Nak Harga Ahli Shaklee Dan Cash Back Bonus KLIK SINI | Twin Pack Vivix Free Membership KLIK SINI
X

Friday, 26 May 2017

Betul Ke Gout Boleh Sembuh Dengan Vivix?



Gout ni kebiasaan orang lelaki dalam lingkungan 40an yang selalu sangat terkena...

Jangan buat main dengan gout ni tau...boleh meleleh air mata jantan di buatnya...sakittt oiii...Cheta pernah jumpa seorang lelaki yang menghidap penyakit gout ni...

Tengok kakinya yang membengkak,menyukarkan pergerakannya..terpaksa bertongkat...

Silap makan sikit..memang makan diri sendiri lah jawabnya...

Jom kita kenali apa itu Gout??

Gout adalah sejenis keradangan yang di sebabkan oleh pengumpulan hablur asid urik pada sendi-sendi.

Gout terjadi apabila terdapat peningkatan asid urik dalam darah. Bila paras asid urik ni bertambah,ia akan mula menompok pada sendi,menompok hablur dan menyebabkan keradangan terjadi.

Apa Makanan Yang Menyebabkan Gout?

Pengambilan makanan berprotein tinggi seperti makanan laut , kekacang,daging merah, daging organik yang tinggi purin boleh menjadi pencetus kepada gout.

Pemecahan purin dalam makanan-makanan inilah yang menyebabkan terjadinya gout ,sebabnya purin di tukarkan ke dalam bentuk  asid urik semasa metabolisme tisu rosak dan ketika tisu koyak.

Ada satu kajian mendapati bahawasanya mereka yang kerap memakan makanan laut dan daging merah mempunyai 50% lebih berisiko tinggi terkena penyakit gout.

Berita baik buat Pesakit Gout

Berita baiknya kandungan asid urik masih boleh di kawal dengan pengambilan ubat-ubatan dan juga dengan cara mengawal pemakanan...tapi larat ke nak menahan setiap kali tersalah makan gout menyerang..

Apa Kata Mereka Yang Telah Berikhtiar Dengan Vivix?


vivix ubat gout paling mujarab




vivix ubat gout paling mujarab




Nak cuba berikhtiar dengan vivix??..Ohh tentu sahaja boleh...jika anda mahu shopping online anda boleh terus klik gambar di bawah dan anda akan di bawa terus melayari laman web Shaklee..boleh terus order dan Vitamin anda akan di hantar terus ke pintu ofis atau rumah anda...Mudah je kan???

yang bestnya KOS POSTAGE PERCUMA dengan setiap PEMBELIAN VIVIX...

Jika mahukan lebih "PENJIMATAN" anda di syorkan untuk GRAB 2 botol vivix untuk mendapatkan " FREE MEMBERSHIP" dan juga CASH BACK BONUS.

Selepas pembelian hubungi Cheta untuk dapatkan FREE CONSULTATION













Thursday, 25 May 2017

Kenapa Shaklee Tak Di Jual Di Farmasi?



Selalu juga Cheta dapat pertanyaan dari customer macam ni...ada juga yang diaorang selalu bertanya...

" Kat mana lagi yer nak dapatkan Shaklee ni?? Kedai jamu ?? Farmasi?? ada jual tak??.."

hemmm..sebenarnya Shaklee kat Malaysia ni sepatutnya tidak di jual di kedai jamu atau farmasi di sebabkan Shaklee Malaysia tertakluk di bawah undang-undang MLM, so ia tidak boleh masuk ke FARMASI atau KEDAI JAMU.

Tapi di Singapura ni berlainan pulak, Shaklee tidak di benarkan di jual secara MLM, so sebab itulah Shaklee di Singapura di jual di Farmasi...nampak tak bezanya..

Ni Cheta screenshot dari Master Nana yang pergi ke Singapore dan terjumpa Vitamin Shaklee di Farmasi Airport singapore..

dan harganya jauh lebih mahal dari harga sepatutnya...wahhh..see bertuah tau rakyat Malaysia beli Shaklee dari pengedar..tak lah sampai reganya melambung sebegitu kan...


shaklee jual di farmasi








So faham kan..kesimpulannya tak semestinya supplement yang bagus tu tak masuk farmasi, sebabnya mungkin company tertakluk dengan undang-undang negara...

Sebab tu di Malaysia ni dapatkan Vitamin anda dari pengedar-pengedar Sah sahaja yang mampu berikan anda konsultasi after sale..

Bukan yang setakat jual murah...tapi just bagitau " ehh..cara makan u ikut pada label yer"...

haaa..maka melopong lah korang...nak tanya siapa kalau ada sebarang kemusykilan kan???..

Banyak yang Cheta jumpa gini,customer orang lain, tapi datang mintak consultation dengan Cheta, bila Cheta tanya beli kat mana, mostly akan kata anak dia tolong belilah, beli kat kedai jamulah, macam-macam jawapan keluar....

Fuhhhh..berpeluh rasa...geram pun ada..ini jenis spesis pengedar yang just nak duit semata...touch n Go...maka terkapai-kapailah customer mereka...

Korang tolonglah beli dari pengedar yang korang rasa memang sungguh-sungguh boleh solvekan masalah kesihatan korang...jangan nanti dah beli, makan tak berkesan pastu claim pulak yang Shaklee pulak yang tak berkesan...padahal Cara makan korang tu yang tak berapa nak betul...huhu...

Oklah tu je Cheta nak cerita pasal ni....InsyaAllah kita jumpa lagi di next Entry yer...





Wednesday, 24 May 2017

Tips Minum 8 Gelas Air Di Bulan Puasa

Tinggal bape hari je lagi kan kita nak menyambut ramadhan ni....sini Cheta nak berkongsi tips minum 8 gelas air di bulan puasa...al maklumlah bulan puasa ni kan..kita payah sikit nak minum air...


Semoga bermanfaat buat semua...dan selamat Menyambut Ramadhan yang mulia..

Salam Sayang;

Cheta @ MaMa Chantique

012.7555.470




Tuesday, 23 May 2017

Perbetulkan Salah Faham Tentang Supplement Dan Hidup Sihat Dengan Shaklee

Assalamualaikum semua

Ramai lg yg belum paham ttg konsep gaya hidup sihat with Shaklee.

Masih ramai yg saya tgk duk tulis "kalau awak dh jaga pemakanan, bersenam selalu, tak perlu pun ambil suplemen...."

SALAH TU.

Pemakanan jaga - WAJIB
Bersenam - WAJIB
Suplemen - WAJIB


Suplemen bukan ganti benda2 yg kita malas nak buat. Malas jaga makan - suplemen. Malas bersenam - suplemen. Bukan!

Tapi utk menutup lopong2 nutrisi coz hakikatnya nutrisi kita drp makanan mmg tak cukup.

Tahun 1982, kajian dibuat ke atas carrot dan didapati 70% kandungan zatnya dah hilang daripada zat carrot yang dicatat sebelum tu.

Itu 35 tahun lepas. Masa tu Ampang Park tu dah habis canggih dah. Skg Ampang Park pun nk kena roboh. Bayangkan apa je yg tinggal skg?

Hampas.

Jgn makan suplemen kalau sebab malas nak jaga makan atau malas bersenam. Suplemen bukan utk cover, tapi utk support gaya hidup sihat kita.

Credit; Lyna noh

Apakah Ubat Penyakit Asthma @ Semput @ Lelah Selain Nebulizer Dan Inhaler?

Cheta adalah salah seorang penghidap asma atau semput atau lelah di zaman kanak-kanak. Memang dulu pantang tersilap makan, atau terkena habuk ,ataupun cuaca terlalu sejuk...semput atau asma ni akan menyerang...

Ingat lagi, dulu ada 1 hari tu curi-curi makan aiskrim..hihihi iyerlah kan bebudak mana lah yang tak suka aiskrim??? yer tak...entah kenapa tetiba je jahat beno tekak ni nak makan..padahal dah tau tu.." kalau makan aiskrim ni for sure akan semput" 

Tapiiii.....hihihi dah nama pun budak kan...bedal jelah labu...hahahha...so makan lah dengan lahapnya...sedap kot kan...hihihi...and malam tu seperti yang di jangka...dah mula bunyi wheezing...tarik nafas terasa ketat....bila tengok di cermin tu bila tarik je nafas..nampak lekuk di leher...huhuhu apa nak panggil yer..susah pulak...hahaha..hanya yang semput je tau..hihihi

omega guard untuk ubat asma


So bila dah gitu...nafas jadi pendek...susah sangat nak nafas tak cukup oksigen..endup terpaksa di kejorkan ke hospital untuk nebulizer...sedut ler gas tu...udah tak dengor kata kan..haaa..mendapat ler jawabnya...

bila kerap di neb, doktor sarankan untuk pakai inhaler..

Jadinya bila Cheta kerap di datangi oleh ibu bapa yang mempunyai anak yang menghidap asma ni...Cheta memahami..di sebabkan pengalaman sendiri zaman kanak-kanak dulu...

Iyerr....nak main ngan kawan-kawan terbatas...tak boleh penat sangat...semput. Nak berlari lama sikit...semput...

Silap makan..lagilah naya...

Cuaca sejuk atau terlampau panas pun boleh jadi faktor asma atau semput ni menyerang...

Soooo....bila terpandang anak-anak kecil yang semput ni..seolah-olah Cheta terpandang diri sendiri waktu kecil..

Anak-anak ni kebanyakkan akan tak cukup rest...semput atau asma ni biasa di iringi dengan batuk-batuk...so kalau dah batuk tu faham-faham jelah mana maunya nak lena kan...

Kalau yang mana tambah teruk tu,akan di iringi dengan muntah-muntah...huhu..

SIMPTOM ASMA ATAU SEMPUT

1) Wheezing ( wheezing ni bunyinya seakan bersiul ketika kita menarik nafas)

2) Sukar untuk bernafas, atau pernafasaan tersekat-sekat.

3) Dada terasa sangat ketat, nafas jadi pendek

4) Batuk-batuk

5) Ia berlaku kerap dan sering berulang-ulang.

6) Menjadi lebih buruk di kala malam hari dan juga awal-awal pagi.

7) Asma tiba-tiba datang menyerang bila berhadapan dengan benda atau sesuatu yang kita alah, contohnya habuk,bulu binatang dan sebagainya

Simptom asma tidak sama untuk setiap individu,terkadang tu ia boleh bertukar-tukar dan juga boleh menjadikan ia lebih buruk..

ubat asma semput lelah


BILA ASMA MENYERANG...

Ok part ni..parents kena more alert, jangan biarkan anak yang ada asma ni sorang-sorang main sendiri..BIG NO ok!!!..

Sebabnya kadang kala asma menyerang tidak kira waktu,dan di takuti bila asma tu menyerang pada tahap yang sangat extream...

Tanda asma kronik menyerang..

1) Wheezing, batuk-batuk, dada terasa ketat berlaku dengan kerap dan berpanjangan.

2) Terlalu sukar untuk bernafas,sampaikan nak bercakap pun tak boleh..apatah lagi nak makan atau tidur..

3) Pernafasan dia sangat laju..

4) Denyutan jantung yang sangat laju

5) Kepenatan, pening-pening,berada seolah-olah keliru.

6) bibir dan tangan kebiruan

7) Pengsan

Kalau dah dalam situasi di atas, kebiasaannya inhaler (kaler biru) tu dah memang tak kan berkesan, cecepat lah bawak diaorang pergi emergency secepat mungkin..

ubat asma semput lelah


ADA KE CARA ALTERNATIF UNTUK BANTU ATASI MASALAH ASMA NI???

Ubat untuk asma lelah semput


Cheta sarankan untuk konsisten amalkan minyak ikan Omega Guard Shaklee...sebab apa..Omega Guard mengandungi Omega-3 di mana ia mempunyai sifat anti-inflammation atau anti-radang..di mana ia sangat membantu mengatasi masalah asma..melegakan saluran pernafasan.

PENGALAMAN MEREKA YANG TELAH MENGUNAKAN OMEGA GUARD

Ubat untuk asma lelah semput

Ubat untuk asma lelah semput

Ubat untuk asma lelah semput

Ubat untuk asma lelah semput

Ubat untuk asma lelah semput

Ubat untuk asma lelah semput

Ubat untuk asma lelah semput


Berilah peluang pada anak-anak kita untuk menikmati zaman kanak-kanak mereka sepuasnya tanpa perlu di batasi dengan Penyakit Asma ni...

Kesian mereka...bantu mereka untuk hidup lebih sihat..kita cuma berusaha..selebihnya kita serahkan segalanya pada Allah...Yang menyembuhkan DIA juga kan...

Nak Shopping online???? Just klik je gambar di bawah..jangan risau transaksi anda selamat..Selepas pembelian boleh hubungi Cheta untuk konsultasi percuma.



Nak hubungi Cheta melalui Whatsapp?? Just tekan je gambar di bawah..





Salam Sayang;

Eita @ Cheta @ MaMa Chantique

012.7555.470


Sunday, 21 May 2017

Cara Turunkan Albumin Dalam Urine @ Air Kencing

Microalbumin atau lebih di kenali sebagai albumin hanya di hasilkan di dalam hati. 

Jika terdapat lebihan albumin yang di jumpai di dalam urine atau air kencing anda, ini membawa petunjuk bahawasanya kemungkinan risiko tinggi buah pinggang rosak dan juga bakal menyebabkan anda berkemungkinan besar terdedah kepada satu lagi penyakit berbahaya iaitu penyakit jantung.

cara turunkan albumin dalam air kencing


Keputusan bacaan microalbumin 30-300mg berada pada paras bahaya di mana ia menunjukkan bahawasanya buah pinggang anda tidak lagi mampu untuk menapis protein dengan baik..



Walaubagaimana pun usah risau,Cheta akan berikan beberapa cara yang boleh anda lakukan untuk menurunkan albumin dalam urin atau air kencing anda.


1) UBAH LIFESTYLE @ CARA HIDUP

Ubah cara pemakanan..amalkan pemakanan yang rendah karbohidrat, rendah protein, dan juga kurangkan gula dan garam dalam makanan...

Buah pinggang yang rosak tidak mampu untuk memproses protein sepertimana kebiasaannya..

Tolonglah bantu buah pinggang anda untuk meminimakan kerjanya dengan mengurangkan makan makanan berprotein tinggi.

Jadi apa yang saya boleh makan????... 

Okk...anda di sarankan untuk makan, makanan yang rendah karbohidrat agar gula dalam darah anda tidak melonjak dengan kadar yang cepat.

Makanan rendah protein, kurangkan makan gula,garam dan juga bahan perasa..

Antara cadangan makanannya ialah :-

Makanan rendah karbohidrat : Bubur Oat,kekacang, beras perang dan pasta.

Makanan rendah protein : Roti dan cereal, pasta, salad, saleri, timun,parsley, ikan, daging yang tidak berlemak.

Juga di cadangkan anda tidak makan dalam kuantiti yang banyak sekaligus, makan dalam jumlah yang kecil tapi kerap..ia mampu membantu buah pinggang anda untuk tidak berkerja secara berlebihan..

2) HINDARI ALKOHOL

Buah pinggang anda sudah tidak lagi mampu untuk menapis ethanol yang terdapat dalam alkohol. 

Tindakan anda meminum alkohol hanya akan membebankan lagi buah pinggang anda dan menambahkan kerosakkan sedia ada.

Untuk mengatasi masalah ini, di nasihatkan untuk mengantikkan nya dengan plain water..

3) BERHENTI MEROKOK

Anda di nasihatkan untuk berhenti merokok secara perlahan-lahan untuk mengelakkan simptom nikotin withdrawal.

Heavy smoker atau perokok tegar berisiko untuk menghidap penyakit darah tinggi di sebabkan merokok menyebabkan saluran darah anda tersekat dan memaksa jantung anda untuk mengepam dengan kadar yang lebih kuat.

Nikotin yang terdapat pada rokok meningkatkan kadar bacaan blood Pressure (BP) kepada 10mmHg, dan ini yang membuatkan bacaan darah tinggi anda sentiasa tinggi.


4) TURUNKAN BACAAN TEKANAN DARAH 

Tekanan darah yang tinggi adalah salah satu faktor yang menyebabkan bacaan albumin anda berada di paras yang tinggi.

Tekanan darah yang normal adalah di antara 120/80 mmHg - 130/80.

Tekanan darah yang sama atau melebihi 140mmHG di kira tinggi.

Untuk mengurangkan tekanan darah anda, anda di nasihatkan untuk mengurangkan atau menghindari makanan yang tinggi kandungan lemak,kolestrol dan juga bergaram.

Bersenam 3,4 kali seminggu selama 30 minit juga mampu untuk menurunkan bacaan tekanan darah rendah anda.

5) MINUM AIR SECUKUPNYA

Anda di nasihatkan untuk minum 8-12 gelas air dalam sehari, dan menambah keperluan air anda jika anda melakukan senaman ataupun banyak keluar peluh..

Jangan biarkan diri anda terhidrasi, kerana terhidrasi bakal membuatkan kadar albumin anda meningkat naik dengan sangat tinggi.

Juga elakkan makanan yang bergaram kerana ia lebih cepat menyerap air dalam badan anda.

6) JAGA BACAAN GULA DALAM DARAH

Sangat penting untuk mengurangkan gula dalam makanan anda, ini penting untuk menghindarkan anda dari terkena diabetis, obesity, untuk memantau bacaan gula dalam darah dan juga untuk menjaga bacaan microalbumin.

Bacaan glucose yang normal berada dalam 70-100mg/dl.

7) CARA ALTERNATIF TURUNKAN ALBUMIN DALAM URINE

Pada anda yang mencari cara alternatif untuk menurunkan albumin dalam urine atau air kencing anda saya cadangkan Vivix sebagai alternatif terbaik..di sebabkan vivix mengandungi Resveratrol dan polifenol yang bersifat anti -radang.

INFO LANJUT MENGENAI VIVIX KLIK SINI

Apa Kata mereka???

cara turunkan albumin dalam air kencing


cara turunkan albumin dalam air kencing


cara turunkan albumin dalam air kencing


Kita hanya berikhtiar dan berusaha...selebihnya serahkan pada yang Maha Esa..insyaAllah...ramai yang telah mencuba dan mendapat hasil yang positif..

Jika anda mempunyai kad debit/kredit boleh terus shopping online dengan klik gambar di bawah anda akan di bawa masuk ke laman web rasmi shaklee, usah risau transaksi anda di lindungi dan selamat.

Selepas pembelian hubungi Cheta untuk konsultasi percuma yer..







Salam Sayang;

Cheta @ MaMa Chantique @ Eita 

012.7555.470


Monday, 15 May 2017

Alamat Baru Shaklee HQ Malaysia 2017

Haaa....best tau HQ Shaklee Malaysia yang baru ni....seronok mesra pelanggan...konsep mall ha...amik bakul..masuk-masuk vitamin dan bayar...haaa teruja kan...

Di saat ekonomi gawat ni, dan banyak syarikat yang gulung tikar atau bertukar sewa bangunan yang lebih murah...

alamat baru HQ shaklee malaysia

Tapi Shaklee pulak..berpindah ke tempat yang baru,yang lebih mudah di akses pengguna dan mengunakan konsep yang di sukai ramai...

Bermula 25 April 2017 Shaklee HQ akan berpindah ke alamat baru iaitu..

Shaklee Products (Malaysia) Sdn Bhd
Level 2, Sunway Geo Tower,
Jalan Lagoon Selatan,
Bandar Sunway, Subang Jaya
Tel: 03-5622 3188
Toll Free: 1800 88 6577
alamat baru HQ shaklee malaysia


jomlah kita layan gambar-gambar menarik ni...

alamat baru HQ shaklee malaysia

alamat baru HQ shaklee malaysia

alamat baru HQ shaklee malaysia

alamat baru HQ shaklee malaysia

alamat baru HQ shaklee malaysia

alamat baru HQ shaklee malaysia

alamat baru HQ shaklee malaysia

alamat baru HQ shaklee malaysia

alamat baru HQ shaklee malaysia

alamat baru HQ shaklee malaysia

alamat baru HQ shaklee malaysia

alamat baru HQ shaklee malaysia

alamat baru HQ shaklee malaysia

alamat baru HQ shaklee malaysia

alamat baru HQ shaklee malaysia

alamat baru HQ shaklee malaysia

alamat baru HQ shaklee malaysia

alamat baru HQ shaklee malaysia

alamat baru HQ shaklee malaysia

best kan...teratur dan kemas je tempatnya...nak datang shpooing di sana tapi masih bukan ahli berdaftar Shaklee???
Boleh jer register di sana dan masukkan ID Cheta 1081587 Saharini Azrita Bt Bakeri sebagai Sponsor ID anda...
Ataupun boleh hubungi Cheta terlebih dahulu untuk preactivekan ID anda..sesudah itu anda boleh activekan ID anda secara WALKIN sahaja...
Macamana nak hubungi Cheta???
Ok tekan je gambar di bawah anda akan di bawa direct ke Whatsapp Cheta..
pengedar shaklee pontian

pengedar shaklee pontian



Sharing Is Caring