Nak Harga Ahli Shaklee Dan Cash Back Bonus KLIK SINI | Twin Pack Vivix Free Membership KLIK SINI
X

Saturday, 19 August 2017

Ovarian Cyst Ketika Hamil Bahaya Ke Tidak??

Apa Itu Ovarian Cyst???

Ovarian Cyst adalah merupakan kantung yang mengandungi cecair yang berada dalam kilang telur ovari.

Terdapat pelbagai jenis ovarian cyst, tetapi kebanyakkannya bukanlah sejenis kanser yang sangat di takuti oleh golongan wanita.

Kebiasaannya Cyst ini tidak menyebabkan kesakitan bahkan wanita itu sendiri tidak akan menyedarinya...Cyst biasanya akan hilang dengan sendirinya tanpa apa-apa rawatan.

set hamil shaklee untuk ovarian cyst


Yang membuatkan Cyst itu mendatangkan bahaya jika cyst itu tidak hilang dengan sendirinya bahkan Cyst itu semakin membesar dan mendatangkan kesakitan...ia juga mengundang kebarangkalian bertukar menjadi kanser..tapi usahlah bimbang sebabnya ia sangat jarang berlaku...kecuali jika umur semakin meningkat naik...

Jenis-Jenis Ovarian Cyst

1) Functional Cyst - Ovari kebiasaannya akan melepaskan satu telur pada setiap bulan. Telur itu akan membesar di dalam kantung kecil yang dipanggil folikel. Bila telur itu telah matang folikel akan pecah dan membebaskan telur. 

Tetapi jika kantung tidak pecah itu yang akan menjadikan folikel cyst,namun usah risau ia akan hilang dengan sendirinya dalam masa 1-3 bulan.

set hamil shaklee untuk ovarian cyst


2) Corpus Luteum Cyst - Bila telur di lepaskan, kebiasaannya folikel akan mengecut dan bersedia untuk mengeluarkan telur pada kitaran yang seterusnya. Ia menjadi cyst bila folikel itu tidak mengecut bahkan tertutup dan mengandungi cecair di dalamnya. 

Ia boleh menyebabkan kesakitan dan pendarahan berlaku..bila pendarahan berlaku pada functional Cyst,ia di kenali sebagai hemorrhagic cyst.
Tapi kebiasaannya akan hilang dalam beberapa minggu sahaja.

set hamil shaklee untuk ovarian cyst


3) Dermoid Cyst - kebiasaannya akan membesar secara beransur-ansur dan boleh wujud di kedua-dua belah ovari. Dermoid Cyst selalunya mengandungi lelemak,gigi dan rambut di dalamnya.

set hamil shaklee untuk ovarian cyst


4) Endometriomas - Cebisan tisu endometrium yang tumbuh di luar rahim,terutamanya di ovari,usus atau pundi kencing. Penyakit yang melibatkan tisu endometrium yang berada di luar rahim ini di panggil endometriosis.

Perubahan hormon pada setiap bulan menyebabkan tisu endometriosis ini membesar. Apabila kedatangan darah haid,berlakulah pendarahan pada ovary,dinding luar usus dan juga pundi kencing yang menyebabkan keradangan dan kesakitan.
set hamil shaklee untuk ovarian cyst


5) Polycystic Ovaries - Polycystic ovaries berlaku bila ovari membesar dengan size dua kali ganda dari size normal..dengan di penuhi cyst kecil di permukaan ovari

set hamil shaklee untuk ovarian cyst


Bagaimana Cyst Di Kesan pada Ibu Hamil???


Kebiasaannya Cyst tidak sengaja di kesan ketika menjalani pemeriksaan ultrasound untuk melihat kandungan pada trimester pertama...

Bagi ibu hamil, cyst bukanlah satu perkara luar biasa, kebiasaannya satu daripada seribu wanita hamil akan menghadapi cyst.Namun usahlah terlalu risau kerana cyst yang hanya mengandungi cecair tanpa bendaasing tidak berbahaya pada kandungan..

Namun andai cyst itu membesar melebihi 5cm ia akan di anggap berbahaya pada kandungan dan boleh menyebabkan keguguran..kebiasaannya doktor akan menyarankan untuk membuangnya melalui pembedahan.

Dan pembedahan biasanya di jalankan pada trimester kedua kehamilan..

Yang penting jika ibu hamil di dapati menghidap cyst di sarankan untuk mengikuti segala rutin pemeriksaan dengan doktor dan mengikuti segala saranan doktor untuk kebaikkan ibu dan bayi dalam kandungan..

Semoga perkongsian ini bermanfaat buat semua ibu-ibu hamil...next enrty Cheta akan kupas berkenaan risiko serta tanda-tanda ibu hamil menghidap cyst...





Thursday, 17 August 2017

8 Surah Amalan Ketika Mengandung Yang Sangat Bagus Untuk Diamalkan Ibu Hamil

Semua ibu pastinya mahukan zuriatnya lahir dengan sempurna,cerdik,sihat,soleh,solehah....tiada satu ibu pun yang menginginkan zuriatnya sakit dan tidak sempurna...

Namun itu semua kehendak yang Maha Kuasa..apa pun yang di anugerahkan kepada kita..haruslah kita terima dengan redha dan hati yang terbuka...

8 surah terbaik untuk amalan ibu hamil

Sebenarnya proses mendidik anak bermula sejak bayi masih dalam kandungan lagi...sebab itulah di sarankan ibu-ibu hamil untuk membaca Al-Quran sewaktu hamil...memperbanyakkan berzikir.


  • Di sini Cheta nak kongsikan 8 Surah amalan yang sangat bagus untuk di baca oleh Ibu hamil..

surah amalan untuk ibu hamil


1) Surah Al-Fatihah - Untuk terangkan hati dan kuat daya ingatan

2) Surah Luqman - Untuk memperolehi anak yang cerdik akal dan jiwa

3) Surah Al-hujurat - Untuk memperbanyakkan susu ibu dan sifat berhati-hati pada si anak.

4) Surah At-Tawbah - Untuk membersihkan jiwa dan memelihara diri dari maksiat.

5) Surah Maryam- Untuk mempermudahkan ibu bersalin dan memperolehi anak yang soleh serta solehah.

6) Surah Yusuf - Untuk memperolehi anak yang cantik rupa dan cantik akhlak.

7) Surah Yasin - Untuk ketenangan hati dan anak jauh dari godaan iblis dan syaitan

8) Surah An Nahl- Untuk melahirkan anak yang berdisiplin


Selain itu ibu hamil juga perlu menitik beratkan soal pemakanan...jangan sesekali lupakan VITAMIN KETIKA HAMIL...

Ibu dan bayi memerlukan nutrisi secukupnya untuk kesihatan ibu dan juga penting untuk perkembangan bayi...



Jom ikuti pengalaman Puan Aya yang berjaya menaikkan HB dalam masa 2 minggu sahaja




Semoga perkongsian ini bermanfaat buat ibu-ibu hamil semua...





Tuesday, 15 August 2017

Pengalaman Puan Aya Naikkan HB Sebab Takut Kena Suntik Iron

Hari ni Cheta nak berkongsi cerita pengalaman Puan Aya makan Shaklee untuk ikhtiar naikkan HB gara-gara sebab takut kena suntik Iron...huhuhu...

Puan Aya ni degil orangnya...Ibu-ibu jangan tiru tau..mujurlah ada si kakak garang Lin Chalo yang tak henti-henti memujuk supaya adiknya ni cuba amalkan Vitalea..

Bukan setakat memujuk je...Si kakak Lin Chalo ni siap tunjuk bukti haa....Pengalaman Ibu-ibu hamil yang amalkan Vitamin untuk naikkan HB

Bukannya apa...puas sudah Puan Aya ni Makan makanan untuk naikkan HB  , buat Senaman Untuk Naikkan HB tapi bacaan HB nya tetap juga begitu..

Nurse dan doktor juga tidak jemu-jemu mengingatkan Puan Aya tentang Risiko HB rendah pada ibu hamil dan bayi.



Ni Cheta terlampau rajin sangat hari ni haaa....siap tulis sebiji-sebiji apa yang dua beradik ni katakan dalam video diaorang ni..tapi kalau rasa membaca tu tak berapa feel kan..sila lah tekan PLAY..   ^____^


Lin Chalo:     Assalamualaikum...hye saya Lin Chalo, kakak kepada Aya Chalo.

Aya Chalo :   Assalamualaikum...saya Aya Chalo, adik kepada Lin Chalo.

Lin Chalo :    Dia ni setiap kali mengandung mesti anemia,
                   setiap kali mengandung mesti Anemia,
                   setiap kali Anemia mesti mengandung.
                   Saya nak memperkenalkan Vitalea kepada adik saya, Aya Chalo                        tulah...

Aya Chalo : Apa Shaklee??? Tak maulah....
                 Tapi 6 minggu sebelum bersalin saya masih low HB..macamana                        tu????
                
                 Saya decide untuk try jelah Shaklee manalah tau kan HB naik...
                 Tapiiii....alhamdullilah dalam masa 2 minggu masalah Anemia saya                    selesai,
                 Bacaan normal,saya terkejut,nurse apalagi terkejut, kali ini                              mengandung anak Ke-4,langsung tak ada masalah anemia.

Lin & Aya Chalo : INILAH SHAKLEE EFFECT KAMI!!!!....





Haaa...dengar dah kan...ok jom kita selongkar lagi cerita Puan Aya ni...



BYE BYE ANEMIA

Testimonial sendiri saya hampir 2 tahun lepas. Untuk pengetahuan ,setiap kali pregnant saya memang mengalami Anemia. Yang ini kisah pregnant anak ke 3 :)

Kisahnya begini.....

Ketika buka buku Klinik pada minggu ke 17 kehamilan,bacaan HB saya cuma 8.7 sahaja. 

Rendahkan??? 

Kemudian saya di berikan Obimin Plus pada mulanya (tapi loya yang amat setiap kali makan) dan di tukar ke Iberet.

Sejak itu bacaan HB saya turun naik macam saham dan yang penting TIDAK PERNAH mencapai bacaan normal...

Sehingga ke minggu 34 kehamilan,bacaan HB masih belum normal. Nurse sudah berbuih mulut membebel dan saya sudah bernanah telinga mendengar bebelan nurse KKIA...

Akhirnya barulah saya TERBUKA HATI untuk mencuba Shaklee setelah di beri amaran akan di suntik Iron jika bacaan belum normal sebelum tarikh bersalin dan juga setelah diracun oleh kakak untuk try Shaklee serta membaca sendiri testimonial, saya pun ORDER SET MENGANDUNG SHAKLEE + ESP  dan mula mengambilnya tanpa Skip.

2 minggu kemudian masa berklinik tiba, saya TERKEJUT dan KAGUM sekejap kerana dalam masa 2 minggu SAHAJA bacaan HB saya naik ke 11.

Yesssss...bacaan NORMAL buat pertama kalinya sepanjang tempoh pregnant kali ini. Siapa tidak happy kan? Nurse pun happy...

Anda boleh lihat sendiri ( dalam gambar) bagaimana bacaan HB saya naik pada setiap minggu bermula pada minggu ke 36-37-38-40 minggu ( time ni dah admit)

vitamin shaklee naikkan HB ibu hamil

HB rendah hanya 8.7 pada minggu ke-17 kehamilan.


vitamin shaklee naikkan HB ibu hamil

HB 10 Pada 34 minggu Kehamilan


vitamin shaklee naikkan HB ibu hamil


Alhamdullilah HB mula cantik pada minggu ke 36 hingga saat melahirkan

Dan...kerana ANEMIA inilah saya PERCAYA dengan produk Shaklee dan sehingga kini berkongsi kepada anda tentang betapa superbnya produk kesihatan no.1 di U.S ni...

Patutpun orang US amalkan Shaklee dalam tempoh yang lama tanpa kesan sampingan...10 tahun...20 tahun...ada yang 40 tahun ( saya tanya sendiri sewaktu ke US tempoh hari)

Inilah kisah #ShakleeEffect saya...

Sekarang saya sedang pregnant anak ke-4 ( 21 weeks) dan setakat ni tiada masalah HB.




testimoni vitamin shaklee naikkan HB ibu hamil

testimoni vitamin shaklee naikkan HB ibu hamil

testimoni vitamin shaklee naikkan HB ibu hamil

Alhamdullilah begitu lah cerita pengalaman Puan Aya, mula-mula tak suka kan..akhirnya terus jatuh cinta dengan Shaklee..haaa..terima kasih lah pada Si kakak garang Lin Chalo yang tak putus asa memujuk Si adik ni supaya makan Set Hamil Premium Shaklee ni

Ibu-ibu ada masalah seperti Puan Aya ni, tak salah kan mencuba berikhtiar dengan Vitamin Shaklee, jangan sesekali merisikokan diri sendiri dan bayi kita, yang penting....Amalkan pemakanan yang seimbang, bersenam , pemeriksaan doktor jangan tinggal dan apa-apa pun dapatkan nasihat doktor....

Ibu nak vitamin ni dengan segera??? Ibu boleh shopping online dengan hanya klik gambar BUY NOW di bawah dan ibu akan di bawa masuk ke laman web rasmi Shaklee, ibu-ibu boleh shopping mengunakan Kad debit/Credit, dan vitamin ibu akan sampai ke rumah@ pejabat dalam masa 3-5 hari bekerja...

Jangan lupa selepas pembelian, ibu perlu hubungi Cheta untuk dapatkan konsultasi PERCUMA....


Nak berbual dengan Cheta???? Boleh...hanya klik gambar di bawah untuk terus di sambungkan ke wasap Cheta tanpa perlu simpan number...








Saturday, 12 August 2017

Pengalaman Ibu-Ibu Hamil Makan Set Mengandung Premium Shaklee Untuk Naikkan HB

Hari ni Cheta nak Share pengalaman ibu-ibu hamil yang makan Set Mengandung Premium Shaklee Untuk ikhtiar naikkan HB ke tahap normal.


1) Pengalaman Ibu Pertama


" Kisah Check up pregnancy semalam.

* Berat maintain dah 0.5kg-1kg tiap-tiap bulan...( ada sekali saja naik mendadak 5Kg masa second month)

*HB maintain pen dengan biru lagi..yeay...(pecah rekod tak ada pen merah kali ni) 

Paling best,nurse dah lupa untuk appoinment minum air gula,sebab segala-galanya ok dah.

Masa awal-awal pregnant anak first dulu tak nak makan supplement lain. Makan apa yang doktor bagi sahaja. Sebab???? Macam-macam cerita la dengar...tu tak bagus..ini tak bagus....

Sudahnya???? Diri sendiri terseksa ke hospital..klinik...hospital..klinik.  Kali ni, dari awal consume Shaklee....

Alhamdullilah...berkat doa,usaha ikhtiar dan tawakal.Mohon agar semuanya berjalan dengan lancar.

Semoga perjalanan kehamilan kali ini di permudahkan ..ameen..ameen..ameen..."


testimoni set anemia ibu hamil shaklee


"HB meningkat dari bulan ke bulan. Apa yang boleh saya cakap, ianya kemanisan dalam kehamilan"

" Jangan di khuatiri barang yang dah berada 50 tahun dalam pasaran....

Mood Happy...

Al Kisah Checkup 26th week...

Doktor berkata, "Wah cantiknya hemoglobin (hb) awak, naik sampai 12. Masih continue vitamin tambah darah yang kita bagi ke??"

Saya menjawab, "Tak doktor, saya ambil Shaklee sebab first pregnancy dulu HB tak increase pun"

Doktor hanya tersenyum...."



testimoni set anemia shaklee untuk ibu hamil



2) Pengalaman Ibu Kedua

Testimoni Sendiri:

"Between,saya memang consume Shaklee since 2011,memang consumer tegar. 

5 bulan lepas, saya di sahkan pregnant, ini pun hasil consume Set Subur Shaklee ( GLA,B Comp,Vita C, Vit E, Alfalfa, ESP).

Since pregnant,saya stop consume Shaklee because takut ada side effect dekat baby.

So,just makan ubat yang KKM bagi.

Masa kandungan saya 4 bulan, HB saya drop dari 14 turun 9.93 dan nurse sahkan saya menghidap MILD ANEMIA.

Patut badan saya letih yang amat. Bangun pagi badan rasa tak sedap. Bila dengar. So saya tekad untuk consume semula Shaklee dan ambil Set Kehamilan.

Dari testimoni yang saya baca, Vitalea bagus untuk naikkan HB. So saya consume Vitalea, B Complex,OsteMatrix, Vitamin C, Omega Guard dan ESP.

Alhamdullilah 2 minggu kemudian saya check HB saya hari ni, dan HB saya naik 11.3!!!...Yeahhhh!!!

Bukan itu saja, badan dah tak letih,bagun pagi rasa fresh. Selalu susah nak bangun. Rambut pula dah kurang gugur. 


testimoni set anemia shaklee untuk ibu hamil

Haaaa..itu dia tadi cerita gembira dari dua orang ibu hamil yang dah cuba Set Kehamilan Premium Shaklee untuk atasi masalah HB rendah seterusnya membebaskan diri mereka dari Anemia...alhamdullilah...

Pengalaman sebenar Puan Aya naikkan HB kerana takut di suntik IRON KLIK SINI


Ibu-ibu nak memiliki Set Premium Hamil Shaklee ni dengan segera...hanya Klik BUY NOW di bawah, ibu-ibu boleh terus shopping online mengunakan Kad debit/credit dan Vitamin ibu akan di hantar terus ke depan pintu rumah @ pejabat ibu...



Selepas pembelian ibu-ibu layak mendapatkan exclusive consultation dari Cheta tau...jangan lupa untuk hubungi Cheta.

Hanya klik gambar di bawah untuk wasap Cheta tanpa perlu simpan number...







Friday, 11 August 2017

5 Jenis Senaman Yang Boleh Menaikkan HB Ibu Mengandung

Ibu-ibu tahu tak sebenarnya ada 5 jenis senaman yang boleh membantu menaikkan HB Ibu mengandung ni...

Kebiasaannya ibu-ibu hamil lebih terdedah kepada Jenis-jenis makanan yang boleh menaikkan HB Ibu hamil

ataupun lebih kepada Vitamin Yang Mampu Membuatkan HB Ibu Hamil Berada Di Paras Normal..

Penting bagi seorang ibu hamil untuk pastikan bacaan HB nya berada di paras yang normal agar Ibu Hamil Dan Bayi Tidak Terdedah Kepada Bahaya Yang Di Sebabkan Oleh Masalah Anemia..

Walaupun ibu kini sedang hamil...tapi sebolehnya cubalah untuk kekal aktif, namun sebarang aktiviti fizikal perlu terlebih dahulu minta pandangan dari doktor...dan juga perlu pastikan aktiviti yang ibu buat itu tidak membahayakan ibu dan juga bayi dalam kandungan...


senaman menaikkan hb ibu hamil


Senaman di masa kehamilan membantu menghindarkan ibu-ibu daripada:-

1) Pening kepala
2) Stress dan kemurungan
3) keletihan dan tidak bermaya.
4) Kesakitan di bahagian pelvic
5) Sakit pinggang
6) Sembelit
7) Kekejangan dan kaki bengkak.



Jom semak 5 Jenis Senaman ni...



1) Berjalan Kaki @ Jogging



senaman menaikkan HB ibu hamil

Tak perlulah sampai nak berjogging sampai 10 pusingan padang pun..uhuhu..pengsan mak nanti...cukup sekadar berjalan kaki..

Sebenarnya pergerakan itu yang kita mahu..pergerakan itu membantu dalam penghasilan sel darah merah dan seterusnya hemoglobin..

Namun sebelum memulakan perjalanan atau senaman tu pastikan ibu-ibu mengunakan kasut yang bersesuaian dan juga melakukan pemanasan badan terlebih dahulu yer..



2) Menari

senaman menaikkan HB ibu hamil

Seronok menari ni...kalau macam dalam gambar ni menari balet haa..preggy mom ni..Ibu-ibu juga boleh memilih untuk menari salsa atau zumba atau apa-apa sahaja tarian yang menyeronokkan..

Asalkan ada pergerakan ibu-ibu itu sudah cukup untuk membuatkan paras hemoglobin ibu naik..

Agak-agak malu nak ke kelas kan..buat je di rumah boleh je search di youtube..
Namun hati-hati...jangan over sangat yer...hihihi..Safety first..

3) Mengayuh Basikal

Senaman menaikkan HB Ibu hamil


Haaa...siapa kata ibu hamil tak boleh mengayuh basikal kan???...apa pun aktiviti yang ibu hamil nak buat..make sure hati-hati...mengayuh secara santai itu yang terbaik...

Kalau boleh biarlah berteman yer...

4) Berenang

Ini serius besttt....dapat berenang-renang...menenangkan diri...fresh rasakan...

Berenang mampu untuk meningkatkan kadar dengupan jantung dan juga membina ketahanan badan. 

Makin banyak ibu-ibu bergerak semakin banyak tubuh akan membina sel darah merah.





5) Yoga

Yoga bukan sahaja menenangkan bahkan ia juga di katakan mampu untuk menaikkan HB ibu hamil...

Pelajari teknik Yoga yang betul...dan ia InsyaAllah sangat membantu...di sini Cheta share video teknik Yoga yang betul ...






Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua...

Nak berkongsi cerita dengan Cheta just klik gambar di bawah yer...








**Sumber
1) https://www.womenfitness.net/yoga-healing-anemia/
2) https://www.curejoy.com/content/exercise-to-increase-hemoglobin/

Wednesday, 9 August 2017

Pengalaman Mengandung Dengan Set Kehamilan Lengkap Shaklee

 Cheta start fully consume Set Hamil Premium Shaklee ni masa pregnant yang kedua..

Masa pregnant first memang belum berkenalan rapat lagi dengan Shaklee ni....org kata belum bertemu jodoh 😂😂😂

Jadinya...dapat lah merasai sendiri perbezaan antara Mengandung dengan Shaklee...dan juga mengandung tanpa Shaklee ...hihihi...

Nak tau ke apa bezanya???

pengalaman mengandung dengan set hamil shaklee



Masa anak first..mmg fully makan vitamin yang KK bagi je...itu pun selalu ngelat hihi...

Paling tak boleh telan pil iron tu..uhuhu...macam² cara nurse ajar...ada yg ajar suruh makan dengan pisang ler...huhu...

tapi tetap juga terkeluar selang beberapa minit je di telan..uhuhu..masa tu alahan mmg tak de sangat pun...cuma paling tak boleh makan nasi putih...

huhuhu..memang kalau paksa sure muntah..ingat lagi masa makan dengan arwah mak mentua kat kedai makan..beriya arwah mak mentua pujuk owner kedai tu suruh masakkan nasi goreng...

sebabnya kedai makan tu jenis seafood..so nasi² goreng ni mmg dia tak kan layan...huaaa...rindu pulak kat arwah mak...dah 7 tahun perginya dia..di kala usia kandungan Cheta 4 bulan...

Semoga roh arwah mak di tempatkan di kalangan orang² yang beriman dan beramal soleh...aaminn..

Ok..bersambung kisah tadi..

Masa Cheta pregnant anak first tu..susu memang tak tinggal...2x sehari itu wajib...

Tapiiii...kenapa still kekejangan kaki @ simpul biawak itu berlaku juga di tengah² malam...

biasa Mr Hubby ler jadi tukang picitnya kan...hehehe..

Kejang kaki ni berlaku di sebabkan kekurangan kalsium...bila seseorang ibu itu hamil...segala keperluan nutrisi hariannya meningkat ...

Iyer...meningkat..sebabnya nutrisi ibu di kongsi bersama oleh bayi...bayi menyerap nutrisi daripada tubuh ibu...

Sakit pinggang,sakit badan,sembelit, berak berdarah...semua dah jadi peneman dah sewaktu mengandung pertama ni...

Tapiiii....sabor jelah demi zuriat tersayang...

Ingat lagi masa berpantang..Cheta memang alami sembelit yg teruk..nangis dalam toilet berpeluh² takut nak meneran sebab takut jahitan tertetas...

almaklumlah anak first kan...jahitan masa tu pun banyak...

Tapi...masa pregnantkan anak kedua dah mula konsisten amalkan Shaklee...

daripada set kehamilan bersambung ke set berpantang dan juga seterusnya set penyusuan....

Sebenarnya set² semua ni lebih kurang sama je...cuma berbeza pada 1-2 item sahaja...

itu sebabnya daripada set kehamilan boleh di lanjutkan terus pada Set Berpantang dan Penyusuan...lagipun mostly vitamin Shaklee ni pengambilannya utk jangka masa 4-6 bulan. .haaa..lama kan..

Sepanjang mengandung dengan Shaklee ni paling² perasaan sekali ialah tiada masalah kekejangan kaki di waktu tengah malam...

Haaa...lena je tidurnya tak ada dah adegan terkejut tengah malam..meraung kesakitan...




setiap malam sebelum tidur cuma konsisten pengambilan OsteMatrix..

Sembelit pun tak dah..lancar je..masa bersalin tu Cheta siap kongsikan OsteMatrix dengan seorang ibu yg mengadu sembelit sampai berdarah...huhu

Pagi tu ibu tu datang katil Cheta dan ucapkan. banyak² terima kasih sebab bagi dia OsteMatrix tu.


Jom dengar cerita dari Puan Khadeejah Hasmad ni...beliau pun trauma tau di sebabkan alami sembelit yang teruk sewaktu berpantang....



Bila amalkan Set Lengkap kehamilan Shaklee ni..badan memang terasa berbeza...energetic...tak lah asik nak baring je kejenya...

Seriusss....mana kawan-kawan yang alami masalah keletihan apatah lagi yang ada Masalah Anemia tu...memang Cheta akan sarankan untuk amik full Set Kehamilan Shaklee..ni berbaloiii..tau..

Cheta bebas dari GDM walaupun sebenarnya ada risiko sebab keturunan (Mak Cheta pesakit diabetis)...doktor sebenarnya tak berpuas hati...walaupun dah jalani ujian minum air gula tu kali kedua...tetap juga dia suruh Cheta test utk kali yang ketiga...

Hemmmm..layan kan jelah kan...result yang ketiga tetap cun...hihi..so bukti dah ada kan..

Lagipula nak cerita tentang Vitalea Multivitamin and multimineral ni..yang bestnya dalam vitalea tu ada chromium..Chromium ni fungsinya untuk menjaga metabolisme insulin dalam tubuh kita..

Dengan adanya chromium ni..kadar gula dalam darah tu terjagalah...dan ia juga membanu kita ibu-ibu hamil untuk tidak mengidam atau teringin sangat nak makan benda-benda manis ni...seriusss....best...dah lah mmeberikan tenaga..lepas tu dia jaga pula kadar gula dalam darah kita...kan ke seronok tu...

Berat badan tak lah naik mendadak...maintain je seiring dengan perkembangan bayi...

InsyaAllah mana ibu yang dah cuba tu InsyaAllah pasti berpuas hati...mesti for sure punya akan teruskan sampai ke Set Berpantang Dan penyusuan pula...

Semoga perkongsian Cheta bermanfaat untuk semua...kalau korang nak baca pengalaman Cheta bersalin secara Czer boleh lah klik di bawah...




Nak berkongsi cerita dengan Cheta???? Ehhh...sudah tentu boleh saja..just klik gambar di bawah untuk direct wasap..tak perlu dah nak save number...haa senang kan....





Monday, 7 August 2017

Vitamin Untuk HB Rendah Ibu Mengandung Bantu Atasi Anemia

Ya Allah tensionnya...pilu rasa hati Safira...dia termenung lagi minggu lepas pergi checkup, result HB masih rendah...padahal dia dah makan dah pun semua Makanan-makanan yang mampu menaikkan HB Ibu Mengandung


Supplement yang KK bagi,iberet,obimin manalah pernah tinggal...sentiasa lah di telannya..tapi kenapa bacaan HB nya masih rendah..

Safira risau bila nurse dan doktor asik-asik lah mengingatkan dia Risiko pada ibu hamil dan bayi jika berterusan HB nya rendah.

Bukan apa Safira tidak mahu,kerana keadaan HB yang rendah ni menyebabkan babynya terdedah kepada bermacam-macam risiko,huhu Nauuzubillahiminzalik..mintalah di jauhkan...


vitamin untuk naikkan hb ibu mengandung


Ramai yang berkeadaan seperti Safira ni, dah buat macam-macam untuk pastikan HB naik cantik, tapi tetap juga tidak berjaya...

Ibu-ibu tau tak,di samping ikhtiar dengan pengambilan makanan,dan juga supplement yang KK berikan,ibu-ibu juga boleh berikhtiar untuk naikkan HB dengan Set Vitamin Mengandung Premium Shaklee

Dah ramai sangat ibu yang berjaya naikkan HB ke tahap normal...tak rugi berikhtiar dengan Set Premium mengandung Shaklee ni...


VITAMIN NAIKKAN HB RENDAH IBU MENGANDUNG


Set Ini mengandungi 6 Vitamin untuk Ibu hamil..

1) Energizing Soy Protein (ESP) KLIK UTK INFO LANJUT

2) Vitalea Multivitamin& Multimineral ( KLIK UNTUK INFO LANJUT)

3) SR Vitamin C 500mg (KLIK UNTUK INFO LANJUT)

4) B Complex ( KLIK UNTUK INFO LANJUT)

5) Ostematrix ( KLIK UNTUK INFO LANJUT)

6) Omega Guard ( KLIK UNTUK INFO LANJUT)


Apa kata ibu-ibu yang telah mencuba????


VITAMIN NAIKKAN HB RENDAH IBU MENGANDUNG



VITAMIN NAIKKAN HB RENDAH IBU MENGANDUNG



VITAMIN NAIKKAN HB RENDAH IBU MENGANDUNG



VITAMIN NAIKKAN HB RENDAH IBU MENGANDUNG



VITAMIN NAIKKAN HB RENDAH IBU MENGANDUNG


Ibu-ibu jangan biarkan masalah HB rendah menghantui fikiran ibu-ibu setiap hari, HB rendah sangat berisiko tinggi buat ibu-ibu dan juga bayi dalam kandungan...

Jom dengar sendiri PENGALAMAN PUAN AYA menaikkan HB dengan Set Hamil Premium Shaklee


Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil - Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.



Setiap ibu pasti tidak mahu sebarang perkara buruk terjadi kan...kita WAJIB ikhtiar untuk mencegahnya..

Ibu nak set ni sampai ke tangan ibu dengan segera????...boleh just klik gambar di bawah,ibu boleh terus shopping online dengan mengunakan Kad debit/credit..usah risau laman web rasmi Shaklee ni selamat dan di lindungi...


Selepas pembelian ibu-ibu boleh hubungi Cheta untuk exclusive consultation...FREE je tau seumur hidup...Cheta akan guide ibu-ibu sampailah bacaan HB ibu-ibu berada di paras normal.

Hanya klik gambar di bawah utk direct wasap Cheta tanpa perlu simpan number..







Sharing Is Caring