan, hidup tanpa racun serangga...sayur dan ulam-ulaman pun tanam sendiri je belakang rumah kan...

Berkebun, bertani pulak tu kan...habis baju basah dek peluh...korang hadoo??? setitis peluh pun korang dah rimas...cecepat masuk aircond kan...

Kalau ko makan sayur organik, ok akak boleh terima ko tak nak makan supplement...tapi kena make sure ko masak dengan cara betul lak..jangan dah beli mahal2 ko masak main bedal je pulak...

Hancur nutrien dalam tu....

Hemm....key point di sini...sayur kena makan, supplement pun kena makan..sbb apa..supplement menampung lompong2 nutrien dalam badan ko tu dik...

Hemm...kalau ko rasa nak supplement meh whatsapp akak dik...akak jual the best supplement in the world..ada yg usia lebih 100 tahun tau..

Haaa..bukan jenis yg ari ni timbul..2,3 bulan lepas tu gulung tikar...haisshh..akak takut dik nak telan-telan supplement gitu..takut-takut dengan akak sekali nanti yang "telan dek bumi" 😜😜....opsss..

#gt12 #ptstim9 #shakleeeffect #tsunamishaklee#landmarkstudy

Sharing Is Caring