Thursday, 12 October 2017

Petua Turunkan Bacaan Kencing Manis Dengan Cepat

Sekarang ni bukan orang tua je yang  ada penyakit kencing manis ni...kalau tengok dekat hospital kadang tu ada student berbaju sekolah lagi checkup monthly untuk monitor bacaan kencing manis..

VIVIX UBAT KENCING MANIS


Pernah Cheta jumpa budak umur 13 tahun dah cucuk insulin..uhuhuhu...sedih tengok..kenapa sampai boleh jadi begitu..

Mak nya kata, sejak dari kecil lagi fast food dia memang tak boleh nak tinggal paling dia suka sangat air gas, air berkarbonat tu...aduhaiiii...air gas tu paling banyak ler gula nya...


petua turunkan kencing manis


boleh dah tu lihat sendiri betapa banyaknya kandungan gula yang terkandung dalam setiap tin/kotak minuman tu...

Kadang tu parents bukan tak larang tapi bila dah bercampur dengan rakan-rakan sebaya tu...kawan punya cakap tu " lagi menusuk kalbu" berbanding dengan pesanan orang tua kan...

Iyerlah darah mudalah katakan..tapi kena beringatlah yer adik-adik semua...semua nasihat orang tua especially ibu bapa ,para guru-guru itu semua pun untuk kebaikkan adik-adik juga..yer tak...

Manalah ada mak ayah yang nak tengok anak-anak dia sengsara,apatah lagi kalau jatuh sakit dah...aishhhh kalau boleh tu biarlah mak ayah ni yang ganti tempat anak-anak tu..

Aisshhhh..panjangnya membebel.... ^___^'..melencong habis...hahhaha..
oklah back to topik kita tadi...

Kencing manis ni kalau sekali dah terkena,maknanya seumur hidup menangung sakitnya...tak boleh nak di sembuhkan...Kencing manis ni hanya boleh di kawal sahaja..

Lihat sahaja ubat-ubat yang doktor beri, bukan untuk merawat kencing manis, tapi lebih kepada untuk mengawal bacaan gula dari terus melonjak tinggi.

Kenalah beringat kalau dah ada kencing manis ni..memang lah tak boleh dah nak makan-makan sebarangan, sedaya mungkin kalau boleh cuba kawal bacaan kencing manis tu...

Sebab kencing manis yang tidak di kawal bakal mengundang pelbagai lagi komplikasi seperti katarak, amputasi (pemotongan anggota badan) , kegagalan buah pinggang, sakit saraf,kegagalan fungsi seksual dan pelbagai lagi komplikasi kencing manis yang lain.


Vitamin Shaklee Yang Membantu Menurunkan Dan Mengawal Bacaan Kencing Manis

Sebelum Cheta ulas lebih panjang..suka untuk di ingatkan bahawa vitamin bukan ubat yer, Vitamin adalah makanan yang menyihatkan, ia membantu mengisi lopong-lopong nutrisi dalam tubuh kita.


vivix ubat kencing manis

Cheta nak kongsi cerita dari seorang customer Pn Halimatun  namanya,

" Abahnya di kesan menghidap kencing manis pada awal tahun 2013 dengan bacaan yang terlalu tinggi dalam 17 atau 18 setiap kali bila pemeriksaan di lakukan.

Katanya, bacaan itu tidak pernah turun-turun walaupun pelbagai kaedah,petua,ubat dan pelbagai jenis supplement yang di cuba bahkan makin memburukkan keadaan bila sampai satu tahap bacaannya sampai tidak boleh di baca.

Sebagai anak,mau nya beliau tidak panik..berat badan abahnya juga turun sangat mendadak, bayangkan size seluar asal 42 turun dengan drastik sekali ke size 34...

Selera makan hilang,abah selalu kelihatan letih, kalau hari tak kerja tu memang melepek je kerjanya, baring saja. 

Abah juga mengadu yang penglihatannya semakin kembang, dan kabur dan sejak itu abah dah memang tak berani untuk memandu pada waktu malam.

Bulan puasa yang lepas kami adik beradik memang sangat susah hati, abah semakin lemah, semakin kurus, makan tak lalu, bibir pecah-pecah..

lalu kami berbincang adik beradik, memasing bersetuju untuk belikan VIVIX untuk abah cuba.

Saya cuma suruh abah ambil sesudu vivix sahaja setiap hari konsisten makan selama 2 minggu, selain jaga pemakanan yang lain.

Hari pertama consume vivix abah kelihatan bertenaga...2 minggu lepas tu abah ke klinik untuk rutin checkup, alhamdullilah mengejutkan sangat...iyerlah bacaan yang selama ini bertahun-tahun tidak pernah turun tapi lepas konsisten amalkan vivix, surprisely bacaan hanya 5.4 , terus ke bacaan normal..

Ya Allah happynya kami tak terkata..abah juga kelihatan sangat cergas dan bertenaga,selera makan bertambah, alhamdullilah penglihatan abah juga semakin membaik..

Ya Allah syukur sangat, yer vivix cuma asbab, yang mengizinkan penyembuhan abah tetap juga terpulang pada Allah, kita sebagai hamba memang di galakkan untuk berusaha kan." 

Itulah tadi pegalaman yang Puan Halimatun kongsikan, seronok sangat dia...yerlah anak mana lah yang tak seronok kan tengok ayahnya sihat..betul tak...

Ehhh...ada lagi tau pengalaman penguna lain....

#1 TESTIMONI BACAAN GULA DALAM DARAH TERKAWAL 


vivix ubat kencing manis

#2 TESTIMONIAL BACAAN GULA DALAM DARAH TERKAWAL

vivix ubat kencing manis


#3 TESTIMONIAL BACAAN GULA DALAM DARAH TERKAWAL

VIVIX UBAT KENCING MANIS

Apa yang Menjadikan Vivix ni Best Sangat???

Yang menyebabkan vivix ni best sangat adalah salah satu sebabnya...dia ada PolyPhenols...

Apa benda pulak yer Polyphenols ni??? Nak nyebut pun susah dah kan..terbelit haa lidah...

Ok tak pe..Cheta akan cuba terangkan dengan gaya paling santai..supaya otak uolss tak berasap..hehhehe...



Antara Kebaikkan Polyphenols Yang Terdapat Dalam Vivix

Vivix kaya dengan antioksidan yang diyakini memiliki khasiat meningkatkan kemampuan anti-inflamasi dan kekebalan tubuh.
Berikut ini diantara manfaat polifenol bagi kesihatan
  • Sebagai antioksidan yang mampu meneutralkan radikal bebas yang memiliki efek merusak terhadap sel-sel dan jaringan tubuh.
  • Sebagai antioksidan yang tinggi, polifenol mampu memperlambatkan proses penuaan dini.
  • Polifenol mampu membantu meningkatkan sistem kekebalan tubuh dan mencegah timbulnya pelbagai penyakit.
  • Polifenol dapat meningkatkan kesihatan jantung dan menurunkan risiko penyakit kardiovascular
  • Polifenol yang kuat seperti resveratrol membantu dalam menghambat pertumbuhan kanser dan tumor.
Untuk mendapatkan khasiat polifenol yang sempurna untuk kesihatan dan kecantikan anda. Anda boleh mengambil Vivix sebagai amalan harian anda.
 Dalam Vivix terkandung anggur muscadine yang terdapat didalamnya polifenol. Ianya 10 kali ganda lebih hebat dari resveratrol biasa. 
Yang membantu melambatkan proses pencernaan dan penyerapan  karbohidrat ke dalam darah seterusnya mengelakkan berlakunya pengumpulan gula yang tinggi dalam darah. Ianya membantu menurunkan kadar gula dalam darah.
Bagaimana VIVIX Bertindak???

kebaikkan vivix shaklee
Kenapa Perlu Memilih Vivix Shaklee?

Shaklee sangat di yakini kerana:

1) Shaklee sudah melebihi 100 tahun di pasaran iaitu sejak 1915 di mana Multivitamin pertama di dunia di hasilkan.
2) Shaklee di gunakan oleh para athlete sukan Olimpik
3)Shaklee di gunakan oleh para angkasawan NASA
4)Shaklee published 131 kajian scientifik yang di peer reviewed
5) Shaklee ada landmark study di mana kajian ini di lakukan ke atas penguna 20 tahun lamanya
6) Shaklee ada banyak patent untuk kesemua vitamin mereka.



Nak Tahu Shaklee Halal Ke Tak?? Klik Sini



vivix penyakit jantung
Sebotol Vivix untuk pengunaan selama sebulan, hanya sesudu kecil saja pengambilan sehari..sangat jimat, dan cara pengambilannya juga sangat mudah...

Memang sangat sesuai untuk di hadiahkan pada kedua ibu bapa kita,atau orang-orang yang tersayang..

Boleh Klik " BUY NOW" di bawah untuk pembelian secara online ataupun boleh juga hubungi mama untuk order...



Boleh hubungi Cheta / Whatsapp:

Eita@ Cheta (ID Shaklee 1081587)
No Phone : 012.7555.470
FB Personal : Shaz Eirul
FB Page : MahligaiVitamin




No comments:

Post a Comment

Anda Pengunjung Ke

DIRECT WASAP TANPA PERLU SIMPAN NUMBER

Labels

Alfalfa (10) B-Complex (15) Basic H Shaklee (3) carotomax (1) Cinch energy tea (4) Cinch Shake (3) collagen powder (3) CoQ10 (3) Detoks (5) Detox Parasit (1) Dish Wash Concentrate (1) DTX Complex (1) Ebook percuma pemakanan ibu hamil (1) Energizing Soy Protein (ESP) (21) garlic (3) GLA complex (5) Harga Vivix (4) Herb-lax (3) Herbal blend (2) Kelebihan Omega Guard (3) khasiat & manfaat alfalfa (2) Khasiat Garlic Shaklee (2) Kisah Anak-Anak (10) Kisah Mama (2) Kisah PaPa (1) Kisah vivix (3) lecithin (6) Manfaat omega guard (3) Manfaat Vivix (1) Masalah kesuburan Wanita (2) meal shake (4) Melambatkan penuaan (4) Melawan Kanser (3) Melawaskan Najis (3) memperbaiki tekstur rambut (2) mencegah penyakit jantung (2) Mengempiskan Perut (4) menguatkan tulang (4) mengukuhkan sistem imun (6) mengurangkan PMS (4) meningkatkan metabolisme (4) Menu sihat Ibu Berpantang (2) menurunkan kolestrol (6) meringankan stress (5) nephrotic syndrome (1) Nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Omega bakar lemak dengan pantas (1) omega guard (12) ostematrik (11) Ovarian cyst ketika hamil (2) Penyakit Gout (1) penyakit jantung (9) penyakit lemah jantung (1) penyakit semput (1) penyebab sakit jantung (2) Peppermint-Ginger Plus (1) performance drink (4) Sembelit (4) sendi dan otot (7) serangan jantung (2) Set 3M (3) Set B Ibu Menyusu (3) Set B1 ibu Menyusu + Ostematrik (2) set berpantang shaklee (8) Set Berpuasa Shaklee (2) Set Kehamilan Shaklee (2) Set Kencing Manis (1) Set Kesihatan Wanita (1) Set Kesuburan Lelaki (1) Set Kesuburan Wanita (1) Set Kurus Shaklee (1) set menyusu (1) Set Morning Sickness (1) Set Nutriwhite (1) Set Pemulihan Jerawat Shaklee (1) Set Penjagaan Kulit Nutriwhite (1) Set Penyusuan Shaklee (3) Set Ramadhan (2) Set Rambut Gugur (1) Set sembelit (1) set vitamin ibu hamil (1) Shaklee Vivix (2) Sijil halal Shaklee 2017 (1) susu ibu (8) tekanan darah tinggi (5) Testimoni vivix (3) tips minum 8 gelas air sehari (1) ubat berhenti merokok (1) Ubat Buang Angin dalam Badan (2) Ubat Gout Paling mujarab (1) Ubat paru-paru berair (1) Ubat Sakit lutut dan sendi (1) Ubat VS Vitamin (1) untuk anak-anak pickey eater (1) Vita C Chewable (1) Vita-C (14) Vita-E Complex (7) Vita-lea (10) Vitalea For Kids (1) Vitamin bantu kecutkan Cyst (2) vitamin c (3) vitamin e (1) Vitamin Ibu Hamil (3) vitamin ibu mengandung (1) vitamin kecutkan Cyst semasa mengandung (1) vitamin naikkan Hb ibu hamil (2) Vitamin Untuk Ibu Hamil (4) Vitamin Untuk Pelajar (1) Vittamin C (1) Vivix (6) Vivix Anggur Muscadine (1) Vivix keintiman (1) vivix kesuburan (1) Vivix lancarkan haid (1) Vivix Shaklee (2) vivix shaklee harga (2) Vivix Shaklee Price (2) Vivix Untuk Atasi Sembelit (1) WAHM Story (1) Zinc Complex (8)

TOP PRODUCT

Nak Harga Ahli Dan Dapatkan CASH BACK BONUS KLIK SINI | FREE MEMBERSHIP KLIK SINI
X