Nak Harga Ahli Shaklee Dan Cash Back Bonus KLIK SINI | Twin Pack Vivix Free Membership KLIK SINI
X

Wednesday, 9 August 2017

Pengalaman Mengandung Dengan Set Kehamilan Lengkap Shaklee

 Cheta start fully consume Set Hamil Premium Shaklee ni masa pregnant yang kedua..

Masa pregnant first memang belum berkenalan rapat lagi dengan Shaklee ni....org kata belum bertemu jodoh 😂😂😂

Jadinya...dapat lah merasai sendiri perbezaan antara Mengandung dengan Shaklee...dan juga mengandung tanpa Shaklee ...hihihi...

Nak tau ke apa bezanya???

pengalaman mengandung dengan set hamil shaklee



Masa anak first..mmg fully makan vitamin yang KK bagi je...itu pun selalu ngelat hihi...

Paling tak boleh telan pil iron tu..uhuhu...macam² cara nurse ajar...ada yg ajar suruh makan dengan pisang ler...huhu...

tapi tetap juga terkeluar selang beberapa minit je di telan..uhuhu..masa tu alahan mmg tak de sangat pun...cuma paling tak boleh makan nasi putih...

huhuhu..memang kalau paksa sure muntah..ingat lagi masa makan dengan arwah mak mentua kat kedai makan..beriya arwah mak mentua pujuk owner kedai tu suruh masakkan nasi goreng...

sebabnya kedai makan tu jenis seafood..so nasi² goreng ni mmg dia tak kan layan...huaaa...rindu pulak kat arwah mak...dah 7 tahun perginya dia..di kala usia kandungan Cheta 4 bulan...

Semoga roh arwah mak di tempatkan di kalangan orang² yang beriman dan beramal soleh...aaminn..

Ok..bersambung kisah tadi..

Masa Cheta pregnant anak first tu..susu memang tak tinggal...2x sehari itu wajib...

Tapiiii...kenapa still kekejangan kaki @ simpul biawak itu berlaku juga di tengah² malam...

biasa Mr Hubby ler jadi tukang picitnya kan...hehehe..

Kejang kaki ni berlaku di sebabkan kekurangan kalsium...bila seseorang ibu itu hamil...segala keperluan nutrisi hariannya meningkat ...

Iyer...meningkat..sebabnya nutrisi ibu di kongsi bersama oleh bayi...bayi menyerap nutrisi daripada tubuh ibu...

Sakit pinggang,sakit badan,sembelit, berak berdarah...semua dah jadi peneman dah sewaktu mengandung pertama ni...

Tapiiii....sabor jelah demi zuriat tersayang...

Ingat lagi masa berpantang..Cheta memang alami sembelit yg teruk..nangis dalam toilet berpeluh² takut nak meneran sebab takut jahitan tertetas...

almaklumlah anak first kan...jahitan masa tu pun banyak...

Tapi...masa pregnantkan anak kedua dah mula konsisten amalkan Shaklee...

daripada set kehamilan bersambung ke set berpantang dan juga seterusnya set penyusuan....

Sebenarnya set² semua ni lebih kurang sama je...cuma berbeza pada 1-2 item sahaja...

itu sebabnya daripada set kehamilan boleh di lanjutkan terus pada Set Berpantang dan Penyusuan...lagipun mostly vitamin Shaklee ni pengambilannya utk jangka masa 4-6 bulan. .haaa..lama kan..

Sepanjang mengandung dengan Shaklee ni paling² perasaan sekali ialah tiada masalah kekejangan kaki di waktu tengah malam...

Haaa...lena je tidurnya tak ada dah adegan terkejut tengah malam..meraung kesakitan...




setiap malam sebelum tidur cuma konsisten pengambilan OsteMatrix..

Sembelit pun tak dah..lancar je..masa bersalin tu Cheta siap kongsikan OsteMatrix dengan seorang ibu yg mengadu sembelit sampai berdarah...huhu

Pagi tu ibu tu datang katil Cheta dan ucapkan. banyak² terima kasih sebab bagi dia OsteMatrix tu.


Jom dengar cerita dari Puan Khadeejah Hasmad ni...beliau pun trauma tau di sebabkan alami sembelit yang teruk sewaktu berpantang....



Bila amalkan Set Lengkap kehamilan Shaklee ni..badan memang terasa berbeza...energetic...tak lah asik nak baring je kejenya...

Seriusss....mana kawan-kawan yang alami masalah keletihan apatah lagi yang ada Masalah Anemia tu...memang Cheta akan sarankan untuk amik full Set Kehamilan Shaklee..ni berbaloiii..tau..

Cheta bebas dari GDM walaupun sebenarnya ada risiko sebab keturunan (Mak Cheta pesakit diabetis)...doktor sebenarnya tak berpuas hati...walaupun dah jalani ujian minum air gula tu kali kedua...tetap juga dia suruh Cheta test utk kali yang ketiga...

Hemmmm..layan kan jelah kan...result yang ketiga tetap cun...hihi..so bukti dah ada kan..

Lagipula nak cerita tentang Vitalea Multivitamin and multimineral ni..yang bestnya dalam vitalea tu ada chromium..Chromium ni fungsinya untuk menjaga metabolisme insulin dalam tubuh kita..

Dengan adanya chromium ni..kadar gula dalam darah tu terjagalah...dan ia juga membanu kita ibu-ibu hamil untuk tidak mengidam atau teringin sangat nak makan benda-benda manis ni...seriusss....best...dah lah mmeberikan tenaga..lepas tu dia jaga pula kadar gula dalam darah kita...kan ke seronok tu...

Berat badan tak lah naik mendadak...maintain je seiring dengan perkembangan bayi...

InsyaAllah mana ibu yang dah cuba tu InsyaAllah pasti berpuas hati...mesti for sure punya akan teruskan sampai ke Set Berpantang Dan penyusuan pula...

Semoga perkongsian Cheta bermanfaat untuk semua...kalau korang nak baca pengalaman Cheta bersalin secara Czer boleh lah klik di bawah...




Nak berkongsi cerita dengan Cheta???? Ehhh...sudah tentu boleh saja..just klik gambar di bawah untuk direct wasap..tak perlu dah nak save number...haa senang kan....





2 comments:

  1. best sangat mengandung consume set hamil shaklee. tak serik nak mengandung lagi InsyaaAllah jika ada rezeki. hehe

    ReplyDelete
  2. insyaAllah ...bila kehamilan tiada masalah dan berjalan lancar itu yg ibu² jadi tak kisah utk hamil lagi...hihihu

    ReplyDelete

Sharing Is Caring